Trevlig Helg!

Några korta rader för att önska alla goa bloggläsare en riktigt trevlig helg och trevlig första advent! Min helg kommer bestå av lite julpyssel och stök, lugna kvällar hemma, innebandytittande och spelande samt vara nära mina nära och kära. Mamma, Matte & Robin kommer hem idag, hoppas på att träffa dem imorgon kanske?

Massor av kärlek och kramar till alla som har speciella platser i mitt hjärta,
ni är många :)
Puss & Kram


Onsdagstankar!

Det blir inte riktigt lika mycket skrivande längre, har inte samma ro eller kanske behov? Det har dessutom varit mycket ett tag, framförallt på jobbet + att jag är så himla trött på kvällarna. Jag som alltid varit värsta nattugglan börjar bli trött redan vid nio-tio tiden. Rätt skönt trots allt! Dessutom har jag fått konkurrens om datorn, men det ser jag inte som något större problem.

Imorse lämnade jag in bilen för ny ruta på systers jobb. Hon var ju tyvärr inte där då hon är hemma och är sjuk, hade hoppats på skjuts i sånt fall. Nu fick jag snällt knata till jobbet i - 8 grader och gissa om mina kinder var röda då jag kom in. Såg nästan ut som en påskkärring :) Men annars rätt skönt att ta en promenad sådär, jag var pigg och på gång och det händer inte alltför ofta på morgonkvisten. Blir en promenad för att hämta bilen nu snart också, om ingen snäll själ ger mig skjuts. Det återstår att se!

Igår var vi på ultraljud igen och såg den lille, som faktiskt har blivit en del större. Det är en så maxad känsla att ligga där och se alla de olika bilderna ur olika vinklar och veta att det är vår lilla krabat. En krabat som kommer finnas med hela livet och vara en del av mig. Trots motgångar, problem, motsättningar, ja vad som helst som skulle kunna hända i livet så kommer han/hon alltid vara en del av mig. Jag längtar och njuter oerhört!

Det finns annat som snurrar i huvudet också. Tänk att vi människor ibland är så olika, både som personer och i vårt beteende. Vi tolkar situationer, andra personer och tankar så otroligt olika. En välmening, en nyfikenhet, eller en godhjärtad handling från en person kan misstolkas grovt från en annan person. Om misstolkningen sen beror på olika bakgrunder och erfarenheter, dömande och bestämda åsikter eller bara en "dålig dag känsla" är säkert olika, men det kan verkligen bli så fel. Jag tror mycket handlar om att LYSSNA på varandra. Många har redan i en diskussion bestämt sig i sin åsikt och då spelar det ju mindre roll  vad den andra säger för den ena är ju redan klar i sin tanke. Så många onödiga diskussioner, tårar , onda magar och problem för att vi inte tar oss tid att lyssna till varandra, jag tror detta är vanligt och det får bli min veckas visdomsord tror jag. Lyssna mera!

By the way, måste få fira mitt besöksrekord lite. Sen jag släppte nyheten om tillökning i familjen så har besökarna ökat drastiskt. Jättekul att se, även om mitt nyfikna sinne såklart undrar vilka alla är. Från ca 35-40 unika adresser i snitt till 50-60 är lite skillnad. Jag antar att rykten om en liten bebis går :)

Tänker på Monkan med familj och hoppas att ni får komma hem snart! Jag antar att du med rätt stor säkerhet inte kommer på fredagsmyset, men vi får komma till dig/er så fort ni är redo! Många kramar till er alla tre!

Önskar alla en trevlig onsdagskväll!

Den ljuvliga sporten innebandy...

