Saknar sol och värme

Visst är det vacker med allt det vita och härligt att barn och vuxna fått en riktig vinter. Men nu längtar jag efter våren och värmen. Våren är min absoluta favoritårstid. Jag har tittat på gamla kort från i somras och då längtar jag efter sommarlov. Ledighet med lillskrutt, sovmornar, åka och bada, tid uppe i stugan, hälsa på släkt och vänner och bara vara utomhus. Den tiden kommer, det är det som är så fantastiskt med vårt land. Våra fyra årstider! Helgen har verkligen varit lugn och det behövdes kan jag lova. Denna vecka står föräldramöte på schemat och efter den dagen kan jag andas ut lite. Ska dricka te nu med kärleken och sen hoppa i säng, skriver mer en annan dag. Här får ni lite sommarbilder att njuta av, puss och kram!

Sommarbild
Badälskaren




Vet ni vad jag gjorde...

Idag har jag varit fiffig... Jag har ju varit på matematikbiennalen på Älvsjömässan idag och hört flera intressanta föreläsningar. Det känns så otroligt lyxigt och välkommet och bara få umgås med vuxna på dagarna, få fika och äta god lunch, bli inspirerad och blir servad med material. Trots allt detta var jag så sjukt trött då eftermiddagen närmade sig. Jag hade två timmar kvar till min sista föreläsning och hade sett allt i montrarna. Huvudet värkte lite, (pga bara 6 timmras sömn troligtvis), kroppen värkte (efter innebandy/hockeymatch igår kväll) och jag kände mig fruktansvärt trött. Bredvid mässan finns ett hotell. Jag gick dit för att komma undan allt mummel och blinkande ljus och höll på att somna i en av deras fåtöljer. Kommer då på den briljanta idén att fråga om det går att få hyra ett hotellrum bara för en timme eller så. Ville bara ligga ner en liten stund. Tjejen i receptionen var supergullig och fixade och trixade och vips hade jag ett rum till förfogande. Av med stövlarna och ner under täcket, med huvudet på kudden tog det max 5 minuter innan jag somnade. Mobilalarmet väckte mig dryga timmen senare och jag gick tillbaka in på mässan. Tackade snällt den gulliga tjejen och behövde inte betala en krona. Tänk vad enkelt det kan vara ibland, bara man frågar :)

Sjukt mycket just nu

Så är det faktiskt och därav lite bloggande eller lite tid vid datorn överhuvudtaget. Sitter nu med matteläxor som ska lämnas tillbaka imorgon, har 7 kvar men kände att jag behövde göra något annat ett tag. Det har varit en riktigt tung vecka med mycket jobb, öppet hus, skolmässa och extrajobb. Gårdagen var helt underbar med mysisar och lugn och ro hemma hela dagen. Jag och Noah tog en promenad till Runbyvägen och gamla lilla skogen där jag lekte som barn, annars var vi bara hemma. Vi bakade, badade, myste med Robin & Nicolina, la pussel och läste böcker. På kvällen blev det mys i soffan med kärleken till Johan Falk. Denna vecka är också intensiv med föräldramöte på förskolan, match på ons, kurs tors + fre och så lite pyssel till helgen. Men tror att jag har koll på läget så det ska nog gå bra. Så mycket mer jag vill skriva om, mina egna projekt, Noahs framsteg och alla ord som bubblar ut, annat smått och gott men nu måste jag nog jobba. Hoppas ni mår bra? Puss & Kram!

Favoritbild


Godnatt

Ska gå och lägga mig nu, är så sjukt trött. Kanske håller jag på att bli sjuk? Eller så är det bara mörkret och den tuffa arbetsveckan som spökar? Precis läst en blogg som fick krokodiltårar att rulla, en väns bekant som skriver om sin son som dog häromdagen då han blev påkörd av tåget. Det gör ont att läsa, riktigt ont. Den värsta mardrömmen i livet! Tänker en massa, på mitt lilla hjärta! Jag är så tacksam över att han finns, att han mår bra och att allt gick så bra trots den tuffa starten på 980 gram. Det är han, min lilla Noah som fått mig att hitta tillbaka till livet efter allt strul. Tänk om han bara skulle försvinna, så där pang bom som den här pappan skriver om. Då skulle jag aldrig orka... Kan inte ens tänka så, vill inte. Bort, bort, bort med alla såna tankar och nu försöka sova. Skriv något fint snälla, ge min blogg lite energi. Känner att det varit mycket trött och lågt ett tag. KRAM!

