Det närmar sig...

Ikväll får vi nycklarna, imorgon går flyttlasset, nästa vecka börjar Noah förskolan och veckan efter det ska jag börja jobba. Visst är det väl helt normalt och okej om man är lite pirrig i magen då? Noah är med morfar och Marie, älsklingen pluggar och jag försöker röja upp bland det sista. Tyckte jag var värd en liten bloggpaus bara :) Titta vilken fin "börja förskolan" present Noah fick av sin kompis Elias häromdagen. Precis den jag varit och tittat på åt honom, vilken tur vi har. Tack igen bästa familjen Fridner/Carlsson! Hoppas ni har en bra dag?

Puss & Kram


Paket från Elias
Fina ryggsäcken
Stora killen

Ännu längre paus

Idag har det inte blivit något packande alls. Jag har varken haft lust eller ork om jag ska vara ärlig. Jag och Noah åkte på utflykt till Fresta istället där vi träffade en av mina underbara kollegor. Vi byggde med lego, åt lunch, badade i poolen och hade en otroligt avslappnande dag. Noah älskade att bada som alltid! Han bokstavligen slängde sig i poolen, med eller utan flytdräkten på. Om jag inte var i så försökte han backa i lite försiktigt, men i skulle han minsann. Trötta mamman känner att fyra armar till, två ögon till och en jäkla massa c-vitaminer är på sin plats :) Hoppas ni mår bra? Ska röja lite nu innan efterlängtade Prison Break.

Puss & Kram

Kul med lego
Noahs nya flytdräkt
Bus i poolen


Paus i packandet

Igår då lillebror var här så tog vi en paus i packandet och spelade lite pingis. Vad gör man inte för att slippa allt sorterande och fixande för ett litet tag :) Noah var också med såklart!

Tack till alla snälla själar som peppar och hjälper till med flytt och annat smått och gott, ni är otroligt viktiga i mitt/vårt liv!
Längtar efter min älskling! Längtar efter nya lägenheten. Längtar efter att få tid att vara i stugan. Längtar INTE efter dagen då jag ska lämna Noah ensam på förskolan, ångest!

Pussar & Kramar


Spännande matchboll
Noah hejar på mamma såklart

Blandade rader

Tack för alla fina kommentarer här och på facebook om Noahs fina bilder, de värmer! Ett otroligt fint minne och favoritbilden med badbyxorna finns redan inramad här hemma och ska upp på väggen i nya lägenheten.

Jag och Noah var i Strömma ute på Värmdö i fredags till igår och fick helpension på Fasters Bed & Breakfast :) Underbart att få bli lite bortskämd ibland, tack snälla! Imorse cyklade jag och Erika till Sats för att träna lite, jätteskönt för både kroppen och huvudet kände jag. Är VÄLDIGT less på att packa och vara inne i lägenheten med alla kartonger och i alla röra. Robin & Emilia var här och passade Noah och nu ska jag äta äppelpaj med dem. De kikar på Marley & Jag, en film jag såg tidigare i veckan med Maja. Om ni inte sett den, gör det? Mysig med bra pikar på föräldraskapet, ålderskriser och relationer. Skriver mer ikväll, måste få visa bilderna från min och Robins pingismatch igår hemma på köksbordet... Sista bilden här är från igår kväll då Noah somnade på två sekunder efter ett dygn på Värmdö!

Puss & Kram

På cykeltur till svärmor
Bus hemma
Helt slut

Äntligen

Nu är bilderna från Lundmyr of Sweden ute och jag kan äntligen visa upp min lilla söta modell. Visst är bilderna underbara. Kläderna är superfina och jag är så tacksam över att vi fick möjligheten att vara med. Som jag skrev förut så hade vi en rolig och hektisk dag i Stockholm tillsammans med andra små sötnosar. De andra modellerna på bilden heter Emelie och William! Den söta mörkhåriga lilla tjejen minns jag tyvärr inte namnet på...

Pussar & Kramar från en STOLT mamma








Härliga nyheter

Här kommer lite uppdatering på livet i stort och smått från lilla mig. Trots sommar och semestrar är ni ju några som faktiskt är inne och kikar varje dag. Vi har haft Hanna & Andrew här på besök i några dagar och det har varit helt underbart. Noah har myst med sina gudföräldrar och vi har "bara varit" som alltid :) De var med oss i helgen på en av de stora härliga nyheterna jag syftar på i rubriken. Vi är med landställe! Ett mysigt litet hus i Dalarna med underbar utsikt över berg och dalar. En plats att åka till och ladda batterierna och vara ett med naturen. Underbar känsla att veta att det är vårt, mitt och min älsklings!