... som ibland mer känns som pest och pina. Det har alltid gått upp och ner under en säsong, för laget och för min personliga del. Man tappar ork, fokus och motivation. Så är det nog för de flesta, men det här är något annat. Idag var det vår åttonde match och det var defintivt dags för poäng. Jag kom lite sent till matchen, körde fel, var ute alldeles för sent, regn och svårt att se och köra i den farten man vill osv... Men redan då jag kom in och bara kastade ett öga på planen, så kände jag, nej inte igen! Ingen intensitet, inget snack, inget drag och noll kämparvilja. Visst, under matchens gång så briljerade några till under ett byte eller två, några schyssta kontringar eller ett vasst avslut. Men det räcker absolut inte i div 1! Det är så otroligt tungt att sitta vid sidan av och inte kunna göra något. Jag är ingen stjärna och jag kan absolut inte gå in och avgöra en match och göra så stor skillnad. Det kan ingen, det är en lagsport. Men jag kan visa vilja och jag kan springa tills jag spyr. Nu har jag ju bestämt mig för att trappa ner då det gäller A-matcherna för bebisens säkerhet men åh vad jag ville kriga idag. Tänkte skriva några (förhoppningsvis) kloka rader på lagets hemsida men är ännu för besviken och frustrerad för att formulera mig, tror jag. Varför är det så jäkla svårt att ge sitt allt och spela som ett lag? Kan man ringa handbollens guru, Bengt Johansson och be om råd?

Ska sätta mig och jobba lite nu innan det är dags för film och en tidig kväll i säng. Ser fram emot en frisk och kry vecka och längtar massor till fredag. Många kramar från lilla familjen!

Härlig dag!

Vilket väder vi har haft idag, så otroligt vackert!

Jag har haft min bästa dag på länge, känner mig på bättringsvägen och är hungrig igen. Härlig känsla! Vi har pysslat lite hemma idag och haft morbror på besök. Vi letade rätt på älsklingens raclettejärn (är det ett järn?) och åt gott till middag innan morbror skjutsades
 hem till stora staden. Även älsklingen skulle lämnas på partaj så jag åkte hem till te och film i soffan och nu har jag hamnat här. Ville mest lägga ut lite fina vinterbilder från dagen och så såklart skriva STORT GRATTIS TILL MONKAN & SAUL! EN LITEN NOAH HAR KOMMIT TILL VÄRLDEN!

image152
image153
image154




Rapport från en sjuk värld...

Hej alla goa och glada människor!

Det var länge sen jag skrev några rader och de flesta vet säkert varför. Det är jättesynd om mig, jag är sjuk! (Man får tycka synd om sig själv nu va) I förra veckan låg jag hemma med hög feber och värk i hela kroppen. Den här veckan spetsade kroppen till det ännu mer med magsjuka för hela slanten, usch och blä! Febern är tillbaka men på bättringsvägen och nu hoppas jag att jag snart är på fötter igen. Klättrar på väggarna här hemma, eller nu ljuger jag, jag bara sover hela tiden! Håller tummarna för att älsklingen ska klara sig, för om han bli rmagjsuk så kommer jag bli det igen bara av att höra på. Ja ni vet! Usch vi lämnar sjukträsket.

Helg igen och vad händer? Jag hade sett fram emot att spela b-lags match ikväll men det blir det ju inget av, tråkigt! Eventuellt kommer pappa & Marie över på middag någon kväll, allt beror på mående på olika sätt. Det behöver röjas en del hemma och fixas inför nästa veckas julpyssel, längtar! På fredag nästa vecka blir det lite tjejmys med mat och pyssel. Det har blivit lite av den varan på sista tiden så det ska bli roligt! Har inte fått svar från alla än men det är som vanligt *ler*. Ingen pik alls!

Fick ett fint mail idag av en vän som frambringade en liten tår. Detta med att ta tillvara på tiden och ses, spontant och planerat, i tid och i otid.  Jag håller med dig till 100 % och du har absolut en speciell plats i mitt hjärta med ♥. Lite piggare och mer energi bara, I promise!

Nu blev jag lite trötter och ska nog krypa ner i soffan igen! Passar på att önska alla en riktigt härlig helg. Hoppas att familjen har hittat till solen och får en lugn och avslappnad kväll borta i Espana.

Puss & Kram


Tusen tack!

Vill verkligen tacka för alla lyckönskningar och fina ord inför framtiden! Det är en spännande tid minst sagt!

