Välkommen till världen Sofia

Äntligen är hon ute, lilla Englandsbebisen Sofia. Du är efterlängtad ska du veta, du har fantastiska föräldrar och jag längtar så efter att få träffa dig. Massor av pussar och kramar!

Mer fantastiskt

Inga bebisnyheter än, går på nålar här hemma. Fixar med inbjudningskort till Noahs kalas, betalar räkningar, rensar skåp och rättar glosförhör. Allt för att hålla mig sysselsatt. Men nu vill jag veta, hur går det, hur mår de, vad blev det? En liten Sofia eller Jacob? Nyfikenhet är inte min starka sida, inte tålamod heller...

Glömde skriva att kvällen igår avslutades med fantastiskt mysigt fika hemma hos fina vännen Malin. Så lyxigt att ses en vardagskväll sådär, god soppa, te och toscakaka fick jag. Och är inte det fantastiskt så säg :)

Fantastiskt

Jag var på en helt fantastisk föreläsning igår med Eric Donell, den hette "Att vara normal". Eric kanske ni känner igen från Vänner & Fiender, jag gjorde det i alla fall. Han har även spelat röster i olika tecknade filmer, skrivit manus och medverkat i olika svenska filmer samt arbetat med det mesta tror jag :) Han pratade om det sociala utanförskapet (i hans fall pga Tourettes syndrom och ADHD) och varvade musik, upptåg, humor, allvar och personliga exempel som satte sig rätt in i hjärtat. Det var flera gånger jag fick tårar i ögonen och samtidigt var det flera gånger jag blev så otroligt glad. Han verkligen berörde! Oerhört duktig föreläsare och inspirerande människa! Allting är möjligt, strunta i alla andras farhågor och rädslor, gå på magkänsla och prova dig fram. Vad är det värsta som kan hända? Så enkelt egentligen... Hans föreläsning gav mig verktyg i mitt yrke, tips på hur jag ska och vill arbeta framöver. Han peppade mig i mina drömmar också. Nu ska jag leta upp en spanska kurs, jag vill lära mig det språket flytande. Jag ska även sätta fart och försöka publicera min bok! Full fart framåt!

Fantastiska nyheter igår också då jag fick veta att Englandsbebisen är på väg. Försökt nå fina familjen där idag men det är ju såklart inte så lätt. Tänker på er varje sekund och hoppas allt går superbra. Love you!




Spännande OS

Ännu en OS medalj, härligt tjejer! Jag fastnade framför tv:n med lite rättning men nu ger jag upp. Lång dag imorgon med föreläsning på kvällen direkt efter jobbet. Blir en halvtimme på spikmattan och känner jag mig själv rätt så har jag somnat inom 10 min :) Varit en intensiv måndag med mycket bus på jobbet, Shape pass som för övrigt var sjukt jobbigt, middag hos mamma och så lite mys hemma innan lilleman skulle sova. Det är otroligt vad hans ordförråd växer, det kommer nya ord varje dag. Jag testar honom och vi sjunger, räknar och ramsar :) Där jag pausar fyller han i och det är så häftigt att se. Hoppas att ni mår bra? Sjukt kallt imorse men visst var det vackert? Puss & Kram!

Söndagssvammel

Dags för ny arbetsvecka på det riktiga jobbet :) Jobbat hela helgen på Mini och känner mig rätt sliten. Det har gått bra och det är kul men just nu känner jag mig som en riktig tröttmösa. Sitter med matteprov, 60 stycken jag lovat bli klar med tills imorgon och det går sådär. Ögonen trillar ihop så jag tyckte jag behövde en bloggpaus. Match idag på förmiddagen mot ännu ett tufft gammalt hockeygäng. Vi vann men det blev inga mål för min del och då är jag sällan helt nöjd. Hade svårt att ladda och komma in i matchen, Noah var ledsen och jag kände mig allmänt stressad. Men men, glöm och gå vidare! Vi ligger tvåa i serien, är stolt och glad över det! Här kommer lite bilder från min och lillhjärtats underbara morgon. Han ville mysa och ligga nära, gärna pussas lite också. Har jag tur eller? Ser ni intresset för årskurs 8:as mattebok :) Ikväll innan han skulle sova sa han, natti natti och puss puss mamma, min lilla älskling! Puss puss!

