Favoritlåt

Ibland fastnar vissa låtar och då kan jag inte sluta lyssna på dem. Människor i min närhet säger att jag lyssnar sönder dem, kanske är det så? Denna låt har jag berättat för alla om, länkat till på fb och spelat upp för mina elever. Den berör så sjukt mycket! Sök på youtube och lyssna om du inte redan hört den, Chris Medina heter han som sjunger. Den är det sista jag ska lyssna på nu innan det är sovdags. Minns inte när jag senast la mig så här tidigt, men det behövs. Sjukt slut i kropp och huvud. Dansat Zumba och myst med mina kollegor hela kvällen! Igår blev det lite vin och bubblor efter träningspasset och det har varit alldeles för lite sömn denna vecka. Massa skoj som väntar i helgen också med fotojobb för lilleman, fredagsmys hos familjen Fridner och vårfest på Sats. Ta hand om er alla fina, puss och kram!
 
Anywhere you are, I am near,
Anywhere you go, I'll be there,
Anytime you whisper my name,
You'll see,
Every single promise I'll keep,
'Cuz what kind of guy would I be,
If I was to leave when you need me most,

What are words
If you really don't mean them when you say them,
What are words
If they're only for good times then they're done,
When it's love, yeah, you say them,
All of those words,
They never go away,
They live on,
Even when we're gone,


Ompyssling

Min bil behöver hjälp! Den larmar om trasiga lyktor både fram och bak, den dör då och då från ingenstans och imorse ville den inte starta först. Oljelampan lyser då jag svänger och jag ser efter gårdagens biltvätt extremt mycket rost. Min blåa fina bil börjar bli till åren... Den behöver en vårdande hand, helst inte min :) Jag tankar gärna, kan fylla på spolarvätska, kolla oljan men sen är det nog kört. Jag kan såklart köra bilen också, med hög musik går Saaben riktigt fort och bra... Men den behöver ompyssling, en total check rakt igenom vore fint. Så jag kan göra mina roadtrips som jag brukar till sommaren liksom... Eller förresten, strunta i bilen... Jag behöver allt det där :) Puss!

Monday Morning!

Älskar då lillhjärtat kryper ner i min säng och lägger sig nära. Imorse kom han redan vid halv sju :) Vi låg där en stund innan det var dags att gå upp för frukost och fix. Är trött idag, varit en intensiv helg! Ont i ryggen har jag också, tur att jag ska till naprapaten i veckan. Detta håller liksom inte! Det är snö ute igen, när kommer våren på riktigt egentligen? Ska spela lite Linda Bengtzing nu så jag får upp farten här hemma, måndag och ny vecka på ingång. Bring it on! Puss puss!

Kalasbilder

Födelsedagsmorgonen
Ja må han leva
Den önskade tågtårtan


Fredagsmys

Så ska det låta på tv:n och ett glas vin. Vilar fötterna på bordet efter några timmar på Stinsen. Först mysig fika med finaste Erika och sedan ögonshoppat som en tok. En tunika fick följa med hem men sen var det ingredienser och annat till helgens båda kalas som skulle inhandlas. Men kan lova att jag hade kunnat shoppa loss, så galet mycket fint det fanns. Men varje krona ska ju sparas till den stundande Greklands resan med familjen. Här väntar en massa bakande ikväll och lite plock och fix. Imorgon blir det barnkalas och på söndag kommer släkten. Lilleman är värd det bästa i helgen på alla sätt. Tack morfar för goda våfflor idag och hjälpen med liten!

Idag känner jag saknad, sådan grym saknad efter farmor och fina släktingarna i England. Märkligt det där, hur det bara kan slå till som ett slag i magen från ingenstans. Det molar i magen, trycker i bröstet och tårarna bränner i ögonlocken. Vissa människor har en fantastisk plats i ens hjärta och det går inte att komma ifrån. Trots att dagen varit riktigt bra på alla sätt så har de där känslorna liksom legat som en ridå över allt det glada.
Jag klurar på en hel del annat också men inget jag vill skriva om här direkt. Tänk om det kunde finnas en "stänga av" knapp på alla tankar. Kanske skulle be eleverna uppfinna en sån då de arbetar med egna produkter just nu. Helt säker på att det skulle bli en storsäljare :)

Kanske kommer det upp bilder från Noahs födelsedag senare ikväll, annars samlar jag ihop alla och fixat efter allt kalasande på söndag. Sköt om er och trevlig helg, kramisar!

Så kom dagen...