Skön kväll

Bara några korta rader innan jag ska hoppa i säng. Det är bara onsdag men jag är redan trött som om det vore fredag. Veckan känns galet lång. Mycket tror jag på grund av att jag sov dåligt natten mellan söndag och måndag, bara 6 timmar. Sedan var jag på fortbildning igår med en kollega på Historiska museet och inte hemma förrän 21.30. Därför har denna lugna hemmakväll varit extremt skön. Frida & Tom var änglar och hämtade älskligen så jag kunde fixa med mitt och inte stressa ihjäl mig. Jag hann till och med åka och handla lite mat och annat som behövdes, älskade barnbidrag :) Sedan åt vi plättar med massa grädde allihopa innan de åkte hem och tvättstugan hägrade. Har fixat och trixat, badat länge och äntligen fått iväg lite mail. Imorgon är det Öppet Hus på jobbet så det blir sent då med, men sen är det äntligen fredag med Lets Dance och slummer i soffan :) Usch vad jag flumskriver känner jag, men men. Inget vettigt bara en massa redogörelser över min vecka :) Hoppas ni mår bra? Är det fler än jag som längtar efter sol och värme? Puss & Kram!

Perspektiv på livet

Jag har haft en tuff dag idag, det kom till och med några tårar på jobbet av frustration och trötthet. Jag hade tänkt blogga om det här nu ikväll + min oturskväll med översvämning i badrummet, väntan på rörmokare och andra tankar. Men fastnade i bloggvärlden och framförallt i Annas blogg. Läs här om denna fantastiska kvinnas kamp för livet. Livet med sin söta lilla dotter och sin nyblivna man. Det ger mig verkligen perspektiv på livet och min orosklump i magen över min dag idag försvann och byttes ut mot tacksamhet. Lev här och nu alla fina människor!

Det finaste jag har



Tröttmössa

Jag är så galet trött så idag har jag bestämt mig för att lägga mig vid nio tiden. Dagen har gått i ett med lämning på förskolan vid kvart i åtta, jobb till tre, hämtning förskolan, fika och mys hos Erika & Elias, handla mat, laga mat, bada och busa med Noah, natta älskling, diska, vika tvätt och så nu blogga lite. Badet är kvällens höjdpunkt. Noah skrattar så han kiknar då han kommit på hur han stänker vatten på sin mamma. Mamman spelar lite apa och slänger sig under vattnet och han skrattar högt och ljudligt. Kärlek! Hoppas ni mår bra? Visst har det varit otroligt vackert ute idag? Här är en bild från då Frida & Tom var här i förra veckan :) Puss & Kram!

Fullt i tältet


Vuxenpoäng

Helgen går så fort jämt! Ännu snabbare än vanligt då jag jobbat extra såklart. Börjar kl.15 idag och laddar lite smått för det nu. Lilleman sover sött och jag pysslar med lite allt möjligt här hemma. Lillebror kommer sen och ska vara barnvakt. Jag lyssnar på P3 och känner mig vuxen. Det är intressanta program och jag gillar att följa nyheterna och vädret. Jag har aldrig tid eller ro att titta på tv längre så genom radion så får jag iaf lite koll :) Helgen har verkligen varit toppen på alla sätt, men nu saknar jag kärleken så hoppas han inte kommer hem alltför sent ikväll. Saker kvar att göra på min lilla lista så dags att sätta fart, kram på er!

Jag fullkomligen älskar...

... musiken i Let's dance som börjat ikväll. Lilleman sover och jag är ensam hemma och myser i soffan. Hade lyxen att få med mig god mat från Ullis och har unnat mig två glas vin. Sitter bara och ler och diggar med till musiken. Tänk vad kul att dansa! Man kanske skulle söka sig till någon danskurs, salsa, bugg eller vad som helst. Jag älskar att dansa, någon som vill haka på?

