Sista raderna för året...

Nu är det inte många timmar kvar tills vi drar iväg till Åland. Ser fram emot den stundande bastun, alltid lika skönt! Har en del nyårslöften på lager, ska ta mig en sann funderare och välja ut ett eller två. Jag återkommer med vilka det blev då jag är hemma igen. Såg en massa gamla filmklipp idag från då jag var liten, vilka minnen! Snälla Britta har klippt ihop en liten film från då vi alla var små, där farmor finns med, deras gamla hus, Nikita, Sten och Yvonne... Jag har många fina minnen inom mig med en massa underbara människor som gått bort det här året. Det är läskigt så fort det kan gå, hur lite man egentligen vet om framtiden. Än en gång blir jag påmind om hur viktigt det är att vara rädda om varandra och att aldrig ta någonting för givet. Så enkelt men ändå så svårt ibland! Dags att hoppa i säng och läsa lite, packa får jag göra imorgon (as usual).

Önskar alla jag känner + de som jag har känt men som inte finns juat här, som dock förhoppningsvis ändå finns någonstans i närheten ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Segproppar är vi allihopa...

Ännu en seg och lugn dag, skönt men konstigt. Vi är båda lite hängiga så det är väl inte någon jättemunter stämning här hemma heller. Dessutom är jag sur för det blir ingen resa! Finns inte något att få tag på,om man inte vill åka två veckor förstås men det funkar ju inte. Suck! Har nog suttit framör datorn i nästan fyra timmar allt som allt och letat. Får satsa på en resa till påsklovet helt enkelt istället, hjälper ju inte mig nu. Vill åka bort! Blir inte bättre än vad man gör av det hela heter det ju så jag ska verkligen försöka vara positiv :) Ska ringa min goa Vän Malin nu, hon brukar alltid kunna pigga upp lite. Perfekt med såna vänner! ♥ I will be back!


Den berömda juldagen...

Nu har jag äntligen vaknat till liv! Blev ingen julotta tyvärr... Hade bara sovit fyra timmar då klockan ringde, det gick bara inte att komma upp. Känns lite surt nu men så är det! Julafton är över och den var väl ungefär så som det brukar vara. Lite stressig då man vill hinna träffa både pappa och mamma och alla syskon men mysig på alla sätt och vis. I ås avslutades den på ett väldigt udda vis, på Ullis med familjen Kantola. Vi stannade ett kort tag, vi hann höra Åke och Sussi riva av ett par nummer och så Josse såklart. Jag sjöng en låt, tog en shot och åkte hem :) VI körde hem mamma och Matte också, tror att de hade samma märkliga känsla som oss.

Nu är det alltså juldagen och den blir väl också ungefär som den brukar vara. Stefans mamma och familj kommer hit så vi ska röja lite. Vi har ju ÄNTLIGEN en nyinköpt diskmaskin som ska installeras och sen är det allmänt stökigt och rörigt ändå i vår lilla lya. Efter besöket ska vi till Märsta på middag med några vänner, bli skoj! Sen imorgon finns det absolut ingenting planerat, känns skönt! Dags att ta tag i den eventuella resan då, om det ska bli något menar jag. Dags för operation snabbstäd nu!

Vi hörs, kramis!

Lyckodag/Otursdag

Måste bara få skriva av mig lite.... Vilken dag! Började toppen med underbar avslutning, glada barn, fina presenter och massor med julmat. Fick även en hel del beröm av både kollegor och rektor vilket gjorde mig extra nöjd och stolt. På väg till bilen och Täby C för att handla de sista julklapparna så kände jag mig gladare än på väldigt länge. Äntligen jullov! Vinkar glatt till resten av kollegiet och tänker, bäst att jag åker först så att jag kan köra i min takt :) I vägen på något konstigt sätt står en jä--a "mini parkeringsstolpe" och självklart lyckas jag snäva till svängen och skrapa upp hela bildörren. Yes, precis vad jag behövde! Där försvann det goda humöret snabbt som ögat... Bet ihop och trängdes bland alla andra galningar, träffade som tur var några välkända glada ansikten så att mobilen gick i golvet i flera bitar kunde jag liksom ha överssende med. Efter 1,5 timme var jag äntligen klar, hyfsat glad i hågen stoltserar jag ut från centrumet mot bilen. Vid utgången har de en sån där fläkt från golvet med massor av varmluft. Inte bra då man har fladdrig kjol... Som grädden på moset så fick de kanske 30 personer som gick bakom mig se mina snygga tantiga knästrumpbyxor och stringtrosor, suck! Därför är det nu dags för soffan och lite vila nu innan jag ska hämta Stefan på Arlanda. Om jag lyckas somna så kan jag ju låtsas att jag vaknar till en ny dag där allt bara kan bli bättre... Kramis!



Sista tidiga morgonen på ett tag framöver!

Nu är det snart dags att hoppa i säng. Jag skulle vilja sitta uppe bra mycket längre och pula med det här men vill vara någorlunda pigg imorgon då det är dags för julavslutning med eleverna och julbord på Skålhamra med kollegerna. Jag har gjort i ordning (okej Stefan och jag) ett jättefint bildspel med minnen från läsåret som gått som jag ska överraska klassen med imorgon, spännande att se deras reaktioner. Man kanske får någon julkapp också... Vem vet? Jag fick faktiskt några redan idag från några söta tjejer :)

Tänk att få sova ut nu i två veckor, har inget speciellt planerat och det är inte ofta det är så då det gäller mig. Det kanske blir en sista minuten resa till varmare breddgrader men vi håller allt öppet. Kanske blir nyårsfirande på holmen på Åland, återstår att se! En tidig morgon är ju iofs inbokad kom jag på, har planerat att gå på julottan med min medmentor Maria och hennes familj på juldagen. Vi får väl se om jag får med mig Stefan, eller om han får med sig mig? Vore mysigt! Frestakyrkan kl. 06.00, någon mer som är sugen?

Vill passa på att önska nära och kära samt till vem som än kan tänkas läsa dessa begåvade rader en riktigt God Jul.  Var rädda om er, stor kram!



Gården

Gården

Nu är jag tillbaka, träningen gick bra! Sitter och provar lite här hemma och tänkte lägga in lite fina vinterbilder från förra året. Mest för att komma in i den rätta julstämningen, ska alldeles strax slå in lite julklappar. Imorgon blir det ett sista ryck, har väntat in lönen :)

Premiären!

Så nu har jag äntligen tagit mig tid till att fixa en egen blogg! Jag som älskar att skriva och verkligen har saknat detta fenomen då dagboken känns uråldrig och mindre intressant. Ambitionen är stor men som alltid så får man väl se hur mycket det blir då det ofta är ont om tid, men jag ska göra mitt allra yttersta. Promise! Några dagar kvar till julafton bara och endast en dag till på jobbet, känns nästan för bra för att vara sant! Nu ska jag snart iväg och träna så jag tänkte ladda med lite pasta. Vi hörs säkerligen lite senare ikväll... Må så gott!