Sena tankar...

Som ni märker så är både mamma och pappa vakna sent på nätterna med tankar och med en lust att skriva. Såg dina fina ord Micke bland kommentarerna, jag älskar dig av hela mitt hjärta!

Jag hade tänkt lägga mig tidigt men kan inte sova. Jag är så uppfylld av känslor och längtan så det liksom pirrar i mig från topp till tå. Jag har kikat på korten i kameran sedan vi åkte in till KS och försökt få ihop alltihopa, det är mycket som är suddigt. Många ansikten på goa och otroligt duktiga människor som dyker upp, drömmar jag haft, allt det onda och så klart ALLT DET GODA. Beviset för det goda höll jag i mina armar idag igen och det är så otroligt härligt. Idag fylldes mitt hjärta än mer av kärlek då vår lilla kille även låg på pappas bröst och mådde gott. Detta har jag väntat på så länge, det är den pusselbit som saknats så länge. Att få bli mamma, att ha en liten familj att vårda och älska. Vi har en lång resa framför oss innan vi kan landa hemma men jag börjar bli redo och jag ska göra mitt yttersta för att få allt att bli så bra det bara går.

Idag har 92 unika adresser varit inne och kikat på bloggen, vilket är helt otroligt och rekord naturligtvis. Kul att så många vill följa med på vår resa med lilla Noah. Jag hoppas att det kommer att gå lika bra att uppdatera framöver, antingen på egen hand eller med hjälp av snälla sköterskor som idag. De har lånat mig sitt arbetsrum och sitt lösenord, tusen tack! Dags att smyga tillbaka till sängen och försöka sova lite.

Passar på att önska alla en riktigt trevlig helg, många kramar!

Lilleman
Lilla Pyret

Närkontakt

Igår fick vi för första gången lyfta ut Noah ur kuvösen och "hålla" på riktigt, så otroligt mysigt. Om allt går vägen så blir jag utskriven imorgon och kan flytta ner till honom och även röra mig hem då jag önskar. Vilken känsla! Frihet igen, fast på ett nytt sätt förstås :) Vi jobbar på att ge Noah en egen blogg men detta med uppkoppling och internet är ingen lätt historia på detta sjukhus. Tack vare snälla sköterskor och lite kontakter (Tack Elins mamma) så har jag kunnat hålla mig lite uppdaterad i alla fall. Nu sitter vi i biblioteket men vad hände med trådlöst och bärbart, ska ju vara så enkelt?

Tack än en gång för alla fina värmande rader både här på bloggen och via kort och sms. Hoppas alla haft en härlig påsk och att vårvädet snart infinner sig igen? Många kramar!

Välkommen Noah Wiksten

Vår lilleman kom till världen 22/3 kl. 17.02. Alldeles för tidigt men ack så välkommen! Han väger 980 gr och är 38 cm lång, vårt lilla knytte. Vi mår bra och börjar så sakteliga landa på Danderyds Sjukhus dit vi blivit förflyttade. Tack för alla varma tankar och fina kommentarer!

Johanna & Micke

Vårt mirakelÄlskade Noah

Dikt till Noah

Ett litet liv, en stor dröm, en evighet
En längtan större än ord som förvandlats till verklighet

Du är här, du är nära, du är vår
Jag känner din doft, dina andetag och hela min kropp andas ut med en lyckotår

När din lilla hand omfamnar mitt finger och dina ögon ser på mig
Faller världens alla frågetecken på plats och jag förstår att jag för alltid kommer att älska dig

Din mamma



Permission eller inte...

Några korta rader för att uppdatera er lite... Igår fick jag faktiskt åka hem på permission och vilken skön känsla att sova i sin egen säng, vara i sitt eget badrum och pyssla med sina egna saker. Det var en väldigt lugn kväll och imorse var vi tillbaka hit på KS för prover och koll. Tanken var att få åka hem ikväll igen men jag är inte så säker på att det blir så. Värdena är lite sämre igen och jag har fått som tryck över bröstet, tröttare igen också. Följetången fortsätter! Har sovit nu i två timmar och det börjar bli dags för lunch, sen får vi se vad som händer. Påskmiddag hos pappa står på schemat och jag hoppas att jag/vi får åka dit en sväng men som sagt, vi får väl se vad doktorn säger efter ronden.

Hoppas ni har en härlig påsk i snökaoset jag ser som röjer här utanför. Många kramar och tack än en gång för alla hälsningar via sms och bloggen. Blir inte så många svar nu då orken inte räcker till men ni ska veta att det värmer!