Idag har jag mailat två personer som skrivit böcker jag verkligen tyckt om att läsa, böcker som berört. Jag vill ha lite tips och feedback. Deras böcker är väldigt olika men det de har gemensamt är att de berör en ända in i benmärgen. Vi får se om de svarar! Trevlig helg på er, kramisar!


Märklig dag

Sista dagen innan allvaret drar igång och det börjar med kaos. Kommer till dagis och förstår tidigt att något är fel. Alla stolar är kvar uppe på borden och jag ser inte ett enda barn. Går runt och kikar och ser då hela personalstyrkan samlade på ett möte. Deras förvånade blickar säger allt. Vi borde inte vara där! Två från personalen kommer ut och säger att vi förväntas komma först imorgon. Jag står häpet och försöker tänka tillbaka, skrev jag inte den 7:e på listan? Jag är nästan säker, men det är de också... Vad göra? Noah får följa med mig på mysig frukost hos Erika & Elias och sedan till några timmars jobb på MiniSats. Efter det stupar han i säng hemma och jag åker vidare på mitt möte på Ks, då kärleken är hemma. Mötet då? Usch vad tungt det kändes att gå in i entréen på KS. Det liksom värker i magen. Jag var i god tid och satt ner och väntade. Kvinnan/överläkaren jag fick träffa var väldigt varm och trevlig och mötet var givande. Flera av mina fladdrande fragment från veckan innan Noah föddes och de tre dagarna vi var där (innan vi blev förflyttade till Danderyd) fick liksom fäste nu. Jag fick en helhetsbild och det var jätteskönt. Finns mycket att skriva om detta men det får bli en annan gång. Kärleken är på väg till stugan där det förväntas vara uppåt - 40. Brr, jag ska ta min kopp te nu och krypa upp i soffan en stund. Kram på er!

Bus på MiniSats
Tungan rätt i mun


Kvällsmyset hos faster

I måndags kväll fyllde min fina faster år och jag och mamma åkte dit på en liten kvällsfika. Vi fick hembakat bröd, massa gott pålägg och te i mängder. Mysfaktor på högsta nivå med både skratt och allvarliga/seriösa diskussioner. Tack för att ni finns! Puss & Kram

Fika hos faster


Kort & Blandat

Dagarna går fort nu, jobbar lite extra och försöker mysa hemma så mycket det går nu innan allt drar igång igen. Jag har nästan bockat av allt på min lista också under lovet, rensat förrådet, klädkammaren och ordnat med lite saker via Väsbyhem. Jag har känt mig riktigt pigg och stark i några dagar men idag var det helt tvärtom. Känner mig låg och ledsen, svårt att säga riktigt varför. Funderar en massa. Kanske bearbeter jag gammalt, kanske är det andra runt omkring mig som påverkar eller så är det bara en helt naturlig dipp? Imorgon ska jag göra något som faktiskt känns väldigt jobbigt. Jag ska till KS! Nästan två år efter förlossningen ska jag prata om just det, förlossningen. Jag fick aldrig något sådant samtal, jag var för sjuk dagarna efter och sedan förflyttades vi till Danderyd. Jag föll lite mellan stolarna och frågetecknen är många. För att kunna sätta punkt och gå vidare ansåg min nya barnmorska att ett sådant här samtal behövs, jag blev tacksam då hon sa så. Det känns som om pusselbitar faller på plats. Det ska bli skönt, inte för att jag direkt vet vad jag vill ta upp. Men det reder sig på plats antar jag! Blandad lättnad med ångest helt enkelt. Hoppas att ni mår bra i kylan? Puss & Kram

