Vi drar norröver

Idag är det en hektisk dag, nyinköpta täckbyxor till mig, lånade böcker och barnskivor på biblioteket, städa lite hemma, packa, jobba några timmar på gymmet, träna och sedan åka iväg till stugan. Spännande att få se hur det ser ut och känns med all snö. Det lär vara kallt då vi ska sova men det löser sig, vi ska elda! Skönt att komma iväg på lite äventyr. Jag passade på att låna lite färdskivor på biblioteket också, bland annat Sarah Dawn Finers nya. Visst är det fiffigt? Kul med lite oväntade besök på jobbet ikväll också, spännande!

Passar på att önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Mammas fina badkille




Vet ni vad jag saknar...

...riktigt mycket faktiskt. Jag har tänkt på det länge men i förra veckan då jag satt i ett väntrum inne i stan slog det mig rätt in i hjärteroten. Jag satt bredvid en äldre dam som behövde hjälp med att fylla i ett papper. Vi pratade lite och hon tittade på mig med sina gråa, trötta ögon. Vi sa inte så mycket men jag hjälpte henne ut och fick ett leende. Jag saknar att ha äldre människor i min närhet. Då varken farmor, mormor, morfar lever längre och farfar bor i Finland och vi inte har någon vidare kontakt så är saknaden total. Tänk att sitta i sina mor eller farföräldrars hem, fullt av gamla minnen och prata, fika hembakat och känna doften av "hemma". Höra dem prata om då de var unga och hur samhället ändrats på gott och ont. Undrar om man kan hyra sig en farmor? Jag har en granne här i porten som bor ensam och som bott här i huset i 30 år. Jag ser henne nästan aldrig, aldrig några släktingar på besök. Man kanske borde knacka på och säga hej? Ni som har era äldre släktingar var kvar, njut av tiden och var rädda om dem!

Lugnet har lagt sig

Lite så känns det faktiskt nu då uppesittarkväll, julafton och juldagen är förbi. Det har varit mysiga dagar med nära och kära och härligt med all snö. Men nu är det ganska skönt att mest hålla sig inne, se på en bra film, läsa en bra bok, ringa en vän och prata LÄNGE och bara vara. Idag har jag dock ändå vara hurtig med en timme på gymmet och så en timmes promenad med lilleman i vagnen. Det var tungt att dra vagnen i snön men mysigt. Vi var förbi Hemköp så vagnen kändes smidigare än den nya julklappspulkan... Funderar på om jag ska läsa lite eller fortsätta på mitt skrivarprojekt. Jag har fått lite inspiration och vill bli klar. Vi får se!

Imorgon blir det till att heja på lillebror och hans lag då det är dags för deras sista fotbollscup. Det har varit en familjetradition i många år och åka och heja på julcuper och turneringar. Killarna har blivit så stora och åren går. På tal om år :) Om ett halvår ca är det ju dags för 30-års fest, har redan lite idéer och planer. Hoppas det går som jag vill!?

Man hinner fundera och planera en massa då man är ledig som märks på raderna ovan. Det är kul, jag gillar sånt. Andra planer som jag har på agendan är en ev. resa till fina Londonborna på sportlovet för att träffa den lilla bebisen som kanske valt att komma ut då samt en tripp till Finland och de nya släktingarna, småkusinernas små sötnosar. Vi får se, mycket som ska klaffa men det är härligt att drömma och hoppas!

Är det bara jag som är överdrivet känslig eller har ni också känt något speciellt i magen idag? Jag tänker på tsunamin och allt det hemska för 5 år sedan. Jag har läst lite av det som står i tidningarna, minnesberättelser och nya kärlekar, men jag mäktar inte riktigt med. Kan bara tänka mig hur det känns för de som verkligen var där, mitt ljus här bredvid brinner för er idag! Än en gång blir jag påmind, var rädd om och tydlig med de jag älskar!

Här kommer lite bilder från juldagarna, pussar och kramar!