Kramar från Johanna & Micke

Ny dag och nya tag

Några rader härifrån en vanlig förmiddag. Mina rutiner ser ut som följande... Jag blir väckt under natten var fjärde timme ca för blodtrycksmätning och medicin. Vaknar runt halv åtta och då är det självservering för frukost. Oftast äter jag i lunchrummet men igår tog jag med mig min bricka till min säng och satt där då det var mycket folk. Visserligen många söta bebisar att titta på, men skönt att krypa upp i sängen och inte behöva vara pigg och social. Sedan ska jag vägas och det tas en del blodprover och sprutor. Jag måste även föra noga anteckningar på allt jag dricker och allt som även sedan kommer ut, detta för att hålla koll på att inte vätskan ska samlas i kroppen. Sedan blir det en del tv på eftermiddagen, middag vid fem och så längtar jag tills Micke slutar jobbet och kommer förbi. Kvällarna är dagens höjdpunkt. Igår ville jag gå med ner till kiosken och även ta en nypa luft men jag fick inte lämna korridoren. Jag som bara ville ut och andas lite...

Fick en ny nallevän igår av Faster, en liten Frans. Tusen tack! Har bett om att få hit kameran för att kunna fixa och trixa lite men så  länge får ni tro mina ord då jag säger att han är go och mjuk och väldigt välkommen! Fick även samtal från jobbet igår och omtanken värmer. Skönt att höra att en gammal klass/kurskompis till mig hoppat in och vikarierar. Känns tryggt faktiskt!

Tänk att det snart är påsk också, här blir jag ju helt dagvilsen. Vill passa på att önska alla en riktigt mysig och härlig påsk med nära och kära. Ät massor med god lax och ägghalvor åt mig, tror nämligen inte att det blir något sådant här.

Sköt om er, kramisar!


Lite tankar...

Jag får verkligen jobba med med mig själv här i min nya miljö. Detta med att ta det lugnt är inte min starka sida. Jag klättrar på väggarna, saknar liv och rörelse och friheten att kunna göra vad jag vill, när jag vill. Jag kunde inte somna igår, kanske var det för att jag vilat så mycket på dagen? Låg och tittade på film och fick världens huvudvärk, tydligen kan det blir så då ögonen kan vara ljuskänsliga. Suck, vad ska jag då göra?

Tidigare imorse var jag på ultraljud och fick se bild och rörelse av vår lilla kille. Han såg ut att ha det bra, låg och småsparkade och år frukost, så sa i alla fall barnmorskan
. Han väger ca 1 kg nu och som jag förstod det, så är det allra bästa om han stannar kvar i magen till och med vecka 32 åtminstone. Jag är nu i vecka 28 + 6 och blir det så att han behöver komma ut nu snarast så går det också bra. Jag har en känsla av att jag kommer få stanna här länge till men jag vet egentligen inte. Ska prata lite med läkaren nu på förmiddagens rond, att inte veta är jobbigt. Samtidigt så har jag förstått att mitt tillstånd är svårt att sia om, det är så individuellt och det är svårt för dem att ge direkta svar. 

Önskar att jag hade några bilder att lägga ut men jag ska inte fastna här för länge, med tanke på huvudvärk och så. Blir ronden om en stund och så en lång varm dusch sen, gissa vad som händer efter det. Jo, lite vila!


Önskar alla en bra dag, var rädda om er!
Puss & Kram

Snabba vändningar

Här kommer några rader från Karolinska där jag ligger sedan besöket på Mvc igår. Det visade sig att jag har havandeskapsförgiftning och de vill ha mig kvar för observation. Jag vet inte så mycket mer än att det är allvarligt men inte kritiskt. Värdena blir bättre med hjälp av medicinen jag får och av all vila. Jag tar en dag i taget och känner mig trygg här, alla är väldigt gulliga! Det är ensamt, främst om kvällarna och nätterna men även om dagarna då jag saknar de goa eleverna och kollegorna från jobbet. Allt blev så tvärt, verkligen snabba vändningar. Tack till er som ringt, skickat sms och varit här idag! Tusen tack till syster Frida som gladeligen lånat ut sin bärbara så att jag kan kika på film, blogga och surfa lite. Tack för att ni finns allihopa och tack för era kommentarer i tidigare inlägg.

Många kramar till alla och STORA till min älskling som jag saknar massor. Hoppas att du kan sova gott inatt i lilla huset. Dags för lite vila och kvällsfika nu, pussar och kramar!

Kriget har börjat...

... ja visst är det så. Innan vår lille kille ens har kommit ut till den stora vida världen så är maktkampen igång. Igår inköptes det en nappflaska och den köptes inte av mig kan jag säga. Den stolta pappan startade kriget :) Det bästa var att det stod Diflaska i den, ja ni fattar... Di-flaska men jag tolkade och hävdade bestämt Dif-flaska, hehe! Lite vårtecken har vi bestämt hittat ute på tomten idag med, härligt! Vi tog en långpromenad och då blev det årets första tussilagosar också, visst kan man väl skriva så?