... dagen då en elev hittade min blogg. På en lektion dessutom! Min lektion :) De arbetade med projekt och hade de bärbara datorerna och det surfades lite på olika bloggar. På ett eller annat sätt kom det fram att fröken minsann hade en blogg och sedan satt de där några stycken och läste flitigt om mina tankar och funderingar. Märklig känsla, lite roligt men även lite läskigt. Jag lovade att hälsa till dem, så här Hugo, JN, JP och L får ni en hälsning. Vad kan jag skriva om nu då? När jag vet att mina kära elever är här och gluttar... Att jag smet från jobbet 20 min tidigare för att hinna tvätta fönster hemma innan jag ska hämta Noah? Att jag vill skolka och rymma från allt ansvar i några dagar och bara ha roligt, resa till någon häftig storstad kanske? Att solen och värmen gör mig alldeles lycklig med vårkänslor som värsta 15-åringen emellanåt :) Vi får väl se hur långt ryktet sprider sig och vad responsen blir. Ska tvätta klart mina fönster nu och sen ladda för favoritpasset på Sats, äntligen träning igen. Våriga kramar!

Grattis älskade Noah 3 år

Idag fyller mitt lillhjärta 3 år! Morgonen började med tårta, sång och paketöppning. Så himla underbart och hans leende och innerliga tacksamhet för sina presenter får mitt hjärta att smälta. Mamma älskar dig till månen och tillbaka


Noah Spanien Okt-10


Going down memory lane!

För tre år sen var det tidig påsk och långfredag och jag låg på KS. Det var planerad påskmiddag hos pappa med hela familjen men jag fick inte permission för att åka dit. Min familj kom med påskägg och påskmat till sjukhuset istället. Jag kunde dock inte äta något av det. Rummet snurrade, lamporna bländade mig och jag hade svårt att andas. Jag hade varit på KS i fem dagar och sköterskorna samt läkarna började prata om kejsarsnitt. Jag var gravid i 29:e veckan och förstod ingenting. Jag hade inte ens börjat min mammagrupp, än mindre börjat förbereda hemmet för en liten bebis. Jag hade fått havandeskapsförgiftning och de sa att mina värden inte var bra och att min kropp snart inte orkade mer. Jag minns det hela som igår! Hur jag låg och räknade takplattor och mellanrummen i ventilerna i rummet. Hur jag försökte ta in all information från olika läkarteam och svara på alla deras frågor. Jag fick se mig själv i spegeln och minns att jag blev helt förskräckt. På ett dygn hade jag förvandlats till elefantmannen, helt uppsvälld i hela kroppen. Jag kunde inte ligga still utan skakade konstant. Men de sa att varje timme och varje dag var värt massor för den lilla sonen i min mage så jag bet naturligtvis ihop. Jag tänkte inte ge upp! Jag försökte vila men kunde inte sova. Jag skickades på undersökningar för att utesluta blodpropp. Mitt hjärta betedde sig konstigt så det blev EKG undersökningar också. Tiden sniglade sig fram och jag som var van att vara aktiv dog nästan av tristess. Saknade min familj, mina vänner och mitt jobb. Mina gulliga elever fanns i mina tankar också. Jag var så fruktansvärt trött och ville bara sova men det gick liksom inte. Hela kroppen rusade så det var omöjligt att vila. Det kändes som om jag stod utanför min egen kropp och såg på, som en film. En film jag nog inte skulle tycka om, ingen Johanna film direkt. Jag var inte rädd och jag grät inte.