Spännande med böcker
Så lite matte på det såklart






Syskonmys i fredags

Bus med moster Frida
We love popcorn
Farmors pizzabullar


Det bidde ingen resa

Så nära men ändå så långt ifrån. Han ringde väl fel helt enkelt den där Hindersson eller vad han heter... Jag var så besviken igår kväll men nu känns det bättre. Vad är väl en bal på slottet :) Hela min klass satt och lyssnade på Lugna Favoriter sista lektionen i fredags och det var några som skickade sms under kvällen och frågade hur det gått. Det tycker jag var gulligt i alla fall!

Idag har jag jobbat på Mini, Noah har varit med och levt rövare. Efter det åkte vi en liten tur i snökaoset och han fick sova middag sen blev det innebandy i Ekilla borgen. Tyvärr förlorade syster & Co. Men hon gjorde mål, ett Johanna mål = köksvägen :) Vi har precis haft kvällsmys med bad och god mat och nu ligger lillhjärtat och sjunger i sin säng. För oss vuxna blir det nog blandat OS och Melodifestivalen och en MASSA smågodis. Ska rätta lite matteprov också... Kanske lägger jag upp lite bilder från gårdagens syskonmys också? Puss & Kram!

Imorgon får vi veta!

Håll tummarna snälla ni, tänk om! Här kommer bilder på mössorna som jag lovade, puss och kram!

Bus i trappen
Noah håller show
Fina mössorna


Tänka sig...

... så det kan bli. För några veckor sedan satt jag och surfade runt på internet och lyssnade på Lugna Favoriter. De pratade om en tävling, att nominera sin bästa vän och priset skulle vara en långweekend till Dubai. Jag nappade direkt, funderade på många. Jag menar bästa kompis kan ju vara ens kärlek, ens mamma, ett syskon likväl som en vän. Jag tänkte tillbaka på den jobbiga tiden på sjukhuset, alla val och kval i och med separation och flytt, tvisten och ja allt annat strul. Vem har alltid funnits där, lyssnat, ställt upp, öppnat sina armar och tagit emot. Vem har jag bott hos, vem såg till att jag åt mat minst 3 gånger om dagen då jag var slutkörd och tappat all matlust, vem har lånat ut sina kläder och gett bort plagg då min egen garderob känts grå och trist? Vem har hittat på roliga överraskningar, skickat peppande sms, ställt upp och varit barnvakt och varit en fantastisk vän. Min vän Erika! Jag skickade in en nominering till Lugna Favoriter och skrev ungefär följande och idag ringde de upp henne. Hon är med i FINALEN på fredag och det är 8 till som är med. Det finns en chans alltså på ca 11 %. Vinner hon så åker jag och hon till Dubai, fattar ni... Helt overkligt och så ofattbart! Jag ska samla på mig bra karma och vara så glad och positiv nu tills på fredag :) Tänk om! Håll tummarna snälla ni!

By the way, min mössa är klar och idag fick jag en virkad mössa av snälla Emma till Noah. Så cool! Ska försöka fota oss i mössorna imorgon så ska ni få se. Puss och pirriga kramar!

Bra start på veckan

Gud vad det är underbart att vara frisk och känna sig som vanligt igen. Det känns ännu tydligare nu att jag verkligen hade något i kroppen i förra veckan. men det var då och nu är nu. Idag var vi ju på studiebesök med klassen på Coca-Cola. Extremt tidig morgon och Noah var på förskolan tidigare än någonsin. Alla var på plats, tillslut iaf då tre killar missade bussen men fick skjuts till stationen. Spännande dag med mycket bus och skratt, lärt mig att Coca-Cola grundades för att lindra huvudvärk och gick enbart att köpas på apotek då det begav sig :) Fixade lite på jobbet i 1 timme, hämtade lillskrutten tidigt och vi åkte hem och tog ett långt varmt bad. Lilleman pratar som bara den nu, långa meningar är det också. Sen har vi busat i hans rum, fikat lite, lagt pussel, jag har stickat på min lilla mössa medan han har lekt med bilar och så åt vi middag. Då han stupade i säng vid 19 kollade jag och kärleken på Kalla, OS-guld minsann! Sedan blev det promenad med en kollega, härligt med sällskap! Jag har hunnit med att måla naglarna, rätta några mattediagnoser och nu ska jag gå ner och se om jag kan tvätta 1 maskin eller två. Bra start på veckan, inte sant :)

Puss & Kram

Alla hjärtans dag och spamys!