Mellispaus
Skräckmötet med tomten
Noah tjuvkikar på tomten
Noahs STORA paket
Fina pulkan
Juldagsbus hos morfar

 

 


God Jul från oss!

God Jul
Förra årets pepparkaksgubbe
Sötaste tomtenissen
BusNoah


Busbilder

Blir galen på de där försvunna nycklarna, så nu behöver jag lugna ner mig med lite surfing och bloggande. Tänk att det snart är julafton... Var tar tiden vägen? Igår åt vi julbord med jobbet och det var otroligt gott och mysigt. Jag har verkligen underbara kollegor! Idag var det Noahs sista dag på förskolan det här året. Nu ska vi vara hemma och mysa och bara vara i 2,5 vecka, underbart! Kanske åka och bada lite, leklandet, träffa kompisar, åka pulka, gå till biblioteket, baka och kramas. Här kommer lite bilder från i förra veckan då vi var hemma och var lite krassliga. Må så gott, puss & kram!

Ps. Noah har använt mitt volym schampoo :)

Teaterapa
Testaren
Coola blicken




Högst upp på listan just nu...

... står att hitta tvättstugenycklarna. Tänk att de bara försvunnit! Jag måste tvätta, berget är större än vanligt... Snälla, snälla kom fram. Jag tycker att jag letat precis överallt, tänkt efter och gått tillbaka. Suck!

Vackra vinter

Vi är piggare här hemma så imorgon blir det skolavslutning för hela slanten. Noah ska äntligen få springa av sig på förskolan också. Locket för örat är dock kvar, hur länge sitter sådant i? Någon som vet?

Vilket otroligt vackert vinterväder vi har nu, man blir som barn på nytt då man pulsar genom snön. Vi var ute en liten tur igår så Noah fick se snön på riktigt, inte bara genom fönstret. Det var blandad glädje och förskräckelse :) Vi har fått låna Elias pulka och åkt lite och då skrattades det...

Idag har det pysslats lite hemma och varit på världens bullfest hemma hos Elias som fyller 1 år på tisdag. Tänk vad tiden går fort alltså! Det gäller sannerligen att njuta av nuet! Ska se om jag kan smyga ner och tvätta 1 maskin och sedan pyssla färdigt med det sista för morgondagen. Titta här nedanför hur fint det blev med min farmors gamla dekorationer i killarnas rum. Det var A som gärna ville ha dem här och det gjorde mig jätteglad! Många kramar!

Spännande med snöSpännande & LäskigtFarmors gamla juldekorationer



Min tur att vara sjuk

Tänk att jag hade det på känn, men kunde ändå inte sätta fingret på vad det var. Har känt mig lite febrig i veckan, extra lättirriterad och matt. Men i vanlig ordning så är det bara att bita ihop och kämpa på... Tills igår, då det small till i örat. Efter det kom värken, värmen och förlamningen. Halva ansiktet kändes som det brändes. Efter två tre timmar gav jag upp och åkte till akuten och fick konstaterat öroninflammation. Det känns bättre idag men jag är väldigt trött och matt. Noah mår bättre tack och lov och har långtråkigt här hemma så jag önskar jag hade mer energi för att sysselsätta honom. Någon som är hemma idag och vill ta med min sötis på en tur i det vackra vintervädret? Eller som vill komma och bjuda oss på lite lunch här hemma? Man kan ju alltid önska!

Det här innebär inget barnkalas idag hemma hos Elias, vi som längtat så! Ingen match imorgon att se fram emot heller... Avslutningsplaneringar på jobbet halkar efter och jag måste tänka om under helgen. Suck, har tappat alla energi nu och känner mig väldigt låg. Glada och positiva hälsningar tas tacksamt emot här på bloggen!

Hoppas ni har en bra dag, det är otroligt vackert väder ute och det är fredag, har jag hört :)

Underbart att ge

Visst är det så? Då man har möjlighet och hittar något man vet att någon annan verkligen vill ha eller behöver. Den känslan är underbar! Nu är det ett paket på väg till en liten människa som ännu inte skådat världen och jag blir alldeles pirrig av förväntan då jag vet att både mamma och pappa i fråga kommer bli så glada. Så enkelt det kan vara ibland!

