Underbar helg med sol, värme och kärlek

Det har verkligen varit en helt underbar helg på alla sätt och vis. Solen och värmen ger mig som de flesta andra också såklart, så otroligt mycket energi. Det bara bubblar inom mig! Igår var det försenad födelsedagsmiddag inne i stan med goa tjejkompisarna. Vi åt tapas och njöt av rosé vin i Vasastan och sedan gick vi och lyssnade på en kille som Katta känner som spelade på en irländsk pub. Musiken var riktig "Johanna musik" och det var en helt otrolig kväll. Tack snälla ni för trevligt sällskap, fina presenter och en mysig kväll. Sök gärna på Martin Ekman på nätet och lyssna, me like!

Idag har vi varit i stan och kikat runt i Gamla Stan och på Söder. Härligt att se allt liv och all rörelse! Sedan blev det en tur till älsklingens vän och kollega och vi hade en underbar dag med glada barn, bad och fika på altanen.
Otroligt vackert område och nära sjöar och havet. Härligt för själen!

Pussar & Kramar

Goa vännerna
Katta & Martin Ekman
Solig lördag i Djursholm
Noah äter gräs
Noahs första sommarbad

So much to do and so little time

Lite så känns det just nu fast ändå okej liksom. Mycket som händer nu och som jag sagt så många gånger förut, jag önskar jag kunde skriva om precis allt. Det är ju så befriande att skriva av sig, men kanske inte just i detta läge och i ett bloggforum...  Kanske skulle skriva mig en bok ändå, har ju det med på min tio i topp här i livet lista, minns ni den?

Imorse bar det av tidigt på yoga med Erika & Co. Jättemysiga tjejer och goa barn, underbar lokal, lugn och ro samt ett avbrott från alla andra rutiner. Efter yogan drack vi te och
mös innan det var dags för oss att bege oss till Danderyds sjukhus för Noahs läkarbesök. Vi har ju åkt på en del efterkontroller sedan vi fick lämna Neo avdelningen för ganska precis ett år sen, alla har gått toppen! Likaså var det idag och Noah var så glad och busade med både doktor och sjukgymnast. Vi var även ner och hälsade på de underbara syrrorna på avd 20 och det var ett glatt möte. Det var speciellt kul att prata med Emma, hon var en av dem som hade huvudansvaret för Noah och som alltid frågade hur det var och gärna satt ner och lyssnade lite extra. Så otroligt skönt att få berätta hur livet ser ut idag!

Sedan har vi varit en sväng till Stinsen och så myst hemma hela kvällen. Det är ju stor fotbollskväll ikväll men tycker ärligt inte att matchen än så länge varit så kul att titta på. För det första så leder fel lag, sedan är det inte så kul spel heller.
Springer iofs mest omkring och fixar med det ena och andra, kanske inte har rätta fotbollsandan idag!

Imorgon ska jag få träffa min nya klass inför nästa läsår och det ska bli så spännande. Pirrar lite i magen men på ett bra sätt. Var på jobbet häromdagen och jag känner mig så inspirerad och laddad. Så kom ihåg och påminn mig i slutet av augusti är ni snälla om tonen inte är densamma då :)

Massor av pussar och kramar!

Så koncentrerad
Noah ringer mormorHur gör man nu igen?



Gott och blandat!

Nu har det hänt många roliga saker som jag velat blogga om men som inte blivit av. Ska se om jag får med allt här i ett kort litet inlägg. Det har varit blandade dagar, lugna mysdagar i tofflor hemma och fullspäckade med möten, träffar och fix. I veckan var jag äntligen till Rimbo och hälsade på gamla goda vänner och vilken energikick det var. Jag har tänkt åka så länge och så ofta och nu kändes det bara rätt. Så otroligt kul att träffa alla, prata gamla minnen, höra nya historier, följa upp och bara umgås. Vissa människor får en speciell plats i hjärtat, så är det bara! ♥

 I torsdags var det dags för Erikas present och det bar av mot Golden Hits och 80-tals show. God mat, underbart sällskap och ren nostalgi. Underbara låtar, fräcka nummer, fullt av energi och känsla. Vilket härligt jobb, tänk om man hade rösten och självförtroendet... Jag säger bara, lägg namnet Erik Nytomt på minnet. Vilken röst han hade! Tusen tack Erika & Sara för en supertrevlig kväll!

