Lugna fixardagar

Så här såg det ut i köket för ett litet tag sen, vi har ett riktigt litet köksmonster, samt bokmonster och pappersmonster :) Vi har lugna dagar hemma så att Noah får komma igen efter sin feber. Han är fortfarande lite seg och trött. Han sover mer än vanligt vilket betyder att jag faktiskt får lite gjort här hemma, skönt att bocka av sånt på listan man velat ordna med länge. Men vill ha min lilla groda pigg och full av energi som vanligt!

Puss & Kram

Köksmonstret

Majas Party

Här kommer lite sena bilder från goa Majas fest. Massor av grattiskramar igen tjejen! Glöm aldrig det som står på ditt halsband, det är något du är bra på och ska fortsätta vara rädd om. Dags för Noah att nattas nu så både dator och lilleman ska slockna :)

Pussar & Kramar

Födelsedagsbarnet
Systrarna Wiksten
Bästaste lillebror
Partymingel

Lång dag

Det kan man verkligen säga om dagen idag och jag ska genast berätta från början :) Idag var det då dags för den omtalade och lite skrämmande gastroskopin. Jag trodde jag skulle ha svårt att sova inatt men efter den här sjukdomshelgen så somnade jag som en stock. Vi lämnade Noah hos bästaste bonusfarmor Monica vid niotiden och åkte in till Sophia hemmet. Jag var riktigt nervös men kände mig ändå relativt lugn, skönt att älsklingen var med. Miljön på gastrocentret var inte alls så sjukhuslik som jag trodde och det var skönt. Då vi kom in i rummet och jag såg alla apparater, läkaren i sina gröna kläder, sjukhussängen och började prata om sprutan jag skulle få innan undersökningen kom tårarna. Jag kan inte riktigt förklara varför men jag antar att gamla obearbetade minnen kom tillbaka. Själva undersökningen gick sedan superbra, visst var det lite otäckt men inte alls som jag trodde. Personalen var väldigt sympatisk och proffsig och jag var så stolt då vi gick därifrån.

Efter lite egen tid i stora staden hämtade vi Noah och åkte hem. Jag ville ha luft och lurade med mig Erika & Elias till Runby för att plocka vitsippor. Sedan var det bara hem och äta och gosa lite med en fortfarande trött men feberfri lillgroda och så iväg till nästa sjukhus. Jag hade bokat in mig på en föreläsning om prematura barn på SÖS. Kände mig lite kluven att åka då jag var trött men samtidigt var jag väldigt nyfiken. Det finns ju ett stort behov av att prata, lyssna, dela med sig av den tiden och gärna med andra som varit med om samma sak. Jag kan säga att jag irrade omkring i 35 minuter innan jag hittade rätt då inbjudan var lite missvisande. Kände mig som en av mina elever som kom sent till en lektion och smög generat in. Jag insåg att detta var en av få gånger jag åkt iväg och gjort en "vuxengrej", med handväska istället för skötväska, med block och penna istället för våtservetter och av någon anledning gjorde det mig lite osäker och blygg. I slutet av föreläsningen satt vi och pratade flera föräldrar och det var första gången jag hörde andra prata om sina upplevelser, farhågor och problem. En märklig känsla! Jag satt bredvid en jättetrevlig tjej där det visade sig att vi varit på samma avdelning och hade många gemensamma upplevelser /minnen och det var väldigt skönt och lättsamt att prata.

Nu sitter jag hemma uppkrupen i soffan med en massa blandade känslor. Det har varit en lång dag med många intryck och tankar. Mest av allt känner jag mig lycklig över att livet fått en sån härlig vändning och att Noah är så stark och att allt gått så bra. Jag vill fokusera på allt det fina och känna mig glad över att mina gamla sjukhusminnen så sakteliga suddas ut och byts mot bättre erfarenheter som idag, dubbelt upp dessutom!

Kram & Godnatt

Så var det dags igen...

Lillemans feber har inte gett med sig och han sover oroligt om nätterna och i vagnen. Det är nog inte tänderna då trots allt!? Han vill så gärna leka och busa men orkar inte riktigt. Det där goa charmiga leendet som alltid finns där hittar inte fram och det gör att jag inte riktigt känner igen min lilla plutt. Men vi kommer igen, som vi alltid gör!

Njut av våren alla nära och kära, puss och kram!

Underbar fredag

Vilken härlig dag jag & Noah har haft i Stockholm idag. Vi har lunchat med Malin, promenerat i Gamla Stan, strosat i Kungsan och träffat Katta. Hittat en busslinje som går direkt till Väsby vilket betyder både smidigt och gratis :) Tyvärr så verkar lilleman hängig igen med hög feber så nu är det inga glada miner här hemma. Tyckte han verkade lite i drömmarnas värld hela morgonen men han var inte varm då. Tror det är tänderna som spökar och man känner sig så hjälplös. De ska ju liksom fram så det är ju bra, men vill inte se honom så här ledsen! Nu sover han sött mitt i stora sängen, helt utslagen! Mammas lilla hjälte! Här kommer bilder från vår härliga fredag!

Trevlig helg och kramar!

Lunch med Malin
Solig promenad
Läskigt vid slottet

Blandad kompott igen

Precis hemkommen från ett Pilates pass, har sån skön känsla i kroppen efter det. Noah var med och busade med de andra barnen i barnpassningen och han stormtrivs där. Nu ska vi natta här snart, ville bara skriva några rader. Noah är för övrigt fullt upptagen med att mecka med mina nycklar och en tröskel så jag låter honom vara. Härlig dag idag med sol och värme samt goa Elias (även mamma Erika efter ett tag) på besök.

Som jag nämnde förut så äter Noah det mesta nu vilket syns på bilderna. Ibland får han prova lite själv och ibland får han hjälp :) Idag har vi gått massor, jag håller honom i en hand och han bara traskar som han aldrig gjort annat. Det är kul att se! Vi har även lekt "kull" och det ÄLSKAR han. Det är väl mest jag som jagar och han skriker med skräckblandad förtjusning och då jag fångar honom så är det världens tokskratt. Det skrattet får den tröttaste och gråaste dag att bli alldeles ljuvlig. Fast idag var ju ingen sån dag, idag har varit en riktig toppendag!


I helgen kommer söta A, det blir mysigt! Jag ska även fira goa Maja som blir vuxen :) Så blir det till att heja på systeryster som har seriepremiär med nya fotbollslaget. Hört talas om att det ska bli riktig sommarvärme också, härligt! På måndag sen ska jag göra en gastroskopi för att kika lite vad som händer där nere i magen. Tror iofs att jag redan har svaret men det är bäst att låta proffsen avgöra. Är ganska nervös och känner mig lite orolig för reaktionen då en del sjukhusminnen inte är alltför roliga. Men det är bara bita ihop och skapa nya minnen, eller hur!?

Den nedersta bilden är verkligen ingen favorit ur min synvinkel men Noahs min är underbar tycker jag, så jag bjuder på den! Jag är inte den som är den...

Dags för lilleman att få välling och sova, puss och kram!

Gott med knäcke
Kul att äta själv
Mys med Elias
Bus med mamma

Gott & Blandat

Det är dåligt på inläggsfronten nu, jag vet! Det är många nya rutiner här hemma och det är verkligen svårt att få tiden att räcka till. Noah äter mer "riktig" mat och det tar sannerligen längre tid än då han själv kunde ligga med sin vällingflaska. Vi ska inte tala om tiden det tar efter han har ätit, med smulor och dylikt överallt :) Noahs nya favorit är att krypa bort till skafferiet, ställa sig på tå och ta en knäckemacka och knapra på. Han ser ut som en liten farbror där han sitter då!

Noah och jag var på ett riktigt litet äventyr i förra veckan, han blev fotad för ett klädesmärke och deras katalog. Bilderna är toppenfina och jag väntar bara på klartecken på att få visa upp dem. Stolt som en tupp är jag i alla fall över min lilla älskling! En jätterolig dag med nya intryck och härliga människor var det också!

