Saxat från Sigtunabygden i veckan

Griffins damer gav aldrig IBK Östhammar en chans När Arlanda Griffins damer hade hemmapremiär i innebandy i Ekillahallen lördagen den fjärde oktober var det fart och fläkt. Arlanda Griffins vann över IBK Östhammar med 9-4. Innebandy Division 2

Arlanda Griffins-IBK Östhammar: 9-4 (4-1,4-2,1-1).

Målen Arlanda Griffins: Anna Karin Bergman och Johanna Wiksten 2, Jannika Andersson, Jessika Lundqvist, Josefine Wiksten, Dinice Salomonsson och Cecilia Jansson.

Målen IBK Östhammar: Linn Sjölander 2, Amanda Myrberg och Caroline Hallerström. Utvisningar: IBK Östhammar 2x2 minuter.

Publik:
45

På mindre än tre minuter hade Griffins gjort lika många mål och ledde med 3-0 genom Jannika Andersson, Anna Karin Bergman och Johanna Wiksten efter 8.22.
-Visst fick vi en bra start på matchen och det är alltid viktigt, säger Stefan Jansson, tränare i Arlanda Griffins.
Tjejerna i Östhammar hann inte med och kom på efterkälken och laget fick bara rensa undan i försvaret för att inte Arlanda skulle göra fler mål.
Därför var det lite snopet för Arlanda tjejerna och lagets målvakt Anna Ström när Östhammar på ett långskott gjorde 3-1. Ett par spelare skymde sikten för Anna Ström i målet och hon såg inte bollen och kunde inte göra något åt målskottet.

Åter lugnt
Det blev lite oroligt på planen efter Östhammars reducering men Arlanda lät sig inte nedslås över målet utan trummade på och när Jessika Lundqvist gjorde 4-1 var lugnet återställt i laget.
I den andra perioden var det Östhammar som var piggast i inledningen och Arlanda fick mer ägna sig åt försvarsarbete och Anna Ström 15 år fick visa att hon är en lovande målvakt med några snabba reflexräddningar på Östhammarskott. Östhammar också lite närmare genom att göra 4-2 men sedan var det hemmalaget som lade in en extra växel.

Bergman avgjorde
Systrarna Johanna och Josefine Wiksten gjorde var sitt mål fram till 6-2. Östhammar kom igen genom att göra 6-3 men sedan var det roliga slut för bortalaget. Dinice Salomonsson gjorde 7-3 efter 18.15 och Anna Karin Bergman avslutade andra periodens målskytte med att göra sitt andra mål för dagen fram till 8-3 efter 19.08 och matchen var i praktiken avgjord. Om inte Östhammartjejerna misströstat tidigare så var det nog dags, när Cecilia Jansson satte spiken i kistan genom att göra 9-3 direkt i början av den sista perioden.

Bra start
Arlanda Griffins första femma med anfallarna Cecilia Jansson Jannika Andersson och Johanna Wiksten och backarna Sandra Sohlman och Josefine Wiksten var riktigt duktiga men hela laget var bra och ingen i laget föll ur ramen.
Östhammar fick till en sista reducering till 9-4 och kanske fanns det luckor i försvaret hos Arlanda, som måste täppas till i kommande matcher mot bättre motstånd.
-Tjejerna och jag är jättenöjda med matchen idag och vi är fortfarande obesegrade i division 2 efter två matcher, en bättre start kunde vi knappast få, säger Stefan Jansson.