Det finns fler glada nyheter... Vi ska flytta och Noah ska få eget rum. Kartongerna är hämtade och det ska packas och fixas och innan inskolningen för Noah och jobbet mitt börjar, bor vi i en nyrenoverad och fräsch egen lägenhet. Mycket att stå i men resultatet blir härligt.
En stor sten kommer falla från orosmagen då jag sätter mig ner i mitt nya hem med en kopp te och bara andas ut. Mitt kontrakt, ingen panik att hitta nytt, inga dåliga minnen från tidigare händelser och gott om utrymme. Ser verkligen fram emot att inreda Noahs nya rum :)

Igår var vi en sväng till Täby Centrum och jag sprang på en av barnmorskorna från tiden på Danderyd. Blev så glad direkt då jag såg henne och då hon kramade om mig och sa att hon aldrig skulle kunna glömma mig eller Noah hoppade mitt hjärta ett extra skutt. Blev så otroligt glad och varm i hela själen! Hon visade med sina händer, tänk att den här stora fina killen varit "så här" liten och jag blev rörd av hennes engagemang. Vilka änglar det finns!

En rätt otrevlig händelse från i förmiddags då tillslut... Jag och pappa är i Centrum och har Noah i vagnen. Vi har gått runt lite och hejat på den ena och den andra och är nu på väg till bilen. Det kommer tre kvinnor gående mot oss och den i mitten viker av från sällskapt och går direkt till vagnen. Jag tror att hon ska gå fram och titta på Noah eller säga hej, pappa tror att det är någon jag känner. Men tjejen går fram och slår till Noah i ansiktet. Jag blir först tyst en sekund, liksom chockad och sedan frågar jag vad f*n hon håller på med och pappa föser bort henne. De två andra kvinnorna kommer fram och frågar vad som hände, då vi argt berättar att hon slog Noah säger de att flickan är autistisk. Vi säger "okej" och går vidare. Händelsen ligger kvar i minnet och det tar ett tag innan chocken lägger sig. Jag tycker nog att de två som var med henne borde ha bättre koll. Jag misstänker att det som hände idag inte var första gången tyvärr. Som tur är verkar inte Noah bli rädd utan han sitter mest förundrad och tittar, modiga lilla kille ♥

Nu ska jag mysa med en kopp te innan första kartongen ska packas.
Puss & Kram

Den underbara utsikten
Noah busar på tomten
Noah kan själv
Rea på Indiska
Noah med sina underbara gudföräldrar


Härlig dag

Några korta rader bara innan det är sovdags. Vet att jag är dålig på att blogga just men det är så mycket som händer som jag inte vet hur jag ska skriva om eller om jag ens bör göra det? Därför känns det ibland som lättare att låta bli, svårt att förklara! Idag har i alla fall varit en härlig dag med cykeltur med Noah, fika och mys med goa vännerna Erika, Monkan, Sanna + Elias och stor-Noah såklart. Sedan har jag och älskligen haft en kväll för oss själva med underbart god mat i vackra Uppsala. Noah har röjt hemma hos morfar :) Nu är det dags för ett sent bad och hopp i säng. Hoppas att ni mår gott? Semester eller jobbar? Vad gör ni, lämna gärna ett avtryck :)

Puss & Kram

Badkillen

Summer of '09

Det är härliga sommardagar vi har med nära och kära. Tiden går dock fort nu, så det gäller att njuta av varje tillfälle. Vi har haft några mysiga dagar i Dalarna igen och snart kommer älskade släktingarna från England. Ikväll har vi dessutom haft en härlig kväll med familjen Fridner då vi firade Pontus! Själen mår gott

Jag har under flera dagar fått (enligt mig själv), snilleidéer och tänkt att det där måste jag blogga om. Gång på gång och nu när jag sitter här så är de helt borta. Putsväck ur minnet bara, suck! Inga nya bilder har jag att visa upp heller då jag varit dålig på att fota senaste veckan. Ska bättra mig, jag lovar!