Idag är jag hemma med lilleman då ögonen fortfarande är lite kladdiga och febern var rätt hög igår. Igår var jag inne på att bara Noahs feber gav med sig så kanske han kunde vara med en sväng på jobbet. Jag försökte pussla i huvudet och få till det bästa för alla på något sätt. Inatt när han vaknade (även jag) och hostade för fjärde gången så blev valet helt plötsligt väldigt enkelt. Det är klart att vi är hemma och bara tar det lugnt!

Julen närmar sig med stormsteg och jag har blandade känslor. Gamla traditioner ska mötas med nya, saknaden av gamla minnen ska bearbetas och minnas och sedan är det balansen mellan att hinna träffa alla man vill träffa men samtidigt njuta av ledighet och julefrid. Hur lyckas just du? Nyfiken att höra...

Dags att sätta igång med lite pyssel, paket ska slås in, städas behövs sannerligen, mys med lilleman, lite samtal och mail att få iväg samt bara "lite" jobb :) Men det tar jag då Noah sover middag! Puss & Kram!

Paket på väg


Vackert vinterväder

Lugnet har lagt sig här hos oss. Kärleken är och tränar, lilleman har precis somnat och jag har satt mig framför datorn med en kopp te. Tänkte passa på att blogga lite, surfa hem några julklappar och fixa med lite annat smått och gott. Jag har ingenting jag måste rätta eller fixa inför jobb och imorgon väntar en heldag i huvudstaden med en av mina gamla klasser. 

Visst har det varit härligt vinterväder idag? Så mysigt att titta ut genom fönster och se allt det vita. Tråkigt dock med alla snöbollskrig och ofrivilliga mulningar som alltid kommer på en skola. Lilleman har inte ens varit utanför dörren och fått sett allt det vita. Morbror Robin har varit hemma med honom då han både har ögoninflammation och är förkyld med lite feber. Imorgon ska snälla Maja vara hemma och busa med honom, så vi har verkligen tur!


Hade massor på hjärtat igår att blogga om men just nu står det stilla. Längtar efter kvällens långpromenad då kärleken kommit hem. Jag, snön, min mp3 och kanske Erika? Pussar & Kramar!

Musikaliska killen




Härligt och jobbigt

Dessa fina rader fanns i min inkorg på facebook igår. Gissa om det värmde i hjärtat! Ni som var med i krokarna då kommer säkert ihåg. Till er andra kan jag säga att det var en gång en ung vilsen liten pojke som behövde trygghet och någon att lita på. Vi var flera som såg hans rop på hjälp och idag lever han ett lyckligt och stolt liv.

Jag skulle vilja tacka dig för all den hjälp jag har fått av dig för utan dig hade jag nog inte varit där jag är idag!

Jag tackar dig med hela mitt hjärta!

Kram Lilleman!


Det jobbiga nu är att Noah fått ögoninflammation och vaknar till och från och är ledsen. Ögonen är geggiga och han sover oroligt. Jag vill ta över hans onda så att han får sova lugnt inatt men tyvärr så går det ju inte... Imorgon är han hemma från förskolan och myser med morbror Robin.
En annan ska ha det nästsista utvecklingssamtalet, vanliga mattelektioner, julbord med eleverna och så DM matcher i innebandy med mina tjejer. Alltså, snart dags att sova!

Till dig faster!

Faster har bett om nya bilder så här kommer två. Inte blivit så mycket bloggande då det varit full rulle med samtal, jobb och kalas. Idag har jag dessutom jobbat extra och passat busiga barn på gymmet, otroligt kul och mysigt. Så mycket jag vill skriva om men ska gosa ner mig i soffan till "The Holiday" på tv och sen hoppa i säng.
 

