Första Advent

En riktigt mysig söndag har vi haft, helg också för den delen! Vi började morgonen med att julpynta lite och äta en lång frukost. Jag bara älskar de dagar jag kan ta fram min allra största tekopp, gå omkring med den och värma på då det behövs. Pyssla lite, surfa lite, mysa lite och bara vara. Kom några krokodiltårar idag då jag tog fram den gamla lådan med farmors fina julpynt. Att få hålla de fina favoriterna och minnas jularna i Köping. Saknaden och tomheten slog mig som ett knytnävslag i magen! Men efter ett tag kändes det fint och tacksamheten slog mig istället, tack för alla fina minnen och all kärlek!

Lillhjärtat har nu definitivt fått vattkoppor. Vad han hade förut har jag ingen aning om, märkligt värre! Tavegyl är vår bästa vän här hemma nu. Vi får se hur veckan blir, blev inget jobb på MiniSATS idag såklart. Inget glöggmys hos familjen Westergård i Grana heller... Nu ska jag mysa med min lilla groda som precis vaknat och just nu sjunger Bä bä vita lamm i sitt rum.

Måste välja glasögon nu också, kan inte gå utan längre. Huvudvärk direkt då jag sitter vid datorn! Saknar mina gamla kraschade... Men precis som med allt annat, livet går vidare med nya kapitel. Vilka är finast tycker ni? Puss och kram!

Dags att välja


Min kärlek

Mitt charmtroll
Trolldegspyssel


Ibland är det svårt...

... men då gäller det att ha ork och energi och tänka om. Vi har verkligen haft en riktigt mysig fredagskväll här hemma med picknick på vardagsrumsmattan, långt bad och massa skratt och bus. Vi kanske till och med hade lite för kul då lilleman inte somnade förrän 22 ikväll. Jag hade bokat tvättid mellan 21-24 (rolig fredag jag vet) men det är LITE svårt att gå ut och iväg till tvättstugan med en liten kille som inte vill sova kvar här hemma. Känns ju fel också att bylsa på honom en massa kläder då jag egentligen vill att han ska varva ner och somna. Så bara att inse fakta, soffklädseln med alla vällingfläckar och mandarinklet får tvättas tidigt imorgon bitti istället. Klockan är ställd på 7.00. Så blir det då man inte har en egen tvättmaskin eller någon här hemma som tar över eller tar vid. En singelmammas lott :) Så tvätta tidigt imorgon, sedan jobb i centrum då min skola ska äga skolmässan, en mysfika med vännen Malin och sen en liten hemlis :)

Dåligt med bilder nu men inte haft så mycket att fota från vår vattkopporsvecka, hoppas på bättring på alla fronter... Trevlig helg och massor med kramar alla fina!


Man vet aldrig vad som väntar...

... bakom hörnet. Surfat runt på lite olika bloggar jag tycker om. Läst om anhöriga som dött i cancer, allvarliga sjukdomar och där man blivit lämnad och sårad. Det är ju så verkligen ser ut för alla mer eller mindre någon gång i livet men det gör ändå så ont att läsa. Så mycket olycka och sorg! Tårarna bränner men jag håller dem i schack. Världen kan vara en grym plats men den kan likväl vara helt fantastisk. Tänk den där känslan då man är nykär och det pirrar i magen, eller då man lyckats med något man kämpat med en längre tid, första knopparna och värmen om våren eller ett oväntat leende från någon främling. Man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet, negativt eller positivt. Det gäller att öppna ögonen, våga och vilja se alla möjligheter och leva här och nu. Puss och kram alla fina!

Älskade sovmorgon

Skulle nog kunna bli van med detta, sovmorgon är min grej liksom. Vi vaknade av att mobilen ringde halv nio. Noah sov i min säng, han har varit som ett litet plåster hela natten. Vill vara nära, hålla handen och gärna ligga på sin mamma. Jag njuter av varje sekund men sover inte speciellt bra. Trött idag men harmonisk och lugn. Vi har precis ätit en långfrukost och nu står Byggare Bob på schemat. Lite pyssel ska vi nog hinna med också innan jag ska åka och jobba sen idag. Blir halvdag då gulliga Cissi är snäll och kommer hit på eftermiddagen. Puss och kram!

Vintervitt


Vintervackert

Vi har nästan precis vaknat här hemma.... Det är vitt ute, kallt och vackert. Det känns helt okej att jag inte var uppe vid 06.30 och skulle ut och köra, ser halt ut. Vi myser i soffan med barn tv och ska snart äta frukost. Noahs koppor är milda och inte så många, dock har han lite feber. Han har drömt mycket inatt och vaknat en massa så vi är trötta. Min mage är stor som en ballong och jag mår illa. Illamåendet börjar jag vänja mig vid, det kommer alltid då magen är tom eller precis då jag ätit. Hör tydligen till detta med magsår! Så nu blir det te (borde inte dricka det), ciabbata (stavning?), ägg och lite fil. Hoppas alla har en bra dag? Puss och kram!

Längtar tillbaka!

Vattkoppor har hittat hit till oss nu också, men som tur är så är Noah pigg än så länge trots några koppor i ansiktet och på benen. Vi har tittat på film ikväll och på en massa kort på datorn. Tror vi båda längtar tillbaka till solen, värmen och lugnet i Spanien! Vilken vecka vi hade

Härliga Spanien
Bus vid havet
Längtar tillbaka


Matchdags!

Tänk att känslan innan match aldrig försvinner. Det är min första hemmamatch för säsongen då jag varit bortrest en del. Pirrar lite smått i magen, förväntningarna är stora. Vill göra mål, vill spela snyggt, vill vinna! Minns första matchen i div 1, riktigt så spännande är det inte nu men känslan känns igen. Älskar känslan! Nu kör vi tjejer!

Tufft läge

Jag var hos doktorn igår och fick diagnosen hål på trumhinnan och magsår. Det förklarar min huvudvärk, öronvärk, lomhördhet, yrsel och till och med tandvärk samt uppsvällda mage. Skönt att få det bekräftat men tufft läge. Hur man än försöker kämpa så dyker det upp något strul. Hela den här veckan har vi bara varit hemma om kvällarna och myst, allt för att hitta balans och stressa ner. Trots det har jag så fruktansvärt ont i magen ikväll. Fått medicin men det tar väl ett tag innan den börjar verka... Kroppen säger ifrån nu antar jag, på riktigt! Jag har ingen mirakellösning på problemet, men tänker inte deppa ner mig. Allt löser sig!

Ikväll har jag letat fram en massa julmusik som jag spelar här hemma och det är riktigt mysigt om än lite tidigt. Te, mjukisar, massa tända ljus och snart en film och livet känns helt okej trots en del motgångar. Allt har med inställning att göra och idag är min positiv och stark. Ville skriva massor tidigare idag men nu vill jag bara logga ut och krypa ner under filten. Massor av pussar och kramar!

Innebandyproffset


Godnatt vackra vinter Sverige

Precis klar med de sista proven, nu är jag trött kan jag lova! Men tittar ut genom fönstret och blir alldeles lugn, det är så sagolikt vackert. Vinden har mojnat, snön ligger tjock och vacker på marken och allt är ljust. Dags att sova, godnatt alla fina!

Kallt värre

Idag har det verkligen varit kallt, jag fick skrapa rutorna på bilen imorse. Efter jobbet åkte jag och lillhjärtat till brandstationen i Sollentuna för att få hjälp av pappa med vinterdäcken. Känns som hög tid nu då det är snö på ingång imorgon enligt de som vet :) Ett däck satt så hårt så jag fick svänga förbi en verkstad på vägen hem för att lösa problemet. Det var så många bilar och vi fick vänta i en timme ca. Gullig personal erbjöd värme inomhus och kaffe men vi tog en sväng och letade nummerplåtar istället. Min nya hobby går sådär för tillfället, måste skärpa mig!

Finns så mycket jag skulle vilja skriva om men som så många gånger förr känns detta inte alltid som rätt forum. Jag känner mig väldigt klurig just nu och det går mycket energi åt en det ena och det andra. Saknar någon att bolla med hemma om kvällarna, någon som kan få mig på rätt spår då jag är ute och cyklar liksom. Någon som kan ge en kram då allt för en sekund känns hopplöst eller tröttsamt. Någon som står stark då jag känner mig svag. Men det är bara att hålla huvudet högt och vara glad för allt det fina som finns runt omkring mig, se möjligheter och tänka positivt. All the time, everyday! Puss & Kram!

All I need is you

Hörde ni låten på Idol igår? Så fin och härlig, jag blev glad :) Faster är här, vi ska snart till farmors grav och tända ljus. Skulle vilja fota men vet att det är omöjligt att fånga allt det vackra nu när mörkret sakta lägger sig. Förra året försökte jag verkligen men det var helt omöjligt! Snart är lovet slut, det har gått alldeles för fort! Ville hinna träffa så många, jobbat mer, vilat mer men haft det bra på alla sätt! Vi har varit hemma mycket, landat jag och lillgrodan efter resor och olika tråkiga sjukhistorier. Hoppas ni mår bra alla fina? Pussar och kramar!

Bilder från bröllopet

Hanna och jag
Mr & Mrs Mancey
Jag och min prins
Bruden, bestman och tärnan