Några korta rader!

Har blivit slarvig på att skriva, jag vet! Önskar jag kunde säga att jag inte har tid och gör en massa fyndiga saker men hmm vad gör jag. Drar omkring hemma med tofflor och mysisar, tränar lite och äter. Skulle ju ha träffat Tessan och Amanda i fredags men då mådde jag inte bra, typiskt!

Nu ska vi iväg med Felix & Hanna till stan, tror att det blir en tripp till Aquaria då vädret inte uppmuntrar till den glass och trampbåtstur som vi tänkt.

Önskar alla en härlig helg!

Ny dag och nya tag!

Sitter med min tekopp och läser bloggar, kan fastna i timmar och bara läsa. Det finns så många duktiga människor med kloka tankar. Jag önskar att jag var lika duktig på att ordna med bilder i kollage och så, men vet inte ens hur jag ska börja. Om någon snäll själ vet som läser skriv gärna en kommentar.

Tack för alla fina kommentarer, ni är underbara!

Idag har jag skrivit en liten lista på saker som ska göras, måste ha det för att få fart på mig själv. Ska dock se klart en film jag började se igår om en lärare i USA som får värsta tänkbara jobbet i ett riktigt hemskt område. Filmen heter Freedom Writers, kan vara något att visa i klassrummet i 9:an till hösten. Vi får se! Tror att det får bli lite film + brunch i sängen och bara må bra.

På fredag ska jag träffa Tessan och lilla Amanda för första gången, jag längtar!

Kram!

Blandade tankar!

Precis kommit hem från Sats, var där och sprang då foten inte håller för att springa i spåret där de andra i laget håller hus. Det var skönt att springa och jag sprang fort. Pressade mig själv mer än vad jag hade tänkt, men var arg och ledsen. Jag vet att människor runt omkring mig menar väl men ibland blir det så fel. Vem bestämmer vad som är rätt eller fel? När tiden är inne eller inte för någonting? Hur kan människor säga att du som är si eller så borde ju göra så. Kan andra känna mig bättre än mig själv? Ett dåligt exempel men jag är trött på att känna mig dömd och instängd med mina tankar. Att inte få visa hur lycklig jag är. Hur vet jag att den lyckan består? Jag vill tro det och jag hoppas men vad har jag för garantier? Inga, men det har väl ingen någonsin.
Jag tror på det jag gör just nu och mår bra, ändå är jag "feg" och tar inte diskussionerna. Märkligt!

Passar dock ändå på att i allt svammel att meddela att jag blivit sambo igen och jag är väldigt väldigt glad över det. Önskar att jag kunde säga det mer "face to face" till alla men det går bara inte. Om det beror på att jag är feg eller inte beredd på att höra kommentarerna, det vet jag inte. Är snurrig och låg nu, så jag lämnar det så här!

Sov gott allihopa!
Kram Johanna!

Släkten är värst/bäst

Hemma igen och på fötter efter att ha umgåtts och firat med släkt och familj. Vi är ett härligt gäng med många olika starka viljor och ideér. Det är jättekul att ses, prata och så men det är väl som alltid med oss svenskar. Lagom är bäst! Lite tårar, lite intriger och en hel del att städa efteråt :) Säger inget mer än så!

Det var kul att Micke fick träffa alla och få ansikten på de jag pratar om och om de som står mig nära. Tur att han är en tålig person :) Vi kikar lite på en sista minuten här i sommar för oss och Mathias. Det ser inte så lovande ut just nu, dyrt men tålamod är ju bra att ha jag hört. Vi avvaktar och ser! Jag hoppas och ni vet ju hur jag är, vill jag så brukar det bli så :)

Här kommer lite bilder från i helgen!

LunchenMidsommar

Vi var förresten en sväng till Täby C igår med gullungarna :) Träffade på Veronica inne på Pagelle. Jättekul att ses och mysigt att få samtal idag och få höra att jag såg väldigt lycklig ut. Precis så känns det, lyckligt och lätt. Tänk att lilla jag kunde få ha sån tur ♥

Många tankar till Malin och Peter som är på väg ut i Europa med bil och flyg, ha så mysigt!