Idag har vi en riktig hemmadag utan några vidare planer. Det är skönt med såna dagar ibland. Jag har lite små projekt på gång som jag fixar och trixar med då tid ges, hmm inte så ofta alltså men ändå. Födelsedagar och andra firande närmar sig med stormsteg, maj blir en riktig kalas månad. Känns roligt och inspirerande, så härligt att känna glädje och energi igen. Mycket av det är tack vare mina underbara vänner och familj som alltid finns där, det betyder allt! Tack till min älskling också och din goa familj ♥

Pussar & Kramar

Innebandykillen

Noah & Elias på äventyr

Igår tog jag och Erika med våra små killar på en utflykt till stan. Det kändes som om vi provade innerstans alla kommunala hissar och jag kan ärligt påstå att ingen av dem luktade speciellt gott. Skönt att komma ut och se lite liv och rörelse samt alla underbara vårkläder och skor som finns överallt. Önskar jag kunde shoppa loss ordentligt, fanns så mycket fint. Erika visade ett nytt ställe med barnkläder och underbara leksaker så dit blir det fler besök vid tillfälle. Mer stan står på schemat till sommaren. Tack för fikat vännen och en mysig dag!
Pussar & Kramar

Buskillen
Kompisarna på tåget
Kul att åka tåg
Spännande med utflykter



Veckan i bilder

Nu var det längesen jag skrev eller la upp några bilder. Det är nattningsdags för Noah nu så den här gången får bilderna nedan visa vad vi gjort senaste veckan. Måste ändå bara skriva att jag hittat mitt favorit träningspass, Pilates! Så otroligt skönt för hela kroppen och så lugnt och avslappnande fast samtidigt ansträngande. Perfekt! Vill också skriva tack för din fina kommentar Karin, tänker så ofta på er, saknar er och visst vill jag hälsa på. Jag hör av mig!

Puss & Kram

Bus hos Theo
Duktiga killar
Badbus
I lekparken med mormor
Mys med bästa A
Slappa lite
Massor av speglar

Artiklar som upprör

Ja, så känner jag då jag läser den här artikeln om för tidigt födda barn. Bör jag vara orolig eller extra uppmärksam? Varför har i så fall ingen sagt något, jag tänker på sjukhuset eller bvc? Nä, jag är så trött på all jämförelse och statistik vad det gäller människor och främst barn. Alla är olika och unika och det som passar den ena passar inte den andra. Pekpinnar hit och dit, suck! Med engagemang, intresse och värme så tror jag man förstår sitt barn allra bäst och då ska man tro på sin egen magkänsla.

Läste även artikeln om lilla cancersjuka Victor som somnat in imorse, gulliga lilla kille! Så tragiskt och hemskt för familjen verkligen. Jag förstår inte hur de har fått ihop allt med tre barn hemma och samtidigt så oändligt lång tid på sjukhuset med lillkillen. Jag önskar man kunde göra något! Vi borde alla stödja barncancerfonden och jag tänker göra det så snart jag bara kan, lovar! Det kan hända precis vem som helst och när som helst!

Massor med kramar till alla mina nära och kära idag, var rädda om er!

Härliga dagar

Åh vilka härliga dagar det har varit med sol och en massa bus. Vi har haft söta A på besök och han och Noah har verkligen hittat varandra. De busar, jagar varandra och leker tittut. Vi har varit på museum, på utflykt, på kalas och på påskmiddag. Påsken har känts precis så mysig och härlig som jag ville och önskade. Det blir så himla mycket mysigare med barn också, lättsamt, charmigt och äkta på något vis. Igår var det promenad och styrketräning med goa vännerna också och det var en superbra start på dagen. Träningsvärken har redan hittat hit men det känns bara bra. Kroppen och själen mår bra och jag är lycklig, underbar känsla!

Här kommer några bilder från en härlig förmiddag bland flygplan och helikoptrar, denna gång radiostyrda.

Puss & Kram

Sötnosen Noah
Trött och ihoptryckt liten kille
Drömmaren

Glad Påsk


Sötnosen
Påskbus
Påskkärringen Noah

Busiga dagar

Här hemma är det fullt av bus, Noahs nya favorit är toarullen i badrummet samt toaborsten. Det gäller att vara vaken som förälder :) Idag har vi varit uppe med tuppen då Noah somnade rätt tidigt igår. Nätterna går lite bättre nu, han sover som oftast hela natten och det är verkligen skönt.

Igår var det innebandymatch och lite avslutning med laget. Detta eviga skrivande om innebandy... Så mysigt att träffa alla goa tjejer och härligt att känna sig hemma i Ekilla, men jag vet inte... Har tappat lusten helt. Det är ju i slutet av säsongen så då brukar det ju kunna kännas så här, vi får se vad som händer!

Ha en underbar skärtorsdag, kramar!

Inhandlat på IKEA
Vilket fynd
Dubbel ajaj

Mammas badkille

Så här kul hade vi det i köket häromdagen, Noah verkligen älskar vatten. Det ska bli spännande att se honom i sommar på badstranden :) Vilken underbar dag det är idag! Det har varit promenad och bokläsning i solen, lunch med goa kusinen (tack snälla) och så lite fönstershopping i centrum. Även städat en del hemma och imorgon blir det nog till att ta itu med fönstrena. Sen är vi redo för påsken! En högtid jag egentligen tycker mycket om då det för mig är så förknippat med våren och värmen. Sen några år tillbaka är det även förknippat med då världens finaste farmor blev sjuk och sedan några månader senare allt för fort gick bort. Så man kan väl säga att det är blandad lycka med sorg. Tänker alltid extra mycket på farmor på påsken, saknar huset, värmen, skratten, skattkartorna och allt annat som hör till. På påskafton förra året föddes ju Noah också, då kände jag att nu vänder påsktrenden. Nu vill farmor att påsken bara ska vara härlig framöver, så för hennes skull så ska den få vara det. Hoppas ni mår gott i vårsolen?

Pussar & Kramar

Spännande med vatten
Äventyrsbad
Buskillen

Mysig dag

Vilken härlig dag vi har haft med solsken och massa småpyssel. Jag och Noah var i förmiddags på mitt jobb och sa hej till alla men främst sa vi hejdå till goa Sara som ska sluta. Vi kommer att träffas ändå, snart hoppas jag så farvälet kändes okej trots en liten tår. Jättekul att träffa alla och höra om planerna då jag ska börja igen, jag känner mig jätteladdad faktiskt. Men ett halvår till ska njutas hemma med lilleman och det är perfekta årstiderna för det nu.

Vi har även träffat goa Katta idag och fikat och tagit en härlig promenad. Vilka vyer längs Brunnsviken, där vill jag gå mer i vår. Tack för en härlig dag vännen!

Hoppas ni mår gott och har en härlig helg framför er, kramar!

Vårpromenad vid Brunnsviken
Fikadags hos Katta
Noah på äventyr
Trött kille

Underbar dag

Kul med alla kommentarer verkligen! Det är 1/3 av er som varit inne och läst i måndags som valt att lämna spår. Ni andra vill förbli hemliga och jag kan inte göra något åt det, fortfarande nyfiken på vilka ni är dock! Vilket härligt väder vi har idag, lite kalla vindar men med rätt kläder så känns det underbart. Noah pysslar och meckar här bredvid mig. Just nu är det skrivaren här som lockar men den är ajaj :) Han är lite hes så lillplutten låter charmigare än vanligt. Vi har mysiga dagar med besök på Öppna förskolan, promenader och annat fix och trix. Hoppas att ni mår gott i vårsolen också? Här kommer en bild från senast bästaste Hanna var här och hälsade på.

Puss & Kram

Noah med sin gudmor Hanna