Varit en god samarit

Brr, vad det är kallt ute. Håller på och tvättar mitt i natten och det är banne mig kallt de få steg jag måste ta där ute... Fortfarande svårt att få till en tvättid så jag fuskar lite så här på kvällen. Jag fick sovmorgon imorse, svårt att sova iofs med tre killar som ränner runt men jag fick iaf ligga kvar och dra mig, så jag är ganska pigg. Idag var jag till Eds kyrka och farmors grav med ett litet ljus. Klockan var ca fyra och det började bli mörkt då jag kom dit. Såg att det stod en bil med motorhuven öppen och en man som hängde över den. Åkte raskt förbi då sådan skrämmer mig lite. Det händer så mycket skit överallt så det är väl inte konstigt att man är rädd av sig. Fixar vid graven och önskar farmor gott nytt år då jag ser en man komma bakifrån, från ingenstans. Han ber om ursäkt att han stör och undrar om jag kan hjälpa honom att få igång hans bil. Hjälp! Vad ska jag säga? Jag kan ju inte gärna säga nej, det gör man ju inte. Ändå är jag rädd, tänk om han slänger in mig i sin bil. Hemska tankar far genom huvudet samtidigt som vi kallpratar bort till min bil. Det finns en bil till vid parkeringen och jag letar febrilt efter bilens ägare på kyrkogården. Skulle kännas tryggt om någon såg mig liksom... Jag ser ingen och kör bort mot hans bil, han är redan där. Jag tar ett djupt andetag och går ut. Då hoppar det fram en liten kille i 8-års åldern och ger mig en bamsekram, han säger tack snälla för at du hjälper oss. Jag fryser så! Då försvinner min oro och allt känns bra igen. Efter någon minut är deras bil igång och de undrar vad jag vill ha som tack för hjälpen. Ingenting säger jag och åker glad därifrån. Så det kan bli :)

Har fått spunk på min mobil här hemma kan jag säga. Orkar inte dra hela storyn nu men alla nummer, foton och sms är borta. Sorgligt och jag blir så arg på tekniken. Kanske klarade mobilen inte av kylan i Dalarna. Eller så får jag lida för att jag låtit lilleman leka med mobilen. Tråkigt är det iaf! Ska forska mer i det där imorgon. Nu väntar lite fika, skrivande på boken och så tvätten såklart.


När du läser det här kan du väl skicka ett litet sms till mig så jag kan spara ditt nummer, tack! Om du nu är en av mina nära och kära förstås :) Puss & Kram!

Älskade farmor


God fortsättning

Nytt år och nya möjligheter, det är väl så alla säger. Jag har alltid varit lite sentimental såhär vid juletid och framförallt nyårsafton. Egentligen vet jag inte varför, är det någon annan som känner igen sig? Jag tänker mycket, på saker som varit, gamla traditioner och fina minnen samt över min framtid. Inga nyårslöften i år utan jag håller fast vid de löften jag lovat mig själv tidigare under året. De handlar om prioriteringar och ekonomi. Jag tycker att jag redan är en liten bit på rätt väg! Däremot har jag bestämt mig för att 2010 ska bli året då jag ska bocka av minst 2 saker på min topp tio lista. Minns ni den? Jag gillar listor och att ha mål i livet är supervikigt. Den punkten som jag definitivt kan vara med och påverka själv är det här med att ge ut något skriftligt. Jag har avslöjat lite tidigare men inte allt, inte riktigt redo att göra det än heller. Men jag har skrivit en bok och jag vill testa om den är värd att publicera, spännande va :) Mer info och detaljer om det kommer så småningom...

Vi har haft härliga men väldigt kalla dagar i stugan. Första natten var det bara 12-13 grader inne efter många timmars eldande. Men vi har myst och sett vackra vyer. Vi har också haft härliga nyårsdagar i Trollbäcken. Underbart god mat, trevligt sällskap, kramiga barn och bubbelbadkar :) Idag var vi ute och åkte pulka och snowracer hela högen och det var jättekul verkligen. Noah vågade åka själv och ville aldrig sluta. Bilder kommer då kärleken gått igenom sin kamera.

Här kommer min lista igen (skriven sommaren/hösten - 08). Om du aldrig skrivit någon råder jag dig att göra det, det är kul, det är nyttigt att reflektera över sitt liv och sina mål samt så ökar chansen att dina drömmar blir av om du skriver ner dem. Det är faktiskt så!

Detta vill jag göra/uppnå med mitt liv:

1. Simma med delfiner
Varit en dröm sedan barnsben, ville ett tag bli delfinskötare. Om det blir av i öppna hav eller på Kolmården eller liknande spelar ingen roll. Vore en sådan frihetskänsla, de är underbara djur!