Grattis till Ullis som fyller idag, tack för supergott fika och underbar tårta. Hemlagad tårta är det bästa!

Dags för lite rättning av prov och kanske varma mackor eller våfflor. Kan inte riktigt bestämma mig... Imorgon är det besök till Mvc igen för lite prover. Mitt blodtryck är lite för högt och sen var det några andra värden de ville ha uppsikt över. Det känns skönt att vara i trygga händer!

Puss & Kram

Diflaska :)Vårtecken

Snart helg!

Bara några rader innan kvällens samtal och arbetspasset på Norrviken. Idag är en märklig dag! Har sovit hur gott som helst efter ett långt och varmt bad, tack snälla Ullis! Vi har det så bra, både närlivs och spa i ett på vår gård :) Känn på den! Trots god sömn är jag seg idag, som i en bubbla liksom... Dagen flyter på men jag är ändå inte riktigt med! Behöver nog en lugn helg, tur att vi snart är där! Nästa vecka blir lugnare igen och sen är det äntligen påsk. Påsken har för alltid varit känslig för mig, saknar farmor mer än vanligt då det verkligen var hennes högtid. I år känns det lite annorlunda! Kanske beror det på det lilla livet som växer inom mig?

Imorgon blir det fika med Birgitta från England och hennes syster Ingalill, mysigt att ses! Vill även passa på att gratta Alex & Andreas som fyllt/fyller år i veckan. Mina goa bonusbröder


Har ni sett vilket coolt badkar jag har hittat på nätet... Man kan ju alltid drömma! Det fanns ett i sten också men den bilden gick inte att kopiera tyvärr! Världen är full av häftiga ting!

Puss & Kram allihopa!


Busy days!

Inte mycket bloggande just nu, desto mer arbete och fixande. Jag har utvecklingssamtal och nationella prov att deala med och det tar sin lilla tid. Som tur är så går det bra! Somnar ovaggad på kvällarna och det är ju bra förstås! Myser fortfarande efter den härliga söndagen och börjar så smått längta efter påsklov.

Jag har även börjat hjälpa till lite på Studio Norrviken i receptionen och ska göra det även under påsken. Vet vad vissa av er kanske tänker.... Ta det lugnt! Ni har så rätt så.... Men det är roligt och ger energi, med rätt balans och så länge jag lyssnar på kroppen så går allt. Eller är jag naiv :) Vi får se, en dag i taget som det så fint heter...

Önskar alla en härlig kväll, kramisar!

Babyshower

Vilken överraskning och vilken otroligt mysig dag! Vännerna och familjen var samlade hemma hos Erika med god mat och superfina presenter. Jag blev väldigt rörd och lycklig ska ni veta! Så här i efterhand så känner jag än en gång att ett tack är så lite men jag hoppas att ni såg och förstod min lycka, tusen tack allihopa!

Försökte blogga redan igår då jag kom hem men internet strulade hela kvällen så jag har fått vänta och ni också antar jag... Har sett att ni skrivit och lagt ut bilder från dagen på era bloggar, mysigt! Håll till godo med bildbevis (fler kommer) från dagen och jag passar på att önska er alla en härlig dag och vecka och än en gång, massor med tack!

Från två stolta och lyckliga föräldrar
Johanna & Micke


PresenterLilla EbbaHela ligan
Presentöppning
Erika & Noah

Hemligheter

Regnet det bara öser ner därute men med värmeljus och ett varmt hjärta så går det finfint ändå. Det har varit en mysig helg med lite hemmapyssel, titt på barnvagn och middag med goa grannarna. Vi fick besök från Köping igår också av moster Sussi, även mamma och Simba var med. Spännande att höra om tanternas fredagsbravader, sorry mamma! (Kunde inte låta bli, hehe)

Mycket hemlightesmakeri nu... Om några timmar ska jag träffa Erika och jag har ingen aning om vad som ska hända. Känns lite pirrigt men även lite läskigt. Vad ska jag ha med mig, hur länge blir jag borta, vad kan jag vänta mig? Kontrollfreak, jag, nä inte ett dugg! :) Finns tydligen något här på gården också som är från IKEA och som det pratats om länge som en typisk Johanna sak... Igår var vi på IKEA i Uppsala och tydligen så rörde jag vid den saken då enligt Micke... Vad kan det vara? När får jag veta? Överraskningar och hemligheter är kul nästan jämt :) Jag ska klura ut en superhemlis och retas med ALLA... Så det så!