Kan dock passa på att ge ett boktips på en bok jag läste ut på en dag då den verkligen fängslade mig. Den är skriven av en tjej som heter Jenny Lexhed och heter "Det räcker inte att älska". Det handlar om hennes familj och främst hennes förstfödda son som visar sig ha autism. Hon skriver om sin kamp för att få rätt diagnos, rätt stöd och behandling samt om allt annat runtomkring. Hur relationen sätts på prov, vänner som kommer och går, stress och press och om livet i stort. Jag älskar att läsa såna här böcker då de är tagna ur verkligheten. Jag kan verkligen sätta mig in i hur hon har haft det och hur hon känner.  Dessutom ger det mig en tankeställare om barn och ungdomar ur ett föräldraperpektiv och ger mig nya verktyg inför nya klasser, elever och föräldrar jag ska möta.


Har ni sett de rullskridskoåkande bebisarna på youtube? De är HELT underbara verkligen. Sök och leta upp dem och njut, man mår bra i hela kroppen :) Må så gott allihopa!

Puss & Kram

Bokomslag: Det räcker inte med kärlek

Ny händelserik vecka

Det är mycket som händer och tiden går fort känner jag. Bara en månad kvar nu innan lilleman börjar på förskolan och jag ska börja jobba igen. Det gäller att njuta av ledigheten nu! Vi har fortsatt på ett säkert kort och det är att mysa med Erika & Co och denna gång i Mariestad. Vi har ätit gott, myst, spelat pingis på gräsmattan och solat. Vi  var även till Skara Sommarland och detta var ett äventyr i sig...

Det började med att vi kom dit en varm och solig onsdag, laddade till tusen!
Vi åkte en karusell och kikade runt lite innan vi bestämde oss för att äta lite. Svarta orosväckande moln närmade sig och vi hörde åskan mullra men allt kändes under kontroll. Men så från ingenstans kom ösregnet, himlen rentav öppnade sig. Vi åt vår lunch och satt dock rätt bra under tak. Solen tittade fram igen och vi gick vidare. Nya moln på väg, stora och svarta. Mera muller och denna gång närmare. Stora regndroppar och än en gång är himlen helt öppen. Det blixtrar och jag står lugnt och räknar, 1001, 1002, ja ni vet. För varje gång jag räknar kommer åskan närmare. Barnen blir rädda och jag är inte så himla lugn längre heller. Vi tar lite lotter och försöker hålla god min. Åkattraktionerna stängs en efter en, folk verkar röra sig hemåt. Vagnar, kläder, priser, allt är genomblött. Trots paraplyer och regnrockar... Vi inser att detta kommer inte gå över på ett tag och åker tillbaka hem. Fulla av besvikelse funderar vi över nästa drag. Som tur är efter lite intensivt detektivarbete hittar vi rätt person att prata med och vips så fick vi möjligheten att åka tillbaka dagen efter, med strålande sol och heldag med bad och bus. Service och god vilja kommer man långt med, tack för det Skara Sommarland! Tyvärr glömde jag kameran hemma den dagen så jag har inga kort att visa upp men vi hade skoj! Kom ihåg, att det aldrig skadar att fråga!

Har suttit och läst igenom gamla blogginlägg och kommentarer och blir än en gång rörd och tacksam över alla fina ord, främst i samband med tiden på sjukhuset. Jag har funderat mycket på den tiden och har så svårt att förlika mig med all min optimism och styrka i det jag skrivit. Så stark var jag inte, det kan jag känna idag med facit i hand! Det var otroligt jobbigt och allt jag nog egentligen ville skriva var hjälp, jag är rädd och trött och orkar inte mer. Men jag antar att det är någon form av överlevnadsinstinkt, man måste ju orka! Det finns mycket kvar att bearbeta men man får ta en sak i taget.
Skickar massor av värme och kärlek till vännen som fått ett tråkigt besked, eller man kanske säger avsked? Tänker på dig och familjen, stora kramar!

Lägger in lite bilder från senaste veckan och passar på att hälsa att allt det positiva jag hoppades skulle slå in som jag skrivit om förut har gjort det. Vill inte skriva mer om det här, men nu är det bara några pusselbitar kvar :)

Pussar & Kramar

Poolbus med Frida
Spännande tur
Buskillarna