Hemma igen efter en helg i Norrland med massor av snö, god mat och trevligt sällskap. Jag har haft två riktiga "hallelujah moments" (som Kishti skulle sagt) de här dagarna, ni vet sådär då lyckan är total och man inte vet om man ska skratta eller gråta. Igår kväll bastade vi lilla familjen och efter en del vattenkrig och bus så gick killarna upp och jag låg kvar och bara slappade i eftervärmen. Log åt allt som ska hända och kände en sådan häftig, obeskrivlig känsla. Drömde mig bort och somnade så sött ett tag. Idag när vi åkte hemåt var den andra gången. Klockan var väl runt halv tio och solen började titta fram bland moln och dimma. Det var alldeles vitt och stilla utanför bilfönstret. En ren dök upp vid vägen, stod så nära och liksom bara tittade på oss. Mysig låt på radion som spelades och en liten lyckotår letade sig fram i ögonvrån. Det är de tillfällena man ska njuta av och spara inom sig, för att sedan plocka fram då andra dagar eller stunder kommer.

Var på matchen idag och vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag led med tjejerna och ändå var jag arg och besviken, såg så lojt ut. Men jag vet hur det kan vara, man vill så myket men får inte ut det. Frustrerande om något! Jobbigt att stå vid sidan av och inte spela de viktiga matcherna, men så blir det nog!

Visar lite härliga bilder från de senaste dagarna, sedan ska jag ner och rätta lite och mysa i soffan.

image148

Fina blommor på förlovningsdagen, tack älsklingen! ♥

image149

Härligt vinterväder som gör en som på barn på nytt!

image150

Mathias laddar för snöbollskrig med borg och snöbollar!

Många kramar till er alla!

Tänk att lilla jag...

äntligen ska få bli mamma! Tänk att det finns en liten människa som växer i mig och som är så efterlängtad. Vi ska bli en liten familj! Jag känner en sådan stolthet och kommer på mig själv då och då med att klappa mig på magen och bara mysa. Ni som känner jag mig allra närmast vet att det här är min stora dröm och jag är så otroligt lycklig. Vi är alla lyckliga, jag som mamma, Micke som pappa och Mathias som storebror.

Nu kan jag helt enkelt inte vara tyst längre, för då spricker jag! Jag har så många känslor och tankar och vill dela med mig till alla. Vi har berättat för de närmaste och så sakteliga för alla omkring oss. Det börjar synas också så nu är det liksom "officiellt". Jag hoppas att ni som läser känner vår glädje och förstår min gränslösa lycka. Den pusselbit som alltid saknats i mitt liv är funnen och att få hitta den tillsammans med min älskling är precis vad jag alltid drömt om.

Ps. Paketen som jag hade slagit in till nära och kära var ett gäng med nappar. Så nu vet ni det också!



Puss & Kram
från en blivande mamma!

Underbara England!

Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar med kusin Hanna & Andrew! Alltid lika kul att träffa er och alltid lika tomt då man åker hem ♥
Mysigt att få bo i det nya huset också och vet ni vad, jag har badat badkar varje kväll :) Här kommer lite bilder från helgen. Blir inte så mycket mer skrivande idag då jag har feber och är otroligt trött. Blir lite fotbollsgala och Prison Break istället, några alvedon och så hoppas jag att jag är på fötter imorgon igen!?

Kram så länge!

Höst i London
St James Park
The London Eye



London, here we come!

Nu är det bara timmar kvar! Som vanligt så är inget packat, resväskan är inte ens hämtad från garaget, inga pengar är växlade. Det är som det brukar helt enkelt! Men allt löser sig alltid och jag är inte ens orolig :) Det ska bli så otroligt skönt att komma iväg och byta miljö. Det har varit en av de tuffaste veckorna på länge, det är såna tider nu med samtal och omdömen som ska skrivas. Nästa vecka blir nog likadan men sen så lugnar det ner sig lite! Snart är det dags att julpyssla lite också, både hemma och på jobbet! Tänkte kika om jag hittar något typiskt engelskt nu som jag kan visa och pyssla med tillsammans med barnen sen.

Vi får se om det blir något bloggande från England eller om jag helt enkelt låter dator och mobil bara vara. Det vore väl något värt att kämpa för, hehe! Jag hade ambitioner att skriva en av mina små krönikor men jag har inte hunnit. Vi får se när den kommer! Jag kan säga som så att jag kommer att skriva om en person snart som betyder allt för mig och mer än vad någonsin kunde ana. Håll ut den som väntar!

Många hälsningar till alla vänner, nära och kära! Ni finns i mina tankar även om vi inte är nära rent fysiskt. Håll tummarna nu för att det inte blir alltför mycket oväder där borta!

Kiss and a cuddle!

Lite bilder!