Visar en bild på den vagn vi fastnade lite för igår... Svårt med färger också... Är lite av en djungel så vi får väl se!

Kram på er!

Crescent Classic



Lite bilder...

Här kommer lite bilder på magen och saker som rör den lille. Fixade i klädkammaren under sportlovet så att det finns mer plats till både bebis och Mathias. Se så fiffigt man kan få till det med hjälp av lite bokstäver! Då namnet Viggo nedröstades kraftigt av alla utom mig så får den här söta speldosan till vår lilla kille heta Viggo i alla fall. Det bestämde jag och lillebror då han var här :)

Undrar hur det går för Ullis som är och gör hårförlängning nu, spännande! Undrar om jag kommer bli klar med alla prov tills imorgon som jag sagt? Om jag sitter kvar här länge till så blir jag det nog inte... Dags att öka! Snart fredag och snart helg, skönt! Ser fram emot söndagens överraskning och de stundande sovmornarna. Längtar efter att få umgås lite med min sambo också som i veckorna jobbar sent och är snudd på tröttare än mig *ler*. Tycker du är jätteduktig som orkar så långa dagar!

Massor med kärlek till alla!

Speldosan Viggo
Egna byrålådor
Magen vecka 27

Superkorta rader...

Intensiva dagar och väldigt trött om kvällarna. Somnade som en klubbad säl igår efter en heldag i skidbacken, ändå åkte jag ingenting. Mysig dag med sol och glada elever var det i alla fall! Har rättarmaraton nu och tog mig bara en liten paus för att visa att jag lever. Ser att statistiken sjunker drastiskt på besökare då jag inte uppdaterar, inte så konstigt kanske... Kommer mer ikväll eller till helgen antagligen, no promises!

Tänker på er alla och skickar massor med soliga vårkramar!

Tröttmössa

Måndag och tillbaks till verkligheten! Jag har varit så himla trött idag, har så svårt att somna om kvällarna. Det kryper i kroppen och jag får liksom ingen ro. Varför blir det så? Är det vanligt tro då man är gravid?

Äntligen var det då dags för efterlängtade filmen igår med tjejerna och visst var den mysig. Jag är dock lite besviken över att de ändrat så mycket från boken men historien är så fin. Den får en att tänka på vad som är viktigt här i livet, att inte ta varandra för givet och vara rädd om det fina man har. Då klumpen i halsen blev alltför stor och tårarna rann var det oerhört mysigt att känna en spark eller rörelse i magen, det tröstade liksom! Jag längtar!

Mycket jobb i veckan och hela onsdagen försvinner för friluftsdag i Romme med eleverna. Vi får se hur mycket skrivande det blir här på bloggen. Hoppas ni kikar in i alla fall och lämnar era spår?

Önskar er en super härlig vecka!

Spöket Laban

Jag gillar den här serien med barnsaker, Spöket Laban. Var en sväng till Barnens Hus häromdagen och såg jättesöta sängkläder och en brun filt som jag vill ha. Finns så mycket fint! Dags att jobba vidare, tog bara en liten blogg paus. Ha en härlig söndag allihopa!


Lördagsgodis

Tack för alla fina och goa kommentarer efter vår fotografering. Verkligen kul med lite nya ansikten som gav sig tillkänna :) Både er jag känner sen tidigare och ni som är nya. Vad har hänt sen sist då? Lugna dagar med lite jobb, småpyssel hemma och träffat familj och vänner. Mysig middag igår med Ullis & Johan och barnen, en fika hos mamsen idag och så schlagern ikväll. Kul att Bengtzing gick vidare, vilken energi den tjejen har! Tror att Carola och Ola går till finalen sen också, men ser gärna att Sibel gör det! Vilken röst!

Imorgon blir det äntligen bio, ps. I love you! Eftersom jag läst boken och fällde en hel del tårar då så åker näsdukarna med. Mysigt att träffa Linda, Erika & Sara! Blir eventuellt en liten titt på syrrans match också, vi får se vad som hinns med. Har massor att rätta och fixa inför veckan som kommer. As always så har jag inte gjort så mycket som jag tänkt utan skjutit på det hela, men men... Har man lov så har man :)

Har lånat en bild från Saras blogg från i onsdags då jag var hos henne och fikade. Hoppas det var okej? Tack för dina fina ord på din blogg och för en mysig dag! Gulliga Tilde är med på bilden, jag hann även med att leka med storebror Oliver och hans tågbana.

image215

Puss & Kram allihopa!

Stort grattis till kusin Hanna & Andrew som förlovat sig i New York i veckan!
Många kramar och lyckönskningar till er båda!