Förkylt värre

Dags att krypa ner i sängen och kurera sig lite. Känner mig hängig och slut, ont i halsen! Lilleman är också snuvig och lite hostig. Hans första förkylning! Vår helg har annars varit bra med mycket folk och trevliga aktiviteter. Härlig lunch idag hos Faster i stan med Mamma och Josse. Match imorgon men om ett mirakel inte inträffar under natten så kan jag inte spela. Synd då vi möter några av mina gamla elever... Får skriva mer en annan dag, då huvudet är mindre mosigt.

Kram & Godnatt

Härlig känsla

När Noah somnat och man röjt undan för kvällen infinner sig ett lugn som jag bara älskar. Jag har tänkt många gånger då jag varit barnvakt eller då syskonen somnat att tänk när det är ens eget/egna barn. Med en kopp te, lite tända ljus, en bok eller för kvällen en lånad film av grannarna och så bara vara. Jag ville bara skriva att jag fick precis en sådan lyckokänsla då jag kikade på lillemannen så jag var tvungen att skriva några rader.


Alla sätt är bra...

... utom de dåliga heter det ju. Idag har jag lagt ut lite smått och gott på blocket och jag har fått en del gensvar. Imorgon kommer en kille och kikar på utemöblerna och det vore en härlig lättnad om han köpte dem. I alla fall för plånboken men visst känns det tungt och tråkigt också. Jag har även lite planer på att åka på en sån där bakluckeloppis i Täby, heter det så (?), och sälja bort lite gamla böcker, filmer och annat skrot man samlar på sig. Borde väl kunna ge några hundralappar tycker jag. Om jag inte handlar på de andra borden förstås...

Noah är inne i en riktig sovperiod och det passar rätt bra då det finns att fixa med. Det är många telefonköer och annat pyssel just nu. Då han är vaken busar vi och han skrattar och har sig, underbara lilla kille!

Imorgon är det dags för träningsmatch igen. Efter den bär det av mot Sollentuna och kräftskiva vilket faktiskt ska bli kul. Kände mig lite kluven först men nu ser jag fram emot det. Finns en liten goding där som heter Felicia som Noah kan charma.

Är det någon som har Patrik Isaksson nya samlingsskiva och som skulle vilja vara en ängel och bränna den åt mig? Jag menar såklart att ni har köpt den ärligt och så... :) Vill så himla gärna ha den och tänkte försöka snika till mig en på det här sättet. Tror ni att jag lyckas? Som sagt, alla sätt är bra utom de dåliga och man måste ju prova.

Kram på er!

Ljus i mörkret

Bara några rader... Ska åka till jobbet med Noah och hälsa på om ett tag.  Känner mig lite hängig men inget som riktigt bryter ut. Mycket som händer nu och tankarna går upp och ner verkligen. Men mitt i allt kaos finns ljusglimtar. Noah är min största såklart. Vet även om en hel del roliga hemlisar runt omkring som gör mig glad. Vill inte skriva för mycket då allt inte är officiellt men det handlar om bebisar och en eventuell flytt kan jag säga. Fick ett samtal igår kväll som gjorde mig väldigt glad och varm om hjärtat. Massor med lyckönskningar till er och längtar tills vi ses!

Här kommer en bild på min ögonsten!

Min älskling

Ps: Inlägget skulle ha publicerats på förmiddagen men internet har varit helt knasigt. Vi ska alltså inte till jobbet nu så här sent, ifall någon undrade...




Myspys

På lite bättre humör men ändå med en känsla av frustration. Det är jag som tänkt helt fel och inte förstått hur f-kassan räknar och tänker. My bad, men ändå så onödigt! Hur ska man kunna veta allt? Det är ju inte så att man har hela dagar då man inte har något för sig och har tid att läsa på internet eller sitta i telefonkö, suck! Ja, ja allt löser sig tillslut! Gulliga jobbet lånar ut stolar och bord till dopet, känns skönt att veta det i alla fall. Otroligt trevlig tjej på Nordea som hjälpte mig med e-legitimationen tillslut också. Nu ska jag strunta i allt det här och mysa med min lilla groda lite.