Här kommer lite härliga bilder från Eds kyrka där jag var i helgen. Tog mig en liten pratstund med älskade Farmor! Fotade även Mormors gravsten då vi var i Kungsör och vill gärna ha den med här. Tänker mycket på dem båda! I fredags var ju grannarna här och fikade och barnen var i sitt esse. De klädde ut sig och spexade och då kan det se ut så här i badrummet, de är så himla goa!

Ingen träning ikväll vilket känns väldigt lyxigt och skönt! Vi ska åka och handla lite och bara ta det lugnt hemma och mysa med en massa ljus. Många kramar till er alla bloggläsare!

Felix & Hanna
Mormor Birgitta
Vy över sjön
Eds Kyrka


Skit också!

Igår så hände det tillslut! På väg till träningen i mörkret, lite stressad, bra musik på stereon, gick lite för fort och så smash! Blixt rätt i ögonen! Fast på kort och körde 20 km/h för fort, skit också! Har hört att en del inte fått någon räkning hemskickad, att kortet inte blev något trots blixt. Hoppas på att jag kan ha sån tur!? Annars så blir det väl ca 2000 kr i böter. precis lagom till jul och allt. Men det är ju klart, jag får ju min retroaktiva löneförhöjning nu och då är det ju bra om man vet redan nu vart de extra pengarna ska gå. Bitter, nä inte ett dugg!

Morsning!

Back in business!

Så är man tillbaka på jobbet och har en hel lång vecka framför sig, med samtal, omdömen, vanliga lektioner och en massa att rätta. Bara att ta en dag i taget och vara glad :)

Älsklingen har tandvärk och det är ju så synd om honom... Killar, hehe! Nä, usch tandvärk är inge kul, jag vet. Man blir liksom mosig i hela huvudet och kroppen!

Matchen igår då, jag vad ska man säga! Vi var så jäkla  bra och jag gjorde äntligen mål. Inget supersnyggt men det står numer en 1:a i protokollet. Vi borde ha vunnit, vi var värda poäng, vi chockade serieledarna rejält. Jäkla skitutvisning på slutet, hemmadomare? Suck, så otroligt frustrerande!

London är bara dagar bort nu, på fredag åker vi! Det ska bli så otroligt skönt att komma bort lite. Andas den engelska milda luften, träffa släktingarna, gå på fotboll och bara vara. Vi ska väl shoppa lite julklappar också och det är ju aldrig fel! Jag längtar mucho!

Nä nu måste jag skynda vidare, gäller att vara effektiv på de små håltimmar man har! Önskar alla en bra dag!

Känslosam dag!

Idag var vi till Köping och Kungsör på en liten utflykt. Det är alltid en märklig och känslosam resa dit då hela kroppen och huvudet är inställd på att åka till Sadelgatan 19, gå uppför de tre stegen på trappan, öppna ytterdörren och känna doften av farmor och farfar. Tänk om det vore möjligt!

Vi hälsade på Siv & Henka, bekanta till farmor och farfar och de bjöd på lunch och fika. Det värmer gott ända in i själen att träffa dem, det känns som om en liten del av det gamla arvet och livet finns kvar i alla fall. På hemvägen åkte vi förbi mormors grav och tände ett ljus.
Många tankar till underbara människor som inte finns nära fysiskt längre, men som alltid kommer finnas i minnet.

Kolla in!

Hoppas att det är okej för Gabbe & Griffins gänget att jag visar bilden på goa Danne och hans konster? Tänk om man kunde det här på innebandyplanen :)

http://www.arlandaibk.se/images0708/p1040613.wmv

Vilken härlig dag det varit! Nu ska jag baka toscakaka, kramis!

Halloween

Några korta rader bara innan jag ska ut på lite ärenden denna härliga fredag! Älskar verkligen när solen lyser! Se vilken fin pumpa vi har ute på vår trapp, mysigt! Har även "snott" en bild från Ullis blogg för jag måste bara få visa hur pyssliga de var igår och hade Halloween fest. Se så häftigt man kan göra med lite fantasi och vilja :) Är impad Ullis! Önskar alla en toppendag och helg ifall det skulle vara så att jag inte skriver något mer de här dagarna! Lämna en liten helg hälsning vetja, alltid kul att läsa!

Puss & Kram!

Pumpa
halloween3