Glad Alla Hjärtans Dag allihopa, hoppas ni myst och kramats massor idag? Fortsätt imorgon också, och dagen efter det osv... Jag har tagit det lugt hemma hela dagen, med familjen och ensam då lilleman sov middag och de andra var på bio.  Nu på kvällskvisten var vi i Täby och spelade match och det var en skön vinst kan jag lova. Småtjejerna var tuffa och griniga, extra skönt att vinna då:)

Igår var jag och Erika på spa inne i stan. Det var min födelsedagspresent från förra året. Vi är ju båda småbarnsföräldrar som sagt, rätt aktiva såna så det har tagit sin lilla tid :) Så underbart att "bara vara" i några timmar. Frukt och te, inpackningar, skrubb och bastu. Tack snälla fina vännen för en toppen present! Lunch och lite innebandy blev det också innan hemfärd, me like!

Imorgon blir det studiebesök på Coca-Cola fabriken med klassen, blir spännande. Kram på er!

Välkommen på spa
Så himla vackert


Funderingar

Jag har insett att jag blivit dålig på att blogga på sista tiden, ännu sämre har jag blivit på att fota. Jag gör det typ aldrig! Skärpning! Det är förkylningar här hemma, vi är trötta och hängiga. Men inte så pass sjuka att vi är hemma. Kanske borde man, men man förlorar ju så mycket pengar... Jag funderar mycket just nu. På dagens ungdomar, både de jag möter i min vardag och vad jag hör och ser i media och i samhället. Vad händer? Var är respekten? Var är uppfostran? Var är tacksamheten? Är det jag som börjar bli gammal eller är det faktiskt så att det är stor skillnad nu jämfört med bara några år tillbaka? Jag tycker det är skrämmande... Samtidigt finns det ju alltid några riktiga guldkorn, änglar.  Jag har några sådana i min klass. Vi åkte skridskor idag på Norrviken och jag har skrattat och myst med dem. Helt underbara! Jag ska hoppa i säng tidigt ikväll, sömn är väl bästa medicinen trots allt. Hoppas ni mår bra?

Förresten, vet ni hur mycket min lilla älskling pratar nu. Han säger alla sina fröknars namn, bil, båt, buss, tåg, pippi, kossa, vovve, kissekatt, bada, äta, sova, mormor, morfar och mycket mer. Så underbart att höra! När vi sjunger så sjunger han me doch då jag pausar, fyller han liksom i. Mitt energiknippe och min solstråle!

Ta tillvara på era nära och kära och kramas MASSOR!

Stolt över mig själv

Idag har jag för första gången åkt långfärdsskridskor och det var sjukt roligt. Jag och kollegan tog oss en tur då vi ska ut med våra klasser till veckan. Det blev 1,4 mil på premiärturen, jag är superstolt och helsåld. Nu vill jag ha egna skridskor, vilken frihetskänsla! Underbart att lära sig nya saker :) Har jag sagt att en annan kollega håller på och lära mig sticka, en mössa ska det bli. Undrar om jag håller på att få en 30-års kris? Puss & Kram

Tröttmössa

Det är många som är trötta nu märker jag, på jobbet, bland vännerna och vi här hemma. Jag var så trött då jag kom hem så jag slumrade till på soffan medan Noah lekte i sitt rum. Jag vaknade till av att han stod bredvid med en bok i högsta hugg och ville att vi skulle läsa. Det har varit en riktig myskväll. Vi träffade Erika & Elias, åkte hem och åt mat, busade/vilade lite, Noah somnade, semla med kärleken och så nu sitter jag här. Ska ge mig på ett litet ryck och så hoppa i säng till tio tänkte jag. Kanske känner jag mig lite piggare då, men bara kanske :)
Puss och kram på er!

Jag blir så förbannad...

Man reser sig och kämpar och så får man slag i magen, gång på gång. Det är försäkringskassan som slår idag och jag blir så trött. Jag har redan blivit "blåst" på underhåll som jag hade rätt till men då de inte ser till fakta utan har sina lagar och förordningar så straffas den förälder som kämpar och bara försöker göra rätt. Nu ska jag dessutom betala tillbaka bostadsbidrag som jag fått förra året. Jag har ju levt på existensminimum i mer eller mindre ett år. Suck och blä! Ringer dem och de har hög belastning så man får inte ens en chans att komma fram. Så jäkla arg och ont i magen får jag av sånt här. Krävs det tre jobb och en krasch i väggen eller vad vill de?