Puss & Kram

Myspys

Frustrerad är bara förnamnet

Om det bubblade och fräste häromdagen så är det ingenting mot vad jag känner just nu. Världskrig inombords! Kikade på min internetbank och insåg att något inte stämmer. Enligt lön + dagersättning från försäkringskassan så får jag ut 6000 kr mindre än vad jag räknat med. Det är sjukt mycket pengar! Håller på att rodda i det nu, men det tar ju sin tid då jag sitter i kö och har plats 11. Började från plats 89.  Inte funkar min e-legitimation heller så jag kan inte kika på mina ärenden. Dessutom så poppar det upp en massa skit på datorn då jag försöker fixa vilket stör fruktansvärt.Som grädde på moset så har jag ont i halsen och så hände en liten olycka med bilen igår som kommer kosta en slant. Det var dock inte mitt fel, så det så! Men meck och strul i överflöd, suck!

Positiva Johanna försöker arbeta sig fram och tänka att det kunde ha varit värre, bla, bla. bla. Men usch vad jag är på dåligt humör nu. Åh, plats 3, det går framåt. Bäst för den som svarar att den är hjälpsam och trevlig.

Fortsättning följer.... Hoppas ni har en bra tisdag!?

Boxaren Noah



Me like Mondays

Mot alla odds så är det faktiskt så... Då är det som om det finns mer att göra. Babysim drar igång nästa vecka, ska bli så otroligt kul! Jag ska börja gå på ett pass på Sats på onsdagar som är med sin baby, ska bli spännande. Biblioteket är öppet, där är mysigt att vara tycker jag. När Noah blir äldre tänkte jag gå dit på sagostunder. Jag hoppas att Alf är där och läser då. Han är helt otrolig, fängslar gammal som ung. Vi hade turen att få ha honom i skolan. Träningar på kvällarna... På helgerna är allt liksom så puttinuttigt, alla fixar fredagsmys och är bortbjudna på middag, myser hemma och är extra lyckliga. Jag som stolt brukar säga att jag inte är en avundsjuk själ blir extremt avundsjuk då fredagen närmar sig. Med det sagt så kan väl de flesta läsa mellan raderna antar jag. Jag har förstått att det finns många som har åsikter om att jag lämnar ut mig på det här sättet i min blogg och på sätt och vis kan jag förstå det. Detta med bloggande är ju kluvet! Kan bara gå på min magkänsla och säga att jag tycker om att skriva och att jag är en öppen person. Försöker dock att tänka mig för mer nu och inte vara så privat. Det är skillnad på personlig och privat även om gränsen är hårfin.

Det har varit upptaget hos försäkringskassan i en halvtimme, vad hände med kösystemet? Suck!

Har en cool bild på en riktigt grym boxare i min kamera. Ni vet en sån där pose där de står med sin huva och laddar inför match. Kommer under dagen!

Puss & Kram

Gränslös kärlek

Älskade Noah
Busunge
Klurar lite...

Bubblar

Det bubblar och fräser inom mig och jag skulle vilja skriva om vissa saker. Ingenting blir ju bättre av det tyvärr men ibland är jag trött på att vara snäll och klok, eller eftertänksam i alla fall. Det finns så många människor som bara tänker på sig själva. Alldeles för många! Sen finns det en del som ger massor också och er tackar jag varje kväll innan jag somnar.

Var på loppis idag hos en av mina kollegor. Noah fick en nattlampa och några kasettband som vi faktiskt kan lyssna på i bilen. Det var några barnsånger och så Sune, blir toppen framöver!

Hur ser min lördag kväll ut annars? Tvättar och röjer efter semesterdagarna, fixar med lite saker inför dopet. Noah har precis somnat. Funderar på livet...


Hoppas ni har det gott och njuter av helgen, kramisar!

Härlig vecka

Nu är vi hemma igen efter härliga dagar hos släkt och vänner. Än en gång förundras jag över allas vänlighet och hjälpsamhet. Är verkligen lyckligt lottad! Noah har fått fina presenter och han har charmat alla, som sig bör. Han är så otroligt snäll och det är inga som helst problem att åka längre sträckor med honom, vi har stannat för mat och lekpauser och däremellan sover han gott.  Har många fina bilder men vet inte om alla vill vara med här i bloggen, här kommer några i alla fall.

Önskar alla en härlig lördag!


Råssö
På äventyr
Park i Halmstad
Mys med Vilda
Promenad vid havet

Hej på ett tag

Nu åker vi snart, ska bara lasta in allt i bilen och kika så att jag tänkt på allt. Träningsvärken idag är nte rolig men så blir det väl då man är lite otränad och slarvar med stretchen. Matchen slutade iaf 5-5, inga mål men dock en assist i alla fall. Kändes okej, framförallt i sista perioden då min kedja fick upp lite tempo.

Ingen innebandy, inga måsten och inga tider att passa nu i några dagar. Så himla skönt!

Vi ses och hörs, kramisar!

Vilken natt...

Ja, hur ska jag skriva egentligen... Hade svårt att komma till ro i alla fall. Tro nu inte, kära grannar att det berodde på er fest. Det kändes så tryggt så, med lite dunka dunka i bakgrunden och gården full av folk. Jag lovar! Hoppas ni hade skoj?

Min natt bestod i alla fall av att jag sorterade lite papper, vek tvätt, skrev en liten kom ihåg lista och så började jag då surfa. Läste mammors bloggar, tittade på gamla kort och så läste jag igenom hela min blogg. Det tog sin lilla tid! Lite läskigt då jag inte ens kan minnas att jag skrivit allt som står skrivet. Men men... Det blev extremt jobbigt då jag kom till Noahs första veckor i livet och allt som skrevs från sjukhustiden. Minnen kom tillbaka och oron, rädslan, ensamheten och ovissheten. Känslan av att vara isolerad, att världen utanför bara försvann, att inte veta/kunna något och att hela tiden orka vara stark. Jag var tvungen att gå till spjälsängen och bara snusa och kika på underverket ett tag innan jag kunde läsa färdigt. Att gamla känslor kan komma tillbaka sådär, de slog mig som en blixt från klar himmel. Kanske är det först nu jag verkligen landat? Nu då jag gett  mig själv riktig lugn och ro.... Blev en del tårar i alla fall men nu i efterhand så känns det ganska så skönt.

Mer lugn och ro ska det bli, för imorgon har jag bestämt mig för att ta med Noah på lite semester. Vi ska till goa Sofia och Magnus och deras sommarhus i Strömstad. Vi ska även till släktingarna i Halmstad och hälsa på, det är verkligen på tiden! En liten roadtrip alltså... Längtar efter lite havsluft och fina vyer. Kameran är given!

Snart är det träningsmatch med Arlanda, ska bli kul. Är inte alls nervös som jag brukar kunna vara. Har så mycket annat i huvudet antar jag. Hoppas på mycket speltid och bra fart. Ett och annat mål vore ju inte helt fel heller...
 
Allt det andra jag har i huvudet då... Jag önskar att jag kunde skriva om det men jag vet inte riktigt hur. Vill inte vara för privat, såra någon eller avslöja allt än. Men livet blir sannerligen inte som man tänkt sig det! Framtiden får utvisa allt och jag hoppas den kommer med lycka i stora mängder. Det kommer att bli förändringar på olika sätt, så mycket kan jag säga. Det kanske kommer mer om detta en annan dag? Nu är det dags att göra sig klar.

Kram på er!

Badbilder från veckan

Mera badBadkillen
Älskar att bada
Badbus med mamma

Mys med Frida & Noah

Efter en rätt tung förmiddag så känns början på helgen mycket bättre. En del på grund av vissa beslut som fattats och mycket på grund av att gulliga Frida kom hit. Du har verkligen en supergod hand med barn och det märks att Noah tycker mycket om dig. Sen att det ser ut som om att han redan lärt sig att spana in vissa bitar, det får man väl ta :)

Bus med moster Frida
Fixerad blick, redan...
Kolla vad jag kan

Blandade tankar

De flesta vet nu att jag tillbringat en del  tid på Centralvägen senaste tiden och jag säger bara, vilket liv på kvällarna. Ungdomarna på sina mopeder som bränner på vägarna, de kanske inte har så mycket ansvarskänsla inom sig än... Men alla medelålders människor som är på väg hem från krogen och skriker och skrålar. De borde väl veta bättre, eller?  Tycker det är pinsamt... Tittar ut och ser 40 - 50 åriga tanter som vinglar och stojar, herrar i samma ålder som spexar och tycker de är coolast i världen. Det som är mest tragiskt är att det ofta är samma människor. Har de inget jobb att sköta, barn att ta hand om, barnbarn att mysa med? Börjar jag bli gammal och bitter mån tro?

Igår inhandlades tre tält till lillemans dop, tack snälla Sara för tipset och tack Johan för hjälpen! Tack till mamma också... Nu får det dugga eller regna hur mycket det vill, men helst inte förstås. Många som har erbjudit sig att hjälpa till att baka och det är jag evigt tacksam för. Lite saker till att fixa som att lämna in dopklänningen på kemtvätt, fixa fram stolar och några bord, besök till kyrkan och annat småpyssel.

Träningsmatch på söndag, ska bli jättekul! Har tränat lite styrketräning idag och är laddad som bara den. Hoppas på ett bra och roligt år tillsammans med Arlanda. Med massor av mål förstås, me like!

Mycket som rör sig i huvudet och idag hjälper inga listor... Vill åka till Strömstad till vännen och hennes sambo, men tajmingen och ekonomin är inte den bästa. Vi får se vad som händer!

Kram så länge!



Topp 10

Då livet är kaos eller rörigt är det bra att försöka vara strukturerad och skriva listor. Så har jag alltid gjort och det brukar funka. Såg en spännande topp 10 lista för ett tag sen då personen skrivit ner tio saker hon bestämt ville göra/uppnå i sitt liv, tyckte det lät spännande. Var på en föreläsning en gång där de sa att om man skriver ner vad man vill uppnå så har man större chans att det blir av. Fanns en särskild procentsats men jag minns den inte. Jag har länge klurat på min lista och tänkte nu göra den officiell, då kanske chansen blir extra stor? Det finns ingen speciell rangordning, bara ärliga reflektioner och tankar. Kanske dyker det upp nya mål som petar ner något annat under årens lopp men så här ser den ut idag. Håll till godo!

Detta vill jag göra/uppnå med mitt liv:

1. Simma med delfiner
Varit en dröm sedan barnsben, ville ett tag bli delfinskötare. Om det blir av i öppna hav eller på Kolmården eller liknande spelar ingen roll. Vore en sådan frihetskänsla, de är underbara djur!


2. Bli mamma igen
Jag älskar barn och har alltid drömt om en stor familj. Vill se Noah som storebror i framtiden, vill vara gravid i hela 9 månader, vill se magen växa igen och hoppas innerligt att mamma kommer sägas av minst en, gärna två, kanske tre goa härliga barnamunnar till. Inte för att Noah sagt det än då förstås...

3. Resa till San Fransisco
Jag har alltid fascinerats av den staden. Spårvagnarna som rör sig backe upp och backe ner, alla vackra hus och byggnader (sett på film), Alcatraz och atmosfären. En vacker dag så kommer jag dit!


4. Åka/flyga luftballong över Stockholm
Trots att jag börjat bli höjdrädd på äldre dar så vore det så otroligt häftigt att se vackra Stockholm från ovan. Så högt upp men ändå så nära inbillar jag mig. En varm sommarkväll och med trevligt sällskap i korgen.

5. Ta motorcykelkörkort
Vilken frihetskänsla att köra motorcykel. Nu knyter det sig nog i magen hos en och annan, mamma och faster framförallt. Jag är inte ute efter att köra fort, bara lite... Men att kunna röra sig så fritt, kanske köra genom Europa, se såna platser man annars inte ser. Har inget behov av att äga en motorcykel men kanske hyra eller låna en sommar och bara köra.

6. Öppna/driva ett eget fik
Detta har jag också drömt om länge. Här ute i förorterna finns det så dåligt om mysiga ställen att umgås och sitta och prata. Det är mer puben som gäller i så fall och det känns fel. Det borde finnas en mysig plats för te, kaffe, lite kvällsfika och lugn och ro. Tänk er, dämpat ljus, olika bekväma möbler, blandat gammalt och nytt, öppet från eftermiddag till midnatt. Ett ställe att varva ner på.


7. Skriva en låttext eller bok som blir publicerad
Jag älskar att skriva, alltifrån texter, dikter, brev, bloggar och rim. Det skulle kännas värdefullt att lämna kvar någonting som andra faktiskt uppskattar. Något som berör, ger energi eller glädje.

8. Bila till England och längs dess sydkust
Ett av mina absoluta favoritländer, älskar språket, vänligheten, hövligheten och alla vackra platser. Tänker mig några veckor en sommar, förbokat hus, åka runt, bo på hemtrevliga Bed & Breakfasts, träffa släkten och uppleva nya platser.

9. Köpa eget hus, hitta mitt drömhem!
Jag har flyttat en del i mitt liv, både som barn och vuxen. Det har varit nyttigt och roligt, har gjort att jag träffat härliga människor och hittar bra. Skämt åsido... Jag längtar efter en stabil plats, ett hus att växa i, ta emot gäster i och att längta hem till. Drömmer om kuperad och lummig tomt, gärna ett lite äldre hus med personlig prägel, badkar, bastu, öppen spis och stort kök. Huset i sig behöver inte vara stort, hellre charm och känsla. 
 

10. Arbeta på svenska skolan utomlands
Kanske i Spanien, England eller Frankrike. Bara för ett år eller två. Kanske precis innan pensionen? Kanske perfekt för Noah och eventuella syskon att få lite utlandserfarenhet och lära sig nya språk. Vore otroligt spännande att bo utomlands och kombinera det med ett yrke jag älskar.


Bonus: Gifta mig 
Alla, eller i alla fall de flesta tjejers önskedröm. Själva giftermålet i sig är väl kanske egentligen inte så viktigt för mig, lycka är det viktigaste och går att nå utan bröllop. Men ändå, hela upplägget. Att få känna sig så speciell, att längta, drömma och njuta.

Vi får väl se hur många av dessa drömmar jag kan bocka av på ålderns höst. Påminn mig gärna om jag glömt bort denna lista  då, tack! Upmanar samtidigt er andra att prova på att göra samma sak. En ganska skön känsla att rannsaka sig själv och fundera lite på vad som är viktigt och vad som gör en lycklig här i livet.

Dopkortet

Måste bara visa det fina dopkortet jag nämnt nu så många gånger. Är det inte underbart?

Fina dopkortet

Lite updates

Känner att jag är väldigt dålig på att blogga nuförtiden, men så kan det vara ibland. Solen skiner idag och det är härligt! Spelade innebandy igår med syrrans lag och mitt gamla, även om de gamla goa rävarna slutat, och det var roligt. Riktigt skönt att köra slut på sig själv och spela faktiskt.

Noahs dopkort är nu på väg och det blev så himla fint. Tack än en gång Mia! Då fikat är tänkt att vara ute i trädgården i mitten av september så är jag lite nervös över väder och vind, men det blir säkert bra. Behöver få tag på enkla vita partytält eller mera själva taken. Någon som vet var man kan hyra, låna eller köpa billigt? Funderar också på om man kan hyra möbler, enkla bord och stolar. Tänker mig att det vore fint om allt vore lika... Kanske överkurs? Tacksam för tips och hjälp. Vill så gärna att det så bli en lyckad dag full med glädje. Fokus på Noah och
hans start i livet. Skriver listor för att komma ihåg allt för fulla muggar. Listor är bra tycker jag, har en på g som jag tänkte delge snart. En livslång lista skulle man kunna säga...

Här kommer lite bilder på älsklingen....

Badstund hos Erika & PontusBus med roliga babygymet
Sommarkille

080808

Läser i tidningen att det är stockholmarnas dag och att de bebisar som föds idag för alltid har gratis inträdde på Gröna Lund. Festligt eller larvigt? Jag kan inte riktigt bestämma mig... Jag vet dock att morgondagens datum betyder något speciellt för mig. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig... På gott och ont förstås!

Hittade lite gamla foton på godingen. Se så liten han var då vi var med Erika & Pontus i Hagparken i maj.

Lilleman
Sötnosen

Så mycket jag vill skriva...

... och så mycket känslor och tankar. Har dock insett att man inte behöver dela med sig av precis allt. Blir inte så många inlägg nu, har andra forum där jag ventilerar allt jag känner i. Jag har även världens mest underbara vänner att prata med då jag känner för det! En ska vill jag dock skriva och det är att livet är märkligt och varje händelse eller situation unik. Var rädda om de glädjestunder ni har och den kärlek ni känner och får. Ge allt i alla lägen då man aldrig vet när läget eller stunden är över. Jag känner att jag gått igenom mycket de senaste åren, det har varit tufft. Jag vet inte var jag landar, jag är fortfarande uppe och svävar men när jag landar så ska det banne mig vara bra. Man blir stark av tuffa tider men man blir även lite skeptisk och rädd. Mycket svammel så skriver inget mer nu, mer än att...

Noah hälsar att han mår gott och växer på sig. Fina goa lilla unge ♥
 

Det räcker

Okej, jag ger mig, Nu räcker det väl ändå med regnet. Det var skönt i en dag. Sorry allihopa!  Planerar inför Noahs dop och snart kommer äntligen dopinbjudningarna ut. Det är svårt med såna här tillställningar, vilka ska man bjuda (det går ju inte att bjuda precis alla), vad ska man bjuda på och hur ska man lägga upp det hela? Jag tycker om att planera och skriva listor men ibland är det svårt, jag har inte varit på så många dop inser jag.

Funderar mycket just nu på allt och inget. En sak är över innebandyn. Hur ska jag göra? Är sugen på att spela, mår ju så bra av att träna. Men med vilket lag och vilken förening? Hur mycket fixar jag att satsa? Är för mycket vinnarskalle för att trappa ner helt. Vill spela där det är seriöst organiserat runt omkring. Hmmm, vi får se!
 

Kram på er!

Får man ens säga det...

... men jag vill ha lite regn. Huvudvärken är inte rolig längre och jag känner mig helt slut, lilleman är också seg. Tror att det är åska i luften så jag kanske borde skynda mig ut och hämta tvätten. Annars gör vi inte mycket här hemma. Väntar på att Micke ska komma hem från Norrland, plockar lite, fixar med Noahs dopkort och dricker mängder av vatten. Tack gulliga Mia för all hjälp med Noahs kort, du är så himla duktig!

Mysig dag igår med vännen Erika på Söder. Mamma och Faster hade Noah och de tyckte att vi kom tillbaka alldeles för tidigt. Nu har de åkt till Ekenäs i Finland och jag hoppas verkligen att de får en underbar vecka. De är härliga!

Hur ser layouten ut på era datorer förrestern. Lillasyster Frida har varit så gulliga och fixat och trixat och det verkar se olika ut i våra datorer. I min dator är mina inlägg och bilder till vänster på skärmen, i hennes är de i mitten. Hur ser det ut hos er? Jag vill ju ha dem i mitten, men om det bara är min dator som är knäpp så är det väl så...

Önskar alla en toppenbra dag!