God Jul

Jag vill önska alla er som läser min blogg, min familj och mina vänner den bästaste av jular. Tack för allt ni gjort under det senaste året. Ni fanns för mig då Noah föddes och under den långa tiden på sjukhuset. Lyssnat och stöttat då jag och Noah flyttat och numer står på egna ben. Jag är så tacksam över alla fina underbara människor som finns runt omkring mig, tusen tack!

Var rädda om er allihopa!
Varma stora kramar!

Pepparkaksgubbe


Välkommen Elias

Massor med grattiskramar Erika & Pontus och välkommen till världen Elias. Vi längtar efter att träffa er och höra om allt!


Ville bara skriva...

... att jag myser hemma med Laura Pausini på stereon, pannkakor till frukost, lite julstök och Noah på promenad med goa Lunkan. Jag mår bra idag, riktigt bra och det kändes viktigt att skriva det då det varit rätt mycket åt andra hållet på bloggen ett tag. Vilken dag som helst så kommer det en ny liten människa till världen också och jag är så glad och förväntansfull inför det. Känner mig ödmjuk inför livet!

Puss & Kram

Love actually

Vilken härlig film allså. Bytte ut min sedvanliga tekopp mot ett vinglas igår och mös i soffan med skratt, tårar, hopp och längtan. Saknar England då jag ser såna filmer, saknar Hanna & Andrew, saknar språket, traditionerna och atmosfären.

Noah sov hela natten inatt och det var längesen han gjorde det med mig. När han sover borta så sover han som oftast som en prins men hemma med mamma så är det lit annorlunda. Inatt la jag mig på andra sidan av sängen, alltså längre bort ifrån honom. Kanske det spelade roll?

Mysig dag igår med Hanna & Felix. Vi busade hemma, tittade på film och fikade på kondis. Vi träffade även Britta med barn och det är som alltid lika kul att ses. Många fina minnen som ploppar upp och mycket att prata om. Det är mycket som händer runt omkring med nära och kära. Faster som flyttat och är klar med sin utbildning, är stolt över dig! Vännen som fått jobb och snart flyttar till större lägenhet. Vännerna som snart får barn och som finns i min närhet med en hjälpande hand var dag.

Försöker ta julkort på Noah och skicka digitalt, får bli så i år. Men det är inte lätt på den där lilla krabaten kan jag lova. Han är ju så snabb. Far omkring här hemma i sin gångstol och välter granen vilken dag som helst, hasar sig fram på golvet med något krypsteg och skrattar mest hela dagarna. Lite mer humör tittar fram då och då men det är samma fina, glada kille som alltid.

Idag ska vi julhandla lite och kika på innebandy då Jonas spelar. Vi måste ju heja på farbror Jonas ju. Blev ingen innebandy för mig igår då laget hade match. Kändes väldigt märkligt men vet att jag gjorde rätt. Har känt ett tag att min kropp behöver bli helt frisk och att motivationen inte riktigt finns där. Tappade lite av gnistan förra lördagen också på den omtalade festen, svårt att förklara. Men jag har svårt att spela då inte hjärtat är med.

Nu ska vi äta frukost här och göra oss klara för dagen. Önskar alla en härlig söndag!

Puss & Kram

Sötnosen



Jag ska bara...

... som Alfons säger jämt. Jag ska uppdatera lite här snart, jag ska bara natta lilleman, plocka lite hemma, fixa lite fika, kanske kolla på någon av kvällens filmer. Sen tror jag att jag kanske skriver några rader.

Kram

Snyft

Började kika lite på båda men sen blev det Titanic för hela slanten. Mysigt att krypa upp i soffan med en kopp te, nystädat hem, lilleman som sover gott och så en massa tända ljus. Mindre mysigt dock att vara ensam hemma (vuxen) då tårarna började komma. Jag brukar gråta till filmer men som det var idag är lite ovanligt. Alla scener med alla ledsna, rädda och frusna barn. Då trodde jag att jag skulle gå sönder! Än en gång blir jag påmind om hur snabbt livet kan ändras, hur viktigt det är att aldrig ta något för givet och att leva här och nu. Var tvungen att snusa och pussa lite på Noah efter filmen för att hitta ro igen.