Det närmade sig lördag och mina krafter var nu helt slut. Jag fick magnesium intravenöst för att lugna min kropp och det var det värsta jag hade varit med om. Hela min kropp brann och jag tänkte, att nu dör jag. Jag får aldrig bli mamma och uppleva det jag längtat efter i hela mitt liv. De avslutade behandlingen då min kropp inte klarade av det. Det gick några timmar till, jag minns inte så mycket. Jag slumrade till då och då och vaknade ofta av att jag kräktes. Det kändes som om det bodde en alien i min kropp, jag hade ingen som helst kontroll och var nu helt borta. Jag orkade inte mer, allt fick bli som det blev. Jag litade helt och fullt på läkarna och lät dem bestämma allt från och med då. Jag orkade inte ens prata. Det kom ett läkarteam från neonatalavdelningen, det lät på titeln som som om de kom från yttre rymden. Neonatal, vad var det? Jag såg dem men hörde inte vad de sa. Det bestämdes att det skulle bli ett akut kejsarsnitt kl. 17. Snart var han här mitt lilla knyte. Innan dess var jag tvungen att få i mig magnesiumet, det var för min egen säkerhets skull under kejsarsnittet. För att dämpa mina skakningar och snarlika epileptiska anfall. Jag hade en sköterska som höll mig i handen. Jag fick dödsångest och det fullkomligen brände i hela kroppen. Men jag klarade av det och efter det kände jag att jag kunde klara vad som helst. Klockan blev 17.00 och jag låg nu på operationsbordet. Jag kände mig lugn och lättad, äntligen! Jag fick ryggmärgsbedövning och tyckte knappt den gjorde ont. Sköterskorna nöp mig med tänger på magen och frågade om jag kände något. Det var svårt att avgöra efter alla mediciner och min kropp var helt slut. Jag sa att allt kändes okej. Dags för snittet och jag var förväntansfull. Massor av människor runt omkring. Från ingenstans kom en fruktansvärd isande och samtidigt brännande känsla, jag kände hur de skar i min mage. Jag skrek och en narkosläkare dök upp vid mitt huvud. Hans röst var lugn och trygg och med ens var jag nedsövd. Klockan 17.02 föds älskade lilla Noah med en vikt på 980 gram. Jag vaknade upp några timmar senare och fick då höra att allt hade gått bra. Min lilla son levde och var omhändertagen av neoteamet. Jag fick se bilder på det lilla miraklet och försvann sedan i dvala igen. Noah kämpade på med andning och blev ompysslad av fantastisk personal. Efter två dagar fick jag äntligen se och röra honom, min lilla kämpe!

Resten är en historia för sig, många långa veckor på Danderyds sjukhus och tuffa nätter med sondmatning och andningslarm. Oro och sjukhusbesök varvat med lättnad och gränslös kärlek. Egentligen ville jag bara skriva, tänk att det gått tre år :) Men när jag nu började skriva så bara öste orden ur mig och det gick inte att sluta... Imorgon fyller alltså lillhjärtat tre år, mammas älskade lilla kille!

Men nu tillbaks till verkligheten. Till middagsfix, bakning, tvättvikning, spännande innebandy på TV och presentinslagning. Tacksam och stolt mamma som lär somna tidigt ikväll.
Puss & Kram!




Inblick i dejtingdjungeln...

... eller inte? Jo men jag har ju lovat, framförallt till Monkan att jag ska avslöja lite. Så, here it goes. Under en tid har jag varit en rätt flitig användare av ett forum för nätdejting. Kul och spännande och extremt smidigt då man som ensamstående förälder inte kommer ut och träffar så mycket folk. Okej just den här föräldern kanske gör det, med innebandy, Sats, galna aktiviteter osv... Men i alla fall :) Häromkvällen var jag inne för att försöka säga upp medlemsskapet då jag aldrig är inne längre och gick tillbaka och läste lite brev. En del saker ger mig en riktig egoboost kan jag lova. Sen är det ju så, ord är en sak, handling och personlighet något helt annat. Men kul att läsa och en del tänkte jag nu dela med mig av. Hoppas man får det, nämner ju inga namn eller så... Finns några som inte riktigt är rumsrena så en av dem (den sista) har jag förkortat lite... Är mån om språket i min blogg om man säger så... Men kan lova att det finns alla möjliga sätt till en första kommentar och killarna är modiga. Är ni beredda?

Är du Sveriges vackraste mattelärare?

***

Hej hej :)

Du verkar vara en spännande tjej som jag gärna skulle lära känna bättre. Hur är det med dig idag och vad hittar du på denna helg?

***

Ta inte det här på fel sätt nu, men du var faktiskt riktigt vass! :) alltså fin! Wow, unikt fint utseende... har alltid velat gjort det med en äldre,om du är intresserad... isånnafall säg till:) hoppas du inte tar det fel så du blir arg, var faktiskt bara tvungen att fråga för du var så otroligt vacker...synd att man inte var äldre! kram

***

Hej! Jag är en snart 45 årig man som letar efter bra gener till mitt framtida barn. Jag är en rätt förmögen man i Stockholms innerkretsar som verkligen vill ha barn och framförallt en arvinge.  Jag ser potential hos dig och kan lova att barnet kommer få det gott på alla sätt. Även du som mamma kommer få mellan 5000-10000 kr i månaden tills barnet fyller 18. Vad säger du? Om intresse finns så kan vi prata mer, hör av dig!

***

Hej! Vad säger du om ett kravlöst förhållande utan förpliktelser eller skyldigheter. Ses då man känner för det och bara ha kul. Jag vet vad jag håller på med och kan göra magi ......