Noah vinkarSötisarna spejar




Långa dagar

Sitter på jobbet och väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Det har varit utvecklingssamtal hela kvällen och även igår, nu är jag TRÖTT. Vill hem till badkaret, mysisarna och soffan. Till kärleken och lillhjärtat också såklart. Lilleman sussar nog sött nu och det känns som en evighet sen vi sågs och busade. Riktigt så är det ju inte, men mammahjärtat längtar! Visst går tiden fort nu, snart är det jul på riktigt! Ska bli skönt med jullov och ladda batterierna lite. Hoppas ni mår bra? Puss & Kram!

Knoppar av hopp och styrka

Så ser jag på min älskade orkidée som kommer igen år efter år. Jag minns så väl då jag köpte den. Det var för tre år sen i Vallentuna. Det var vår och jag hade jobbat väldigt hårt och tyckte jag var värd något extra. Jag såg den här stora vita fina blomman i skyltfönsret och ville verkligen ha den. Trots en rätt saftig prislapp så handlade jag den och valde ut en fin plats i favoritfönstret. Den har hört och sett mycket där den stått uner de här tre åren. Den har varvat månader med otroliga blommor och andra med blad av trötthet. Jag har funderat på om den gett upp men aldrig haft mage att slänga den. Nu för några veckor sedan såg jag de första knopparna och blev överlycklig. För mig står knopparna och de nya vita fina blommorna för hopp och styrka. Jag är glad över att de finns i fönstret vid mitt köksbord och jag tittar på dem och hittar kraft. Önskar alla en glad andra Advent!

Äntligen tillbaka


Älskade sovmorgon

Lördag och helg och jag har inte jobbat ett dugg hittills, känns ovanligt och skönt! I helgen har vi A här och båda killarna sov länge imorse vilket betydde sovmorgon. Så mysigt att få strutta omkring i morgonrocken och dricka mitt favoritte LÄNGE. Jag älskar då det finns tid att dricka te och bara vakna först, för att sedan äta frukost i lugn och ro och varför inte en kopp te till :) För att det skulle kunna hända på vardagarna så skulle jag behöva gå upp redan klockan 06.00 och det finns inte på världskartan.

Vi har varit i Täby C och kikat runt lite idag, definitivt ett av mina favorit centrum. Men det är inte så rogivande eller ens speciellt
mysigt att gå i affärer just nu med min lilla groda. Frida, du var ju med igår och kan intyga... Han vill inte sitta i vagnen, han vill inte bli buren, utan han KAN SJÄLV och röjer precis överallt. Ser han en hiss eller rulltrappa skriker han av glädje och springer dit för att trycka på knappar och åka. Det blir liksom inte så mycket julklappstittande eller lugn julstämning heller för den delen. Men det har ju sin charm också såklart! Dock längtar jag efter att få gå och titta i lugn och ro alldeles ensam, måste styras upp snarast!

Vi var även och åt god mat med svärföräldrarna och blev lite bortskämda nu på kvällskvisten. Mysigt och avkopplande! Vi fick med lite saffranskaka hem som jag har fikat på nu här framför datorn. Jag letar roliga julklappar på nätet och surfar runt, är det någon som har någon bra sida att tipsa om? Jag har även laddat upp bilder från kameran från förra veckan, så här kommer lite bilder från julpysslet på Noahs förskola och innebandymatchen. Pussar & Kramar!

Spännande bok om brandbilar
Klättraren
Noah kan självVäsby vs JapanSpännande med innebandy


Härlig kväll

Idag har varit en riktigt bra dag. Jag var visserligen sjukt trött imorse men med en lugn start på jobbet med en kopp te, pratstund med fina kollegan och bra planeringar samt promenad med klassen i solskenet var jag åter på banan. Jag har varit förväntansfull hela dagen också på Noahs julpyssel på förskolan. Första julpysslet liksom! Kärleken var med också och det var otroligt mysigt med julsångerna, alla gulliga barn och pysslet. Men vissa av sakerna var kluriga alltså, trodde jag hade koll på pyssel men icke :)

Lