Solen skiner

Det är blå himmel ute och sol men lite för kallt för min smak. Vad gör det då man arbetar med underbara människor, vuxna och barn? Det har varit en väldigt intensiv förmiddag men härlig. Det är en sån skön känsla att sitta och skratta med sina elever. Toppenkväll igår med min älskling, så himla mysigt i Sigtuna på Båthuset. Jag rekommenderar alla att ta sig ett besök dit vid tillfälle. Tack Micke för allt ♥

Ikväll får jag min nya innebandyklubba, eller får och får :) Den kommer och den ska ju såklart betalas! Det känns som om en toppendag idag helt enkelt och jag hoppas det fortsätter så länge, länge, länge.

Ha det gott allihopa!

Ps. Har ett rätt högt snitt på besökare men väldigt få kommentarer, vilka är ni som kikar och inte skriver ngt? Vill ha mer :) Får man skriva så...

Bra dag

Sitter vid datorn och småler för mig själv. Jag har haft två toppenlektioner med mina nior och jag bara går runt och myser då de skriver så pennan glöder. Det är verkligen en positiv energi bland eleverna so far och det värmer så mycket i själen. Det är skolfoto idag, inte riktigt min favoritsysselsättning att vara med på bild. Det går an men inte så mycket mer. Har valt en tröja jag gillar med lite färg, men den kliar. Suck!

Ikväll blir det inkassering av födelsedags överraskning till Micke, hoppas på en myskväll. Stället vi ska till är en stor favorit men vill inte skriva något här då älsklingen kanske tjuvkikar.

Dags att fixa lite inför dagens sista lektioner, längtar hem och vill att det ska bli kväll nu på en gång.

Önskar alla en toppendag!

Nytt inköp som värmer

Hemma med raggsockor och mysisar med massa tända ljus. Brr, vad jag tycker det är kallt och ruggigt. Längtar tills Micke kommer hem, vill kramas...

Jag hittade ett fint halsband på en blogg jag läser då och då och blev såld. Från första början så kände jag att det var ett "Erika halsband", verkligen hennes stil. Vi kikade på det tillsammans och nu har vi båda beställt ett. Visst är det fint? Det bästa av allt är att hälften av pengarna går till
Barncancerfonden.

152674-81
Bilden har jag lånat från den ovannämnda bloggen, hoppas att det var okej!?


Nu ska jag krypa upp i soffan en liten stund innan det är dags för träning (igen).

Puss & Kram

Ps: Borde ha stannat och samplanerat lite med andra driftiga goa kollegor, hade ingen ork eller motivation. Är verkligen dålig på att samplanera, tycker oftast att det tar sån himla tid. Behöver min timme innan jag ska iväg på träning. Men skäms lite...

Första lektionen avklarad!

Nu har jag haft min första "riktiga" lektion och det var  roligt. Lite snackigt och rörigt men vi skrattade och det var mysigt. Jag vet att jag skrivit det förut men det är verkligen härliga kollegor och människor som jobbar här. Är så glad över att jag vågade ta det här jobbet för 1 1/2 år sen som nyexad och lite osäker student. Ska fika lite nu innan det är dags för nästa lektion och så möte. Det är träning ikväll igen så det blir hem för att fixa middag och välkomna älsklingen som kommer hem från Norrland.

Ikväll får det nog bli kattjakt sen då grannarnas katter hållt sig borta väl länge nu. Har ställt ut mat till dem men allt finns kvar.
De som alltid brukar komma springande så fort man kör ner på gruset, hmm inge bra!

Hoppas att alla har en bra dag!? Sköt om er!

Höstliga kramar!

Skön känsla

Nu är den här arbetsdagen snart slut, jag är trött men glad. Så härligt att se alla barn igen, en del glada och förväntansfulla, andra mer reserverade och lite nervösa. Fick en del kramar och det värmde! Min arbetsdag började nog redan igårkväll/natt. Jag har tänkt på jobbet och inte sovit många minuter alls inatt. Än så länge går det bra! Ska snart åka och träffa Malin och sen träna, tröttheten har nog krypit fram tills dess. Vi får se!

Kram så länge!

Spontant besök!

Så var den helgen till ända och imorgon börjar då allvaret på riktigt. Imorgon kommer eleverna, både nya och gamla och det är med blandade känslor jag ser fram emot dagen. Det ska bli jättekul att se dem alla, höra vad de haft för sig i sommar och sätta igång med arbetet. Jag vet även hur tung förra hösten var med betygskriterier, nationella prov, utvecklingssamtal och allt man ville göra men inte hann med. Men jag känner hopp och förväntan :) Blir nog en bra höst, nu har jag ju "been there done that" en gång i alla fall.

Det blev ett spontanbesök upp till Norrland i helgen. Ni som läser kommentarerna till inläggen har säkert redan listat ut det, då goa Berit skrivit några fina rader ♥ Det var tänkt att bli en gräsänklingshelg för min del men på fredagsnatten så bestämde vi att försöka få till en flygbiljett så att jag kunde följa med om så än för bara ett dygn. Det gav mig mycket, lugn och ro i själen samt en massa energi. Ibland kan de vara bra att vara lite spontan och inte tänka efter på allt annat.
 Många kramar till er alla däruppe!

Det var träningsmatch ikväll igen och denna gång mot Storvreta. Med spring i benen och med ovannämnda nya energi så var jag tokladdad. Vi vann matchen med 3-2 och tyvärr blev det inga egna producerade mål den här gången heller men idag gör det inte lika mycket. Jag kände mig pigg och hade glädje samt många avslut, ibland räcker det långt. Men till nästa match, då är det dags att näta :)

Jag är lite ledsen över att jag inte närvarade vid lilla Amandas dop idag och jag hoppas att mamma och pappa hennes förstår och att vi ses snart igen. Jag har tänkt mycket på er idag!

Jag har även tänkt mycket på grannarna och hur de har det på Cypern. Jag är ju inte ett dugg avundsjuk :) Hoppas i alla fall att ni har det toppenbra och njuter av sol, bad och glada dagar. Det är tomt utan er här på gården ska ni veta!

Nu är det nog dags att hoppa i säng och ladda för veckan som kommer. Bloggen verkar inte så pigg heller då jag behövt skriva om flera gånger, suck! Jag ska se om den fixar att lägga upp två fina bilder jag tycker om. Den ena är tagen från en av öarna vi la till vid i somras med morbrors båt. Den andra är från förra gången vi åkte upp till Norrland. Kram och godnatt till alla!

Naturbild

Vattenfall

"Stormar ger ekar djupare rötter"
George Herbert



Suck!

Arbetsdagen är över och jag laddar för ett pass på gymmet med lite styrka och bastu. Känner mig stel och öm i kroppen efter att ha suttit still så mycket så en bastu kanske hjälper!? Är trött och grinig idag, har sovit dåligt inatt. Drömt mycket konstigt och varit lite klurig, klurig är ju då och då mitt mellannamn. Vi gjorde en grupplista idag på konferensen och alla namn och siffror bara hoppade omkring, tabbar var i vägen och nya bud kom från alla håll och kanter. Höll på att slänga laptopen i golvet tillslut men med lite tålamod och bra coachning från gulliga Kanita så gick det vägen.

Tack snälla goa underbara grannar som kom förbi igår med pizza och glasstårta, det värmde!

Vill på ett sätt skriva så mycket mer eller på ett sätt bara skrika rätt ut. Aaaagh! Ibland blir jag så galet frustrerad över att saker och ting i min närhet inte är som jag vill. Lever jag i en drömvärld om jag inte vill släppa på det? Varför känner jag mig som boven då allt jag vill är att försöka förstå alla i ett sammanhang eller i en situation. Vill inte känna så! Såna situationer stöter jag på dagligen i mitt arbete och det håller inte att bli så här frustrerad då. Alla situationer är iofs inte lika och berör en inte på samma sätt heller men  åh, suck jag vet inte! Vill bara ha lugn och ro.

Kanske kikar en sväng på lillebror idag efter gymmet som tydligen har match, tack Erika för informationen :)

Puss & Kram till alla mina nära och kära!






Grattis!

Många stora varma grattiskramar till min älskling som fyller år idag ♥ Jag är lite stolt då jag gick upp med honom kl. 06.00 imorse och faktiskt inte har somnat om utan snart ska åka till jobbet. Lite kaffe/te och så presenter, mysigt!

Önskar alla en toppendag!


Vi vann!

Sitter vid jobbdatorn i arbetsrummet, lite skum känsla men samtidigt skönt och tryggt. Skriver några korta rader bara innan det är dags för lagarbete igen. Vi vann igår med 8-0, riktigt skönt! Ville så gärna göra mål men skönt att se nya och gamla spelare blomstra och att vi hade gott humör och vilja.

Hårdträning i veckan blandat med jobb och nya intryck. Hem och pyssla lite idag inför älsklingens födelsedag imorgon också, även om han helst verkar vilja låtsas om som om den inte infinner sig :)

Puss & kram allihopa!


Uppladdning

Snart är det äntligen match igen, åh vad jag har längtat! Känner mig mer laddad och motiverad än på väldigt länge. Vi möter Bro som spelar i div 3 med gamla lagspelare som Madde och Nadia. Första matchen som kapten, känns lite pirrigt. Jag har ätit gröt som älsklingen min fixade imorse och sitter och laddar med bra musik. Ska ta en promenad innan jag åker ner till Väsbyhallen sen... Laddar upp lite nya bilder på laget från förra helgens läger ocn en och annan gammal matchbild för att komma ännu mer i stämning.


Puss på er!

Nya laget
Lägerbilder

Tack


Tidsfördriv

Då jag inte är så värst bloggsugen och talför i dagarna kommer här en lista som jag hittat på en rolig blogg. Feel free to copy! Passar på att önska alla en trevlig helg!

PERSONLIGT
Namn: Johanna Wiksten
Födelsedag: 15/5
Hemstad: Köping
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Brun
Längd: 166 cm
Högerhänt/Vänsterhänt: Höger
Stjärntecken: Oxe
Skostorlek: 36
Är dina föräldrar skilda: Ja
Rädslor: Mörker, hajar, grodmän, ubåtar, förlora nära och kära

FAVORIT
Färg: Brun och röd
Mat: Allt som har med lax att göra och potatis såklart med mycket smör
Sport: Innebandy givetvis, men det mesta annat går också bra.
Glass: Piggelin
Godis: Lakrits
Affär: Går i perioder men IKEA och HM funkar alltid
Nummer: 13
Tuggummi: Gärna lakrits 
Helgdag: Lördag
Årstid: Våren
Radiostation: Är allätare men svenska favoriter är en klassiker
Kroppsdel på motsatta könet: Händerna och bröstet

VÄNNER OCH LIVET
Vem av dina vänner är mest lik dig: Hmm svårt, ingen tror jag!
Vem är mest högljudd: Måste vara syster Josse :)
Vad får dig mest att skratta: Barns härliga kommentarer
Vem har du känt längst: Av de få nära vänner som finns kvar idag så är det nog Linda R
Vem är blygast: Sanna tror jag
När grät du mest: Då farmor gick bort ♥
Bästa känslan: Att göra någon annan riktigt glad
Värsta känslan: Att göra någon annan ledsen
Vart vill du bo i framtiden: I ett stort hus nära vatten, familj och vänner

HAR DU NÅGONSIN
Varit kär: Jepp
Rymt hemifrån: Det har väl hänt...
Tänkt på självmord: Under vissa jobbiga perioder så har tanken flugit förbi, inget jag är stolt över!
Sovit utomhus: Inte så ofta men ja
Spytt i skolan: Nä tack och lov
Velat bli modell: De flesta tjejers dröm som liten så ja under en kort period
Sett en död människa: Ja tyvärr
Ätit sushi: Ja några gånger
Varit på scen: Lite karaoke och körsång har det blivit
Retats: Inte jag heller...

DU
Svär: Ibland
Sjunger bra: Nja, låter skitbra i duschen och bilen :)
Duschar dagligen: Ja ända tills varmvattnet tar slut
Vill gå på högskola/universitet: Redan gjort men kanske lite till
Vill gifta dig: En stor dröm
Kommer överens med dina föräldrar: För det mesta
Gillar åska: Nä inte mycket, läskigt ju
Spelar något instrument: Inte längre
Äger en ipod: Nope
Sover med gosedjur: Alltid
Pepsi/cola: Usch nej tack
Mc donalds/burger king: Väldigt sällan
Choklad/vanilj: Vanilj
Jordgubbar/blåbär: Jordgubbar
Kött/vegetarian: Kött
Tv/film: Går i perioder
Gitarr/trummor: Hmm vet inte
Adidas/nike: Var såld på Nike förut men nu är det inte så noga, gillar Puma :)
Kakor/paj: Paj tror jag
Blind/döv: Ser och hör alldeles för mycket

KAN DU
Gå ner i splitt: Inte längre
Skriva med båda händerna: Jovars
Vissla: Det går framåt
Blåsa en bubbla: Ja
Rulla din tunga i en cirkel: Vadå?
Ha dina ögon i kors: Med hjälp av ett finger så...
Nudda näsan med tungan: Nä
Dansa: Tack vare gamla kollegorna på räddningsskolan så kan man väl en del
Äta vad du vill utan att oroa dig: Kroppen tål nog det mesta men inte hyn

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
Du nuddade: Micke
Du pratade i telefon med: Pappa
Du msnade med: Malin
Du kramade: Micke igen :)
Du skällde på: Skäller nog aldrig
Du sportade med: Wildcats


SENAST DU
Skrattade: Idag för en stund sen
Grät: I förrgår.
Filmen du såg: La Bamba för sjuttonde gången
Tuggade tuggummi: Igår
Skämdes: Var nog igår då en av mina blunders dök upp under middagen, vadå är inte en utombordare en båt man sover ute i :)
Drog ett skämt: Jag drev nog med mig själv i samma veva där igår
Sjöng en sång: Nynnade lite idag till ztv då jag rensade klädkammaren


ÖVRIGT
Hur många kuddar sover du med: En, gärna tunn/låg
Dricker du mjölk: Ja mycket!
Person du hatar mest: Oj, hata är ett stark ord. Ingen tror jag...
Vad borde man uppfinna: En rättningsmaskin till trötta lärare
Är du ett hälsofreak: Inget freak men nog tänker jag på att röra på mig och äta lite vettigt
Vilket är det värsta vädret: Slask och gråa dagar
Lekte du med barbie som liten: Massor, mina och gamla bästisen Sannas barbies var inte rumsrena

Tillbaks på jobbet!

Igår var första dagen på jobbet, även om jobbet för dagen var en stadsvandring och lunch i Sigtuna. Det var jättekul att träffa alla glada och härliga människor. Som det känns just nu så känns det helt okej att börja jobba faktiskt. Helgen är lugn, middag med grannarna igår, städning och lugn och ro hemma idag. Imorgon är det match, första träningsmatchen för säsongen. Pirrar lite i magen och känns spännande!

Puss & Kram!

Blandat

Jag lever trots att det var längesen jag skrev! Vet inte riktigt vad jag ska skriva men ibland vill man bara sjunka in i en bubbla och vara för sig själv, eller i alla fall jag. Enough said!

Har goa Hanna & Felix här, vi har varit och lekt på Norra Berget och nu kikar vi på film. Inget gör mig så glad som att vara nära barn :)

Helgens läger var kanon med bra planering, god mat och goa tjejer.  Pricken över i:et är att jag efter helgen är lagkapten, känns jättekul och stimulerande. Trots lite strul och några turer så är det så här tillslut!

På fredag börjar jag jobba igen med blandade känslor, blir nog bra!

Som ni märker så är jag inte speciellt "talför" idag, ville mest visa att jag lever.

Kram!

Bebismys!

Igår träffade jag äntligen vännen Tessan och lilla sötnosen Amanda. Så mysigt att få hålla, snusa och mysa. Snart är det dags för dop också i Tyresö kyrka och så ska vi styra upp en fika här på landet. Jättekul att ses och tack för all energi och positiva kommentarer. Hoppas att du hittar hit till bloggen nu så att du kan stilla dina nyfikenhet och se lite bilder på min nya familj :)

Har gjort om lite i badrummet med vallmo blommorna, det blev mycket bättre nu tycker jag!

Ikväll blir det IKEA och packa väskan inför lägret i helgen. Hoppas på sol och roliga dagar med tjejerna!

Trevlig helg allihopa!

Puss & Kram

VallmoJag & AmandaTessan & Amanda

Tänkvärt

"När du gått så långt att du inte orkar ett enda steg till, har du bara gått hälften så långt som du klarar av"
Grönländskt ordspråk

"Life is what happens to you while you're busy making other plans"
John Lennon

"You cannot discover new oceans unless you have the courage to lose sight of the shore"
Unknown



Vill...

bli bjuden på fest, på mat, på fika. Vill ha gäster som vill komma hit och sola, umgås och må bra. Vill ha roliga planer inbokade så som tjejmiddag, kräftskiva, myshelg borta på något spa. Mycket jag vill! Jag tror att jag behöver börja jobba för nu är det mycket klurerier här hemma på dagarna...

Längtar tills Malin kommer, vi ska plocka lite blåbär och så äta gott innan det är dags för träning ikväll igen!

Igår var första inneträningen för säsongen, grymt kul att spela! Trots att vi inte hade några
stora mål eller någon visselpipa så gick det an. Foten höll och kändes stark, längtar efter matcherna! Vet inte hur officiellt det är, men spela roll...  Blev tillfrågad att vara vice kapten i år, känns bra och kul! Skulle ljuga om jag sa att jag inte är lite besviken över att inte få vara kapten men i det långa loppet så kanske det passar mig bra. Jag vet hur det kan bli!

Dags att bege sig ut till solen och idag ska jag faktiskt ta med mig lite planeringsjobb inför hösten, har ett litet minisug iaf inför att börja jobba! Ha en bra dag allihopa!


Grattis!

Mångra grattiskramar till Sara och henns familj till den nya familjemedlemmen, en liten tjej! Hoppas att ni alla mår bra och snart får komma hem.

Funderingar

Efter en toppenhelg med mycket mys så kom då en del nedtryckta tankar och funderingar upp till ytan. Ibland är det så lite som behövs, en blick, en kommentar, ett uteblivet samtal eller besök. Jag kan känna mig motarbetad, eller det kanske är ett starkt ord men lite så är det faktiskt. Jag vet att många i min närhet är förvånade över mitt "nya" sätt att vara, att våga ta risker/chanser, snabba beslut, tvära kast, tänker mer på mig själv osv. Jag förstår till 100 % att det är ovant och det är helt okej att uttrycka att det är just olikt mig eller annorlunda. Men jag vill att människor runt omkring mig samtidigt ska vara glada för min skull, för vår skull, min och Mickes. Jag är lycklig, jag tror på framtiden, jag längtar massor. Jag vill dela det med mina nära, inte känna att jag inte vill berätta då det antingen är bra eller dåligt för att jag inte vill höra, ja det var ju det vi sa...

Jag blir faktiskt ledsen men jobbar på att inte ta åt mig så mycket utan tro på det jag själv gör och inte bry mig så mycket om vad andra tycker och tänker. Det är mitt liv och jag gör det som jag tror på! Med risk för att låta självgod så tänker jag fortsätta med att inte lägga dömande kommentarer om andras liv eller förhållande för det är upp till dem. Jag bryr mig också men tänker mig för hur jag lägger fram saker och ting, vill inte såra andra i deras val och beslut men man kanske ska sluta att tänka så mycket och bara säga rakt ut?

Nog om det, men väldigt skönt att skriva av sig! Visar upp lite härliga bilder från i helgen, svamp och blåbär plockade här i skogarna. Mysig middag med glühwein och så senaste inköpet från IKEA, klisterblommor :)
Tack snälla Erika & Sanna för trevligt sällskap och lån av pengar i fredags! Välkommen hem till Malin som hittat tillbaks till storstan. Till sist, hoppas att bebisen snart kikar ut Sara! Kämpa på och så hoppas jag att vi ses snart. Jag längtar redan efter att få hålla!

Just det, om de goa grannarna läser detta!? Kom hem snart, för vi saknar er!

Puss & Kram!

Glühwein
Vallmo
Svamp och blåbär

Fixardag!

En dag med sol och så kom molnen, typiskt! Det var en mysig dag igår med lite fixande och solande, gjorde tomat och spenatpaj till middag och sen var vi ute och letade svamp och blåbär. Idag tänkte jag göra en blåbärspaj! Känner mig som en riktig hemmafru :) Försöker få lite ordning i klädkammaren också, det rummet är verkligen ett evigt projekt.

Huvudet har redan börjat tänka jobb men jag vill inte, inte riktigt än. Jag har varit inne på flera lärarbloggar, kollegors och okändas. Jag får lite panik, planeringar har påbörjats hit och dit, ideér samt knep och knåp diskuteras. Jag ska börja jag med, men först då jag VILL. Annars blir det ändå inte bra!

Kom på en sak igårkväll, saknar en massa saker... Man ska inte låna ut då man har minne som en guldfisk. Efterlysning!

Vit/brun fleecetröja
Svarta byxor (Sanna)
Grön huvtröja
Skolkatalog Gymnasiet
Favvo böcker (pocket)

Tror att det var allt! Tacksam om berörda känner igen sig och lämnar tillbaka vid tillfälle. Just idag saknar jag fleecetröjan mest, brrr!

Dags att bege sig ner till kaoset i klädkammaren igen, vi ses och hörs!

Kram!

Solen skiner!

Klarblå himmel ute och vaknade utan huvudvärk, kan det bli mycket bättre? Ja, om Micke vore hemma och om man hade några tusenlappar tlll på kontot och en egen båt, en utlandsresa bokad och och och.... Äh, drömma kan man göra men jag är väldigt lycklig och tacksam över det liv jag har och det som kommer framöver. ♥

Har fastnat framför datorn som så många gånger förr men nu vill jag verkligen ut i solen. Lägger ut lite mysiga bilder från förlovningsdagen och önskar alla en toppendag i solen!

Sköt om er, puss och kram!

Fjäderholmarna
Mathias
Mysbild