Idag var det kalas för mamma som fyllde år och det var mysigt att umgås med goa familjen. Jag och lillebror gjorde upp lite planer för morgondagen då vi ska till stan och greja lite. Jättekul att du, stora lilleman ville ha mig med på ditt lilla projekt.

Inga bilder tyvärr i detta inlägg då jag glömde kameran hemma hos mamma. Vi plockade liljekonvaljer innan vi gick hem och det doftar underbart här hemma. Nu ska jag fortsätta och kika klart på filmen efter nyheterna och jag har lovat älsklingen att inte somna, hur nu det ska gå till. Håll tummarna för mig!

Pussar & Kramar

Nu är kameran hemma igen men tyvärr var de flesta bilderna från showen så himla suddiga, här kommer två i alla fall.

80-tals showen
Suddigt av röken



Noahs första steg

Igår kom de, först två små försiktigt trippande sedan några till och så fem hela steg. Vi var ute och gungade och Erika och Emma kom förbi och sa hej. Noahs allra första steg var till Emma då hon lockade med sin mobil. Duktiga lilla kille! Jag provade ivrigt mer sen då vi kom in igen men då var Noah slut och trött i benen. Det blev en tidig kväll och han sov som en stock redan innan klockan slagit åtta.

Vet ni vad som hände igår, en typisk Johanna grej... Jag skulle in till stan och hade en tid att passa. Lite småstressad kör jag ner i Hötorgsgaraget, fullt av bilar, trångt och mörkt. Åker mellan alla sektioner och letar intensivt efter en ledig plats. Testar på ett ställe där det står två tjocka pelare längs rutan och inser att här kommer jag verkligen inte in. Alldeles för snävt och fel vinkel, för stor bil och för dålig parkeringsförmåga. Blä! Åker vidare och hittar en ledig plats bredvid en annan bil som precis parkerat. Killen i bilen lastar ut sin barnvagn och fixar och jag försöker samtidigt trixa mig in. Står en massa stora jeepar i vägen som tar det där lilla extra utrymmet. Suck! Tittar på klockan, 5 minuter kvar, kommer en bil bakom som vill förbi, kommer inte in och blir GALEN. Vevar ner rutan och frågar snällt killen om han kan tänka sig att parkera min bil. Tror att han ser paniken i mina ögon och säger snällt ja. Så jag passar barnvagn och han fixar med bilen. Det tar sin lilla tid vill jag tillägga för det var banne mig inte lätt bland alla stora vrålåk. Tackar ödmjukast och skyndar därifrån! Älsklingen tycker vi ska träna parkering och han har nog faktiskt rätt!

Känner väldigt mycket av pollen just nu, skulle kunna sova hela dagarna. Trött och seg som attan! Hade en del planer för dagen men känner för att bara strutta omkring i mysisarna och bara vara, så då får det bli så! Lite luft ska vi väl ta under dagen men vi får sen när, var och hur. Imorgon är det riktigt tjejmys på gång med Erika & Sara och det ser jag verkligen fram emot, så laddar batterierna för det! Då blir det 80-tals show i stan med god mat och musik, längtar!

Pussar & Kramar

Frukost på egen hand

Härlig helg

Vilken härlig helg det varit med nära och kära. Finns så mycket att skriva men jag låter nog bilderna få visa istället. Noah sover sött i sin säng och jag tänkte också vila lite. Det är inte ofta jag tar chansen att göra det så här mitt på dan, det är än det ena än det andra. Men bort med alla måsten och bara vara är det som gäller idag!

Tack än en gång för alla fina värmande gratulationer i fredags, ni är underbara!

Fredagens smörgåstårta
Mina älsklingar
Goa familjen Fridner
Noah och kompisen Elina
Noah fiskar
Sötnosen Elias
Kompisen stor-Noah testar grejerna



Min guldklimp

Här kommer några härliga bilder från dagen på lilla guldklimpen! Imorgon blir det nog inte så mycket bloggande då det faktiskt är födelsedag för lilla mig. Ska bli så mysigt att träffa stora familjen och bara mysa lite. En promenad till älskade farmors grav ska vi hinna med också, kanske plocka några liljekonvaljer om vi hittar. Det brukade ju jag alltid få på min födelsedag av henne. Tänk att det snart gått tio år, helt ofattbart!