Det är så märkligt med Titanic. Tro inte att jag blivit helt galen nu men ibland känns det som om jag varit ombord på det skeppet. Visst är det galet? Jag har alltid varit fascinerad av just Titanic, skrev mitt specialarbete på gymnasiet om det. På engelska, hehe skrytigt va :) Kanske beror det på det? Eller så var jag där, i mitt förra liv?

Borde sova nu och ska göra ett försök. Lägger in en bild på Noah då han är på upptäcktsfärd tidigare i veckan. Så nyfiken och med så mycket vilja.

Jag kan, vill och ska

Vilken ska jag välja?

Titanic eller Bodyguard? Åhhh, svårt val ju! Försöker få Noah i säng och sedan blir det te och mys i soffan. Vi har haft en riktig hemmadag idag med och jag mår mycket bättre. Noah är lite hostig fortfarande men också på bättringsvägen. Vi har sovit länge om dagarna och det verkar ha gett resultat. Klurat en del idag på allt möjligt, det händer saker, oväntade och en del som är roliga. Det är lite mycket att ta in ibland. Ska inte snurra till det mer nu utan sjunga lite för lillgrodan. Hoppas ni mår bra allihopa?

Puss & Kram

Underbara skratt

Då jag fortfarande inte vet hur man laddar upp "rätt" från youtube så länkar jag här till Noahs underbara skratt. Vi satt och julpysslade vid köksbordet och jag kastade en apelsin upp och ner. Det älskade han! Se här!


För övrigt så är det krypande på gång vilken dag som helst nu, han är så duktig. Vi träffade de barnmorskor jag hade då jag var gravid idag och de tyckte Noah var så fin, att han inte alls såg prematur ut och de sa att de alltid skulle komma ihåg oss. Det värmer! Annars är vi hemma och kurerar oss, lyssnar på julmusik och bara myser. Skriver mer senare!

Puss & Kram

Julpyssel

Grymt bra låt

Den här låten är den stora favoriten just nu, blir så taggad och glad av den. Vad tycker ni?

Lyssna här

Skön söndag

Visst är det helt normalt och okej att fortfarande mysa omkring hemma med morgonrock och tofflor nu när klockan är halv tre? Det är väldigt skönt i alla fall, om än lite ensamt. Saknar min lilla groda som fortfarande är hemma med mormor sin. Ska göra mig klar och gå och hämta honom nu snart och sen blir det lite mat och innebandy final med Erika & Pontus. Gissa vad, mamma berättade att han har sovit precis hela natten. Det är bara med sin mamma han retas tydligen :)

Kul kväll igår, trots förlust på matchen. Tyvärr slutade inte kvällen så kul då vuxna människor som fått allt för mycket alkohol i sig inte kunde bete sig. Sorgligt! Sjöng Abba singstar hemma hos Monkan och det var otroligt kul, vilka smörgåstårtor hon hade gjort sen då. Otroligt gott verkligen! Skulle kunna skriva mycket om kvällen men är för trött just nu. Var i alla fall hemma vid två och borde ju ha lagt mig då. Istället fastnade jag på msn och i telefon och var inte i säng förrän på morgonkvisten. Somnade dock med ett stort leende och det är väl det allra viktigaste...

Får skriva mer senare eller imorgon, har lite bilder också från helgen. Passar på att önska alla en härlig tredje advent och skriva HEJA Sverige!

Puss & Kram



Tidig morgon

Klockan är halv elva och vi har redan ätit frukost, varit ute på vift och ska vila lite nu innan vännerna från laget kommer och ska se efter Noah lite. Jag ska ringa lite samtal, fixa samt åka och träna. Känns väldigt angeläget att få lite egen tid då det varit mycket att stå i ett tag, förkylt, sena nätter och lite sömn.