2. Bli mamma igen
Jag älskar barn och har alltid drömt om en stor familj. Vill se Noah som storebror i framtiden, vill vara gravid i hela 9 månader, vill se magen växa igen och hoppas innerligt att mamma kommer sägas av minst en, gärna två, kanske tre goa härliga barnamunnar till. Inte för att Noah sagt det än då förstås...

3. Resa till San Fransisco
Jag har alltid fascinerats av den staden. Spårvagnarna som rör sig backe upp och backe ner, alla vackra hus och byggnader (sett på film), Alcatraz och atmosfären. En vacker dag så kommer jag dit!


4. Åka/flyga luftballong över Stockholm
Trots att jag börjat bli höjdrädd på äldre dar så vore det så otroligt häftigt att se vackra Stockholm från ovan. Så högt upp men ändå så nära inbillar jag mig. En varm sommarkväll och med trevligt sällskap i korgen.

5. Ta motorcykelkörkort
Vilken frihetskänsla att köra motorcykel. Nu knyter det sig nog i magen hos en och annan, mamma och faster framförallt. Jag är inte ute efter att köra fort, bara lite... Men att kunna röra sig så fritt, kanske köra genom Europa, se såna platser man annars inte ser. Har inget behov av att äga en motorcykel men kanske hyra eller låna en sommar och bara köra.

6. Öppna/driva ett eget fik
Detta har jag också drömt om länge. Här ute i förorterna finns det så dåligt om mysiga ställen att umgås och sitta och prata. Det är mer puben som gäller i så fall och det känns fel. Det borde finnas en mysig plats för te, kaffe, lite kvällsfika och lugn och ro. Tänk er, dämpat ljus, olika bekväma möbler, blandat gammalt och nytt, öppet från eftermiddag till midnatt. Ett ställe att varva ner på.


7. Skriva en låttext eller bok som blir publicerad
Jag älskar att skriva, alltifrån texter, dikter, brev, bloggar och rim. Det skulle kännas värdefullt att lämna kvar någonting som andra faktiskt uppskattar. Något som berör, ger energi eller glädje.

8. Bila till England och längs dess sydkust
Ett av mina absoluta favoritländer, älskar språket, vänligheten, hövligheten och alla vackra platser. Tänker mig några veckor en sommar, förbokat hus, åka runt, bo på hemtrevliga Bed & Breakfasts, träffa släkten och uppleva nya platser.

9. Köpa eget hus, hitta mitt drömhem!
Jag har flyttat en del i mitt liv, både som barn och vuxen. Det har varit nyttigt och roligt, har gjort att jag träffat härliga människor och hittar bra. Skämt åsido... Jag längtar efter en stabil plats, ett hus att växa i, ta emot gäster i och att längta hem till. Drömmer om kuperad och lummig tomt, gärna ett lite äldre hus med personlig prägel, badkar, bastu, öppen spis och stort kök. Huset i sig behöver inte vara stort, hellre charm och känsla. 
 

10. Arbeta på svenska skolan utomlands
Kanske i Spanien, England eller Frankrike. Bara för ett år eller två. Kanske precis innan pensionen? Kanske perfekt för Noah och eventuella syskon att få lite utlandserfarenhet och lära sig nya språk. Vore otroligt spännande att bo utomlands och kombinera det med ett yrke jag älskar.


Bonus: Gifta mig 
Alla, eller i alla fall de flesta tjejers önskedröm. Själva giftermålet i sig är väl kanske egentligen inte så viktigt för mig, lycka är det viktigaste och går att nå utan bröllop. Men ändå, hela upplägget. Att få känna sig så speciell, att längta, drömma och njuta.

Vi får väl se hur många av dessa drömmar jag kan bocka av på ålderns höst. Påminn mig gärna om jag glömt bort denna lista  då, tack! Upmanar samtidigt er andra att prova på att göra samma sak. En ganska skön känsla att rannsaka sig själv och fundera lite på vad som är viktigt och vad som gör en lycklig här i livet.