Jag har precis haft bästaste lillebror här med goa Emilia och vi har ätit lite och de passade Noah då jag handlade och förberedde smörgåstårtan. Tack snälla! Älsklingen min har varit i studiernas värld hela dagen, så ambitiös! Hemlig har han varit också och ni som känner mig vet hur JOBBIGT jag tycker sånt är... Men inte många timmar kvar nu :)

Pussar & Kramar

Glada badkillen
På promenad genom stan
Hej vad det går

Full av energi

Det är en sådan dag idag och dem älskar jag. Noah har sovit hela natten vilket är den bästa starten man kan ha på en dag, han vaknade glad som en sol och då blir resten av familjen på samma goda humör. Jag har fått en del trevliga samtal nu på morgonen som gav glädje och energi. Är förväntansfull och glad över morgondagen också såklart, men mest av allt glad och tacksam över att ha familjen nära! Blev även så himla glad över att se att Noahs bilder kommit ut i media. Nu då de är ute och jag sett andra kopiera dem som skrivbordsbild och allt vad det är, känner jag att jag också kan lägga upp i alla fall en här på bloggen. Min fina underbara lilla älskling Noah!

Mammas älskling

Skrytiga mamman

Men jag måste bara få visa vad jag hittade för en länk idag :) Noah och gulliga Emelie visar badmode för Lundmyr of Sweden. Hojta gärna till om ni ser annonser eller annat i tidningar eller på nätet. Blir stolt och lycklig som en riktig skytmamma...

Klicka här för att se annonserna

Grattis underbara vännen Erika!

Idag fyller goa vännen Erika 30 år och jag vill passa på att skriva tack för att du är du och främst, för att du är min vän. Jag hoppas att din dag blir toppen på alla sätt och att lördagen blir lyckad och minnesvärd. En vän som du borde alla ha, ärlig, lyhörd, lojal och närvarande. Jag kommer aldrig glömma alla timmar du lagt ner på att lyssna på mina tankar och funderingar, dina roliga och uppskattade påhitt och överraskningar eller dina hemmagjorda pannkakor du kom med under tiden på sjukhuset. Du gör det där lilla extra till alla runt omkring dig och är en inspiration och energikälla.

Tack för att du finns vännen!

Grattis Erika

Morgontankar

Imorse kände jag som jag tror att en 80-åring gör i kroppen. Så himla stel och ont i nacken och ryggen. Jag hade tur och fick en tid hos en naprapat igår då jag gått med ryggont en längre tid och den där värsta spänningen släppte på en gång. Däremot kom träningsvärken igårkväll och verkligen idag kan jag lova. Men jag ska inte klaga, bara det går åt rätt håll. Ner med spända axlar, bort med stress och så bära Noah på båda sidor och inte bara höger så ska det nog bli bra. Men fler besök är bokade framöver!

I helgen är goaste A här och myser och vi har roliga planer på schemat. För tillfället är det fotbollsträning men jag och Noah höll oss hemma och laddar för dagens utflykt som lutar åt Skansen. Det har regnat och ligger regn i luften men vi hoppas på det bästa! Ikväll och imorgon är det kalas också så det är sannerligen fullt av aktivitet.

Igår var jag på jobbet och hälsade på igen och hämtade lite material. Känns skönt att förbereda sig lite i god tid, skönt att vila tankarna på annat också då det är en del att ta itu med just nu som inte är så kul, men nödvändigt. Alltid lika kul att träffa alla goa elever. Noah sprang på ett gäng tjejer i en nia som följt honom sen han låg i magen och de släppte allt de hade och satte sig på golvet med honom. Där satt han som kungen med 6-7 tjejer, moppehjälmar, läppglans och skolböcker omkring sig. Vi ska tillbaka nästa vecka för att hämta en bobbycar och gåvagn som vi ska få låna av en kollega. Vi har tur vi!

Klippte mig igår förresten, älskar att få håret tvättat ochh bara sjunka ner i frisörstolen. Är supernöjd med resultatet, uppklippt, lite uttunnat och så lite inramat vid ansiktet. Håret är en viktig del för självkänslan, håller ni inte med?  Nä, nu är det dags för gröt och fix hemma. Önskar alla en toppenhelg, många kramar!

Bus i kuddrummet
Noahs första teckning
Fritt fram att testa
Mammas gullunge


Pysseldagar

Inte så mycket tid att skriva just nu men ville bara visa två bilder från Öppna Förskolan. Det är så himla mysigt att vara där! Både att träffa egna vänner med sina barn och umgås lite samt att se Noah leka och utvecklas med de andra barnen. Igår då vi var med de lite större barnen trivdes han utmärkt! Personalen är helt otrolig också, så ödmjuka, lyhörda och trevliga! Vi ska vara stolta över den verksamheten, det är inte alla som har sån tur!

Puss & Kram

Pyssel på Öppna Förskolan
Hand och fotavtryck

Fullspäckad vecka

Det är mycket som händer nu och maj är sannerligen en intensiv månad. Den här veckan är det något varje dag men det mesta är roliga saker så det går bra. Dessutom har jag massor av energi och då är det bäst att passa på. Jag verkligen älskar våren och än så länge känner jag tack och lov inte av pollen, så jag njuter av livet! Igår då jag och Erika var på spinning så kände jag sånt glädjerus i kroppen så det var helt ofattbart. Kände mig som en blandning av Rocky som lättsamt springer upp för trapporna (i filmen ni vet), som Tigger i Nalle Puh som studsar och sjunger och som Ronjas vårskrik i Ronja Rövardotter. Det är en underbar känsla att må bra och vara tacksam över det man har!

Pratade länge igårkväll med bästa Hanna & Andrew i England och insåg hur mycket jag saknar dem. Vi har alltid lika kul ihop och ingenting är krångligt eller omständigt tillsammans med dem. Ser så mycket fram emot deras bröllop nästa år och allt annat roligt vi ska göra. Som vanligt blandar vi hej vilt mellan svenska och engelska då vi pratar och jag saknar att undervisa/prata engelska känner jag. Tänk om man någon gång skulle flytta till England, för ett tag i alla fall :)

Nu ska jag sätta fart med lite pyssel innan vi ska till Öppna Förskolan och träffa stor-Noah med pappa Saul. Önskar alla en toppen dag! Visst är Noah duktig som borstar tänderna alldeles själv nedan :)

Puss & Kram

Inga tandtroll här inte

Ännu en dag i storstaden

Igår åkte jag och Noah in till stan för att träffa goa Malin. Vi gick längs vattnet nere vid Rålis och hamnade sedan med lite lunch i Kronobergsparken. Underbart väder och mysigt sällskap. Vilka underbart fina parker och lekplatser det finns inne i stan, en helt ny insikt för mig och jag och lilleman ska definitivt utforska mera i sommar. Noah trivdes bland allt liv och rörelse och vägrade sova sin traditionella middag. Det är så skönt nu då han piggat på sig. Jag har inte skrivit tror jag att han har öroninflammation stackaren. Vi var till doktorn i torsdags och fick det konstaterat, i båda öronen dessutom. Så lilleman fick penicillin och är redan sig själv igen. Han var piggare redan efter någon dag men kuren ska vi ta hela veckan ut såklart!

Idag har systeryster med pojkvän varit här och jag och älskligen passade då på att rymma iväg lite och mysa i Sigtuna. Skönt att få lit egen tid sådär ibland så tack snälla Frida! Annars har det tvättats, pysslats och fixats lite här hemma. Lilleman ska snart sova och då funderar jag på att ta fram lite läroböcker och friska upp minnet :) Det är ju roligare att räkna matte eller plugga grammatik då man inte måste utan bara gör det för att man vill... Hoppas ni mår bra allihopa?

Puss & Kram

Härlig dag i Kronobergsparken
Trötta ögon hemma hos Malin
Malins lådor var också roliga

Hälsans Stig runt Brunnsviken

Vilken underbar dag vi hade igår med goaste vännerna och lilla Elias. Mycket skratt och mysigt prat hanns med, en fika i Bergianska likaså. Träningsvärken kändes i kroppen imorse efter 1,2 mil men det känns skönt. Vet att jag är dålig på att uppdatera bloggen just nu, mycket annat roligt som upptar min tid. Kul dock att det påpekas lite här och lite där att jag skriver så lite nu :)

Puss & Kram

Glad buskille
Polarna