Varför var vi uppe i ottan idag då? Jo det var luciafirande på jobbet och jag tänkte Noah skulle få se sitt första luciatåg. Vilka STORA ögon han fick då de kom in. Det var som alltid jättemysigt att träffa alla, vuxna som unga. Jag mår verkligen bra när jag är på jobbet, känns lite som hemma. Många som frågar då jag kommer tillbaka och de elever som går ut nian precis innan jag tänkt börja sa att det var lite besvikna. Det värmer såklart! Avslutning nästa vecka med fackeltåg och ännu mera mys, ska nog gå på det också. Brukar vara härligt!

Inatt har jag sovit på soffan by the way, Noah är snorig och hostig igen och har snarkat högt hela natten. Jag gav upp och tog med mig täcket och vandrade ut till soffan vid halv tre. Hade svårt att somna och låg och funderade på allt mellan himmel och jord. Det är mycket som rör sig i huvudet, men jag börjar få struktur på mina tankar. Jag känner att jag börjar hitta balans och lägger energi på rätt saker. Inte alltid såklart, för tröttheten tar ofta vid och då gör man tokiga val och fattar dåliga beslut. Men mer och mer... Mycket tack vare alla fina människor runt omkring. Jag är verkligen lyckligt lottad! För första gången på länge så längtar jag efter julen också, det är en härlig känsla.

Nu tror jag förresten att jag vet vem som skickat korgen, är rätt säker! Men det är min lilla hemlighet :)

Massor av varma och stora kramar till er alla!

Busunge
Vild liten kille


Jag vill veta...

Det kom "ett bud" med en presentkorg med en massa gott och mysigt i häromdagen. Avsändaren är hemlig men väldigt hjärtlig och öppen i sitt kort/sin hälsning. Jag gillar överraskningar men nu har jag väntat länge nog, vem är du? Jag har aldrig haft så många sidvisningar på min blogg som senaste dygnet så någon är ju nyfiken på min reaktion helt klart.

Jag och lilleman ska till Rosersberg nu, till skolan och luncha med Madde och så hälsa på alla gamla goa kolleger. Ska bli kul att se deras miner då vi dyker upp. Bara att köra vägen ner mot skolan och gamla jobbet gör mig alldeles varm i kroppen, så många fina minnen därifrån.

Puss & Kram


Tokigt

Är man för trött om man trycker på hissknappen och muttrar över att den aldrig kommer, fast den är där? Eller om man försöker öppna ytterdörren med bilnyckelns larmknapp (gammal favorit i repris jag vet), eller svarar i mobilen fast det är hemtelefonen som ringer. Herregud, vad jag är snurrig vissa dagar! Skulle vilja ha en dag snart då jag kan sova hela förmiddagen. På lördag är det ju dags för kalas och julavslutning med klubben så då får jag nog sova på söndag, men det är inte samma sak...

Många roliga saker som kommer nu i dagarna framöver. Kalas, spex och utgång med laget på lucia, hälsa på alla underbara vuxna och elever på jobbet, till gamla jobbet i Rosersberg och luncha och så annat som händer nästa vecka. Jag kan ju inte avslöja precis allt ju :)

Tack vare snälla vännerna Erika & Pontus så är en gran på väg hem till mig och lilleman också. Det blir en riktig, jag får nysa bäst jag vill och Noah får härja fritt. Vill ha en riktig gran trots allt! Hittar dock inte julgransfoten och lamporna, de måste ha försvunnit i flytten.


Nu ska jag och Noah snart åka till pappa och Marie och äta lite. Har jag tur blir det lite massage också, då ryggen värker igen. Ska bli mysigt!

Massor av grattiskramar till Sanna & Fellan som fyller år idag!

Noah fick fina tossor av Frida häromdagen, tack snälla! De låter du man rör på dem och Noah älskar dem.