Perspektiv på livet

Ligger i sängen med datorn och borde sova, men är så mycket som snurrar i huvudet. Lyssnar på Melissa Horn och klurar... Möte med chefen häromdagen som gjorde mig glad, nya projekt på gång som känns motiverande och roligt. Mys och kvalitetstid med vännerna i veckan, bio där den senaste verkligen satte spår i mitt hjärta och som får stå för min rubrik. Rekommenderar verkligen alla att se "Hur många lingon finns det i världen". Den ger en lite perspektiv på livet på något vis. Glada och positiva nyheter från många håll och kanter... Lillhjärtats födelsedag som närmar sig med stormsteg. Fjärilar i magen och vårkänslor som jag inte riktigt alltid vet hur jag ska hantera. Ja ni ser, det snurrar som sagt i huvudet mitt... Lägg då till det ständigt dåliga samvetet gällande vardagspusslet som ensamstående mamma att väga egen tid kontra mystid med lilleman. Men vi har det bra och vi klarar oss fint, vi är friska och omringade av fantastiska människor. Det får man aldrig glömma bort!

Imorgon väntar klippning för liten och kanske även för mig. Vi får se vad som hinns med och hur det går, man vet ju aldrig riktigt :) Innebandy står på agendan i helgen, både titta och spela. Sen får vi se! Sol och värme hoppas jag på i alla fall... Hoppas att ni mår bra och att ni får en fantastisk helg, kram och godnatt!


Vårkänslor

Underbart att vakna med solen i ansiktet. Drar medvetet inte för persiennerna på kvällarna för jag vill ha ljuset och vakna till det. Idag är vi lite sena, försovit oss faktiskt. Men som tur är har jag inga lektioner idag då eleverna är på PRAO. Så vi äter frukost i lugn och ro här hemma och stressar inte upp oss. Jag har riktiga vårkänslor i kroppen idag :) Den absolut bästa årstiden är på ingång, helt fantastiskt skönt! Så himla skönt att vara pigg och må bra också då helgen varit riktigt tuff. Det var schlagerfest på schemat och den här tjejen gick all in kan man lugnt säga. Tur att min kära syster och hennes pojkvän hade bättre koll och tog hand om mig. Kul var det i alla fall, tills det sa stopp. Men bara glömma och gå vidare och skratta åt det som andra berättar att jag tydligen gjorde :) Idag väntar box och bio med fina vännerna. Life is good! Önskar alla en riktigt härlig dag, kramis!

Systrarna Sisters


Underbara helg

Jag ser på nyheterna om tsunamin och jordskalvet i Japan och blir så himla ledsen och bedrövad. Alla stackars människor! Det händer för mycket nu, tycker faktiskt det är lite läskigt. Men solen skiner därute och jag har en pigg och glad blivande treåring som skuttar omkring här så jag måste fokusera på mitt tänker jag. Har en härlig helg framför mig :) Massa skojiga planer! Vi poppar musik här och har disco, lillhjärtat skrattar och jag smälter. Önskar alla en fin dag, puss!

Buskillen


Älskar onsdagar!

Det är bästa dagen på hela veckan tycker jag... Då är det Training for Runners, inget jobb på kvällen, härlig torsdag utan stress och helgen på ingång runt hörnet. Känner mig glad och vågar jag ens yppa orden? Det känns som om... saker börjar gå min väg :) Allt från litet till stort. Jag är så himla glad idag av ingen speciell anledning och det är en underbar känsla. Pussar & Kramar!

Underbart sportlov!

Sitter med en kopp te i soffan och summerar veckan som gått. Lillhjärtat sover fortfarande efter en sen men härlig Mello kväll med familjen Fridner. Vilka underbara dagar vi har haft, mycket utelek på hemmaplan men även i Humlegården och Kronobergsparken samt Mulle Mecks lekpark som var en hit. Vi har träffat vänner och vi har spontant tagit dagarna som det kommit. Jag har tränat en hel del och skrattat och känt mig stark. Solen har tittat fram och vårkänslorna börjar så smått komma :)

Nu börjar söndagsångesten komma smygandes lite... Alla uppsatser jag tänkt rätta men inte hunnit/prioriterat ligger kvar i väskan. De nya planeringarna och projekten som ska göras har jag inte ägnat en tanke. Men är det lov ska man vila och det har jag banne mig gjort. Känt mig gladare än på länge så det är härliga tider! Nu väntar leklandet och sen lite jobb på Mini. Härkommer lite bilder som visar upp en del av allt roligt vi gjort i veckan.

Fantastiskt fint väder för alla duktiga Vasaloppsåkare idag! Puss & Kram!

Buskillarna
Sol i Humlegården
Trött liten polis
Sötnosen Alva
Mulle Meck parken
Noah kör brandbil