Kramar Johanna

Nu vill jag sjunga dig milda sånger...

Måste bara få citera några fina rader ur boken jag precis läst ut. Så otroligt fin och varm med många djupa, kloka tankar.

" Kärleken kommer till oss utan förvarning och när vi väl har fått den kan den aldrig tas ifrån oss. Det måste vi komma ihåg. Den kan aldrig förloras. Kärleken är inte mätbar. Den kan inte räknas i år, minuter eller sekunder, inte i kilon eller gram. Det finns inget sätt att ange dess storlek. Inte heller kan den ena kärleken jämföras med andra. Den bara är. Den flyktigaste beröring av riktig kärlek kan man leva på ett helt liv. Det måste vi alltid hålla i minnet".



Så fina ord som frambringade några tårar. Älskar att läsa böcker som berör!
Den är skriven av Linda Olsson, läs den i sommar! Nu är det dags att logga ut och sätta fart och packa.

Kramis!

London bokat!

Måste bara skriva att efter mycket strul så är resan ÄNTLIGEN bokad. Så himla skönt! Reseplanen har modifierats ett antal gånger nu men nu är det spikat! 5-9/7 åker vi :)

Ska lägga mig och läsa och vila lite innan vi åker till Grisslehamn!

Puss & Kram till er alla!

Lite av en besvikelsernas dag!

Igår var en märklig dag! Kände mig rastlös och inte alls så nöjd med att vara hemma. Skulle iväg med Erika och fika och lämna blod men bilen startade inte. Satt i flera timmar och försökte boka den efterlängtade Londonresan men det strulade. Dessutom så insåg jag än en gång att pengar är ett stort gissel för mig. Nu är de slut igen och det är så mycket jag vill göra. Inte tokshoppa och slösa på något sätt, men lite blommor till trädgården, nya sängkläder,  tanka och tvätta bilen, ja lite sånt. Okej jag kan ju tvätta bilen själv här på gården så den var lite lat jag vet :)

Kvällen blev i alla fall toppen med supergod mat, lite vin och så kubb med grannarna. Hanna & Felix kan verkligen höja mitt humör hur låg jag än må bara, det är en häftig känsla. Idag ska jag hämta Hanna på dagis och sen ikväll bär det av mot Grisslehamn och midsommarfirande där. Längesen vi sågs allihopa i tjocka släkten, blir kul! Nu ska jag ut och springa lite och se om foten håller, stukade ju den i måndags.

Passar på att önska alla en riktigt härlig Midsommar!
Njut av ledighet, vänner och familj. Var rädda om er!

Stor Kram, Johanna!

Otroligt men sant!

Åh, det är äntligen sommarlov/semester! Det känns overkligt men jag njuter av dagens sovmorgon (trots Johans samtal bara för att jävlas) och bara går runt och myser.  Idag får bli en riktig slappardag men imorgon ska jag rensa lite (mycket) ogräs ute och röja lite. Trädgården har inte fått mycket uppmärksamhet på sistone.
Tur att man har så snälla grannar som håller efter :) 

Titta vad jag hittade på nätet, en sådan skulle man ha på altanen och gotta sig i!
Vill ha!
Bilden är hämtad från en annons på blocket!


Jag har ägnat några timmar nu till att hitta billiga flygbiljetter till mig, Robin och Tomas. Vi har väntat för länge för nu verkar priserna gå upp, suck! Vill verkligen åka och hatar då saker och ting inte blir som jag tänkt. Hatar är ett starkt ord men har jag ett mål, en tanke så har jag svårt att planera om den.

Vad ska man säga om fotbollen igår då, hmm det kan ju inte alltid gå vägen!

Dags att göra ett ryck nu innan jag ska fika med Erika. Vi ska iväg och lämna blod sen, känns lite läskigt.

Kramis!

Snart semester!

1 dag kvar på jobbet sen är det äntligen semester, ska bli så otroligt skönt! Sovmorgon, mysa i morgonrocken hela förmiddagen, läsa en bra bok och bara vara. Vill inte reta upp någon annan men 8 veckors semester känns inte helt fel :) Hehe!

Tack för alla fina hälsningar innan Norrlands turen! Vi har haft en bra helg med en hel del sol, mycket sightseeing, massor med god mat och nya intryck. Det är verkligen vackert däruppe. Naturen, gårdarna, husen, ja jag fastnade lite för det. Det är mer "riktiga" hus däruppe, med stora inglasade verandor och balkonger, äldre hus med personlig charm. Jag gillar det!

Idag vann lillebror Aros Cupen med sitt duktiga lag. Jag satt med telefonen i högsta hugg och mamma fick snällt ge rapport. De vann på straffar och Robin blev matchens lirare i finalen.
Är en mäkta stolt storasyster, fast det är jag ju i och för sig alltid!

Nu är det dags för lite mat och sen är det tester på Vilundavallen, säkert Cooper test? Suck, vill ju träna men är inte så sugen just nu. Är trött och lite tung i kroppen, sover jämt. Är det bara pollen eller något annat?

Lite fiskebilder ifrån helgen!

FiskeMathias

Kramis!

Skolavslutning!

Så var det dags för den andra skolavslutningen i min roll som lärare, tiden går fort då man har roligt! Ingen vidare dag för firande då det var isande kallt och duggregn mest hela dagen. Men vad roligt det är att se alla förväntansfulla och ivriga barn, sommarlov! Jag kan bara tänka mig hur många tårar som kommer falla om ett år då min klass går ut 9:an, min allra första klass. Jag är så otroligt glad att jag vågade ta det här jobbet trots alla förmaningar, var ju inte vad jag tänkt från början, så "stora" barn, undervisa i matte osv. Jag har utmanat mig själv och jag har växt och är stolt, skön känsla! Älskar mitt jobb och min arbetsplats, trivs toppenbra med alla arbetskamrater och vill absolut inte byta för något i världen.

Se så fina blommor och jordgubbar jag fick av klassen idag!

JordgubbarBlommor

Hmm, jordgubbarna blev snea men jag har inte tid att fixa till det. Dags att åka med hjärtevännen till Norrland. Önskar alla en toppenhelg!

Var rädda om er!

Puss & Kram Johanna!

Fotboll

Vilken dag jag hade det i tisdags, först med Grönan och sen fotboll. Jag älskar verkligen att gå på fotboll, sådan stämning och så spännande. Vi åt supergod mat först med Tobbes kontakt via Ullis, sen gick vi till matchen och vilka platser vi hade. Fjärde raden i mitten, mycket nöjdare än så kan man inte bli. Satt så nära Alexandersson :) Vilken ledare han är på planen, inte bara som lagkapten. Peppar, avstyr bråk, föregår med gott exempel, precis som det ska vara. Djurgården vann och det var ju toppen men klacken, nja den störde mig mest. Alla klackar kanske är likadana, ska undersöka det i sommar tror jag. Mer fotboll alltså! Det bästa av allt var ju nästan att jag fick en alldeles egen matchtröja av kusin, är han inte snäll?

Kram för nu!

FotbollDif

On my way to Grönan!

Några korta rader innan det är dags att möta upp klassen och åka till Grönan. Lite mer behagligt väder idag, tack och lov! Fick lite sovmorgon idag också och det tackar jag för, känner mig som en helt annan person då jag får sova till åtta. Tror att jag behöver en sån dag i veckan för att må riktigt bra, hoppas någon däruppe hör det och löser det till nästa läsår :)

Kul att spela innebandy igår, kändes lite märkligt och benen var tunga av all fys men kul var det!
Missar två träningar nu då det är fotboll ikväll och vi åker norröver på torsdag. Men lovar att ta mitt ansvar och springa och köra lite styrka. Om jag har förstått det hela rätt så blir det kanske vattenkrig däruppe och då blir det väl springa av automatiskt.

Imorgon ska jag träffa Malin och fika och skvallra lite, känns som år och dar sen.
Längtar verkligen Vännen!


Nä nu är det dags att göra sig redo för lite kommunalåkning och folkkaos i den stora staden.

Hoppas att alla får en underbar dag! Stor kram till syster som verkar ha åkt på något mystiskt virus eller allergichock. Lovar yngsta systeryster också att din "lilla" krönika kommer, jag har inte glömt bort dig! En liten hälsning till lilleman också då jag ändå håller på då, kortet stannar! :)

Puss & Kram!

Utmanad!

Jag har blivit utmnanad av Tessan (http://kallarhennetess.blogg.se)
Då ska vi se, 5 "underliga" saker om mig!


1. Jag är en extrem tävlingsmänniska, i alla fall i vissa lägen. Ta till exempel en innebandyträning då vi kör löpning i spåret eller stafett. Vägrar att komma sist, det är bland det värsta jag vet. Om orken inte finns så kör jag stenhårt på vilja, bara jag inte kommer sist.

2. Jag har fuskat på ett matteprov för att få godkänt som slutbetyg i gymnasiet. (Jag skäms lite faktiskt)

3. Jag är och har väldigt länge varit ohemligt kär i Niclas Alexandersson. Alla kanske redan vet detta :)

4.
Jag är extremt dålig på att få pengarna att räcka till i slutet av månaden, ändå slösar jag inte! Köper ju aldrig dyra kläder, festar upp dem eller så. Förstår faktiskt inte riktigt hur det går till.... Det är ärligt!

5. Jag drömmer och längtar efter en stor mage och att få kalla mig mamma.


REGLER:
Som utmanad ska du nu skriva 5 st underliga/egendomliga saker om dig själv i din blogg. Här ska du samtidigt lägga in dessa regler. Efter det är gjort skriver du en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska kolla/läsa din blogg för mer information. Utmana 3 nya personer vars egendomligheter du vill upptäcka. Lägg till deras namn i din blogg så att folk kan kolla vem som är utmanad.

Utmanade är http://ullisfunderingar.blogg.se http://skrivbordsblomman.blogg.se och http://saraochbarnen.blogg.se

Nedräkning!

Nu är det verkligen inte många dagar kvar till semestern, känns så skönt men ändå lite overkligt. Alla betyg är satta, jag har börjat småstäda på skrivbordet och i alla lådor, hjärnan har redan tagit sommarlov. Den här sommaren ska bli den bästa på länge, jag tror det och jag vill det av hela mitt hjärta! Inga måsten, inga åtaganden, inga krav.

Imorgon bär det av till Grönan med klassen, sen är det fotboll på värdsklassnivå :) DIF-IFK Göteborg och jag ska få hänga med kussen och heja. Tusen tack för det, Tobbe! På torsdag slutar eleverna och på kvällen åker jag och Micke till Norrland. Spännande att träffa vänner och familj och komma bort lite.

Ikväll är det innebandyträning i sommarvärmen, känns också overkligt! Vet inte ens var jag har min klubba, men det löser sig alltid!

Nu ska jag ut och heja på sexorna och sjuorna som spelar fotbollsturnering. Då kan jag ju bättra på brännan ytterliggare, är så kul då alla kommenterar den, hehe! Mallig som en groda! :)

Ha det gott, J

Bildbevis!

Här kommer det lite bildbevis på att den svenska sommaren är här! Vilken toppenhelg det har varit! Vi har åkt mycket båt, solat, träffat släkt och vänner och bara myst. Det kom några välbehövliga regndroppar här hemma nyss men annars har det ju varit galet bra väder.

Finns så mycket jag vill skriva om men jag är så trött och tänkte ta en dusch och så sova. Skriver mer i veckan!
Önskar alla en riktigt bra vecka!

Tjocka släkten

En brun, en vit och en mittemellan (sorry lilleman men så är det)

Fellan

Vår eminenta kapten på lördagsturen, Felix!

Fiske

Ingen fiskelycka men det var spännande ändå :) Värt att veta är att jag badade trots vadet om bad vid fiske. Starkt jobbat va!? :)

Älskling

Ett lyckligt par ♥

Puss & Kram, Johanna!

Snart helg!

Nu är det bara en lektion kvar sen är det äntligen helg igen! Känner mig piggare idag, skönt! Ser fram emot en helg fylld av sol och hav. Skulle egentligen ha jobbat på Ullis men då läkarens dom var att ta det lite mer lugnt så har jag insett att jag inte borde jobba. En del av mig vill ju, det är roligt men nä jag vill bara få vara också. Vattenkrig med klassen efter lektionen, puh! Jag kan ju räkna med att bli dyngsur men det bjuder jag på :)

Kram till alla!

Bilderna...

Galet husMorbrors båtÄlskling

Vilken dag med sol, värme, mys, galet fina hus och båtar.
Puss & Kram!

Vilka dagar!

Åh, vad jag njuter av sol och värme! Vilken dag vi hade på havet igår, så underbart!  Tusen tack snälla morbror som lånar ut båten såhär. Det bästa är att vi har den ända till söndag så det blir säkerligen fler turer i helgen. Någon som vill följa med? :) Bilder från gårdagen kommer, har dem hemma!

Nu ska jag röra mig bortåt personalrummet, idag ska vi till Söder på stadsvandring.
Önskar alla en toppendag!

Många grattiskramar till Pappa som fyller år idag! ♥

Sol i hjärtat, sol i sinnet!

Några trötta rader innan det är sovdags. Temadagar på jobbet med studiebesök och fokus på Stockholm. Mysigt att vara utanför skolan och se våra underbara elever i ny miljö, de är så goa! Tusen tack Maria att du har sån stenkoll på allt :) Första träningen idag, löpning och fys. Shit vad jobbigt, mina ben skakade så på slutet så att jag höll på att ramla ihop. Men det var kul, skönt att komma igång!

Besöket igår hos husläkaren gick toppen, vilken klippa hon är! Så omtänksam och empatisk. Jag var där i nästan två timmar och fick göra både EKG och lungröntgen.
Allt såg bra ut och det var skönt att få det på papper. Vi pratade en del om gamla ryggsäckar och om skillnaden mellan att vara empatisk och sympatisk. En viktig balansgång som jag ska tänka och träna på.

Imorgon är det ledigt och vi ska iväg med morbrors båt och bara vara, så himla skönt! Hoppas på mer sol och en härlig dag, Sverige vinst som avslutning såklart. Önskar alla en trevlig Nationaldag!

Kram Johanna!

Bildkavalkad

Ja jag vet att jag blivit dålig på att uppdatera här på bloggen. Kan väl säga som så att det finns annat som lockar :) Livet känns toppen på så många olika sätt, önskar bara att trycket och huggen över bröstet skulle försvinna. Det kommer och går, men ligger liksom där och lurar hela tiden. Imorgon ska jag till Täby där min gamla husläkare finns, jag hoppas och litar på hennes hjälp.

Bilderna nedan beskriver den underbara helg som snart är förbi. Sol och lugna dagar med glada grannbarn (föräldrarna är också glada och goa), en underbar älskling, mysiga middagar, fotboll på altanen och skärmflygning. Såna här helger är underbara!

SkärmflygTv på altanBusBadbild

Fixat lite med betygen och ska dricka lite te, sen är det sovdags!
Hoppas på en frisk och glad vecka med massor av sol!

Massor av pussar och kramar till alla goa människor därute!