Roliga tossor


Ny vecka

Så var det måndag igen och jag känner mig trött efter en intensiv helg. Denna vecka kommer därför bli lugn, har för en gångs skull inte så många planer. Idag blir det en tur till Öppna förskolan med sångstund och lite julpyssel annars lugnt hemma. Det är träning ikväll men då det var sen match igår så vill jag vara hemma och natta Noah ikväll. Tänkte träna lite själv hemma istället...

Matchen då? Vi vann med 3-1 och det var viktigt. Det var rätt kul att spela även om jag inte kände mig helt fokuserad på något sätt. Försökte verkligen och tyckte jag sprang och sprang. Hade en hel del bra lägen också men oj vad jag brände. Var så trött då jag kom fram till mål så skott eller försök till dragningar var bara så dåliga. Men men... Vi hade med oss två juniorer som fick hoppa in och spela också. Så duktiga tjejer och så kul att se dem spela. De bara kör, spelar enkelt och analyserar inte så mycket som vi andra gör.

Nu fick jag precis ett samtal om att Noah inte alls står med i någon kö till förskola. Jag vet att jag fixade med detta då vi precis flyttat hit. Har dock ändå sökt dem för att få en bekräftelse då min magkänsla sagt mig att något inte stämmer. Suck, vad jobbigt det blev nu! Jag som ville lägga in kort och så också. Får återkomma!

*******************************************************

Vi fick ställa om oss i kön men med lovord att det inte skulle göra någon större skillnad. Kände verkligen på mig att något inte stämde och än en gång så visar magkänslan rätt. Mysigt på Öppna förskolan idag, blir alltid så lugn av att vara där. Här kommer några försök till julbilder. Lite svårt att fota Noah nu då han är vild och så rörlig hela tiden. Tog även med en bild på lillebrors fina tårta från Emilia med familj igår.

Puss & Kram allihopa!

Julnissen
Julbus
Mera bus
Busar i mammas säng
Lillebrors fina tårta från Emilia

Virrvarr av tankar

Jag lyssnar på julmusik och försöker komma in i den rätta julstämningen. Vill ju så gärna att julen ska böra kännas härlig igen som den gjorde då man var liten. Att saknaden av jul i Köping med farmor på sätt och vis kan bytas ut mot glädjen av jul med Noah. Bytas ut är kanske fel ord men att glädjen tar över saknaden i alla fall.

Den senaste veckan har varit speciell på många sätt. Jag har aldrig någonsin blivit så berörd och tacksam över all godhet mot mig och Noah. Ni är många som bryr er, vill hjälpa till, stöttar och lyssnar. Tack än en gång!
Världen är full av goda ting och underbara själar, så underbart att se och känna det igen.

Fick positiv respons angående mitt extrajobb som jag tackade nej till och var välkommen tillbaka närsomhelst. De fina orden värmde och kanske blir det just så, att kraften och lusten kommer tillbaka?
Pratade med min chef häromdagen också och jag kände hur mycket jag saknar mitt jobb, alla kollegor och goa elever. Blir nog ett besök dit nästa vecka. Jag vet hur pirrig jag kommer vara då det är dags att börja jobba igen, men det är ju ett tag kvar. Vem vet var vi bor då, eller i vilken förskola Noah börjat eller hur livet i övrigt ser ut. De tankarna har tidigare känts väldigt tunga att bära, mörka och svåra men just nu så känns det helt okej och rent av lite spännande. Världen ligger för mina fötter, allt kan hända!

Tänk hur mycket i livet som har med inställning att göra, är det inte otroligt? Tänker även på uttrycket "what goes around, comes around". För lite så är det ju... Nu är det mycket babbel om allt och ingenting från min sida, men har mycket i huvudet som snurrar. Dags att göra sig i ordning istället och ge sig ut på loppis i Solna med Erika & Sara.

Önskar alla en toppendag och skickar för första gången på länge ut en massa energi och värme. Är glad idag och det är en underbar känsla! Härliga bilder från gårdagen här nedan!

Puss & Kram

Pusskalas med Elina
Bus med Frida

Helg igen

Det är skönt att jag inte har samma ångest inför helgerna som jag hade tidigare. Det finns mer energi i mig nu och jag har roliga saker på gång och känner inte så mycket av om det är fredag eller onsdag liksom. Klart att jag vill ha fredagsmys som andra familjer har, men det kan jag också, jag, Noah och någon av alla underbara vänner.

Idag kommer vännen och kollegan L hit med sin lilla goa dotter. Vi ska äta lasagne så jag ska sätta fart med den snart. Mysigt att ses igen! Senare ska jag agera lite extrafröken i engelska och det ska bli spännande. Saknar att använda den delen av hjärnan lite så vi får väl se hur det går.
Imorgon blir det en tur till Solna med Erika och på söndag är det innebandy hela dagen med hallansvar och så egen match på kvällen. Älskar att spela match, känna pulsen och adrenalinet kicka. Vill göra mål på söndag! På söndag fyller även älskade lillebror hela 18 år, helt otroligt! Mina lilla söta lillebror har blivit stora mannen. Snyft, vad fort det går!

Vill skriva så mycket mer men nu kallar Noah, han vill busa med sin mamma!

Pussar & kramar

Morgonmys
Glad liten kille



Egen tid

Ja så är det faktiskt, då snälla Sandra ville låna Noah några timmar. Vad gör jag, jo fastnar framför datorn :) Ska bara skriva några rader, har skickat mail som jag borde gjort för länge sen. Känner mig tvungen att tacka nej till det jobberbjudandet jag nämnt tidigare. Har inte fokus och kraft nog som det är just nu. Så lite att fixa med samtal och mail, annars ska jag börja städa nu. Blir det tid över innan lillkillen kommer hem igen så ska jag sätta mig ner med en kopp te och läsa lite.

Än en gång vill jag skriva så mycket TACK till alla goa fina varma människor runt omkring. 

Tack snälla!

Det är inte ofta jag blir överraskad för jag är oftast så nyfiken och luskar reda på allt eller är själv med och ordnar.

Idag skulle jag och systeryster äta middag och kika på Mamma Mia filmen, trots att vi sett den på bio två gånger. Jättemysigt och lugnt tänkte jag. Efter dagens utflykter med baybsim och träff med kollegorna så blev det mysisar för hela slanten och jag unnnade mig att bara slänga in allt på golvet då jag kom hem. Jacka, skötväska, bilbarnstol, Noahs kläder, smått kaos i hallen alltså. Syrran kommer in med en matkasse för att fylla på i min rätt så tomma kyl, så himla gulligt. Några sekunder senare ringer det på dörren och jag tror då att det är Jonas som ska lämna något hon glömt så ber Josse öppna. In kommer fyra tjejer från innebandylaget med hembakat bröd, hemlagade pajer, massa smått och gott och bäst av allt ett glatt humör. Jag blev så jäkla överraskad och rörd så några tårar trillade nerför min kind. Tack snälla gulliga ni! Det värmer så otroligt mycket!

Pussar & Kramar

Steninge julmarknad

Här kommer lite bilder från en härlig tur till Steninge slott med vännerna i lördags. Har varit en mysig helg på många sätt och vi börjar nya veckan lugnt hemma. Lite hostiga fortfarande men annars mår vi bra. Mycket som händer runt omkring, beslut som ska tas, trevliga överraskningar och aktivteter på gång. Igår fick jag förfrågan om jag vill vara brudtärna på Hanna & Andrews bröllop i England våren 2010. Om jag vill, så överlycklig och glad! Världens finaste vänner och gudföräldrar åt Noah.

Puss & Kram

Noah på julmarknad
Allt måste provas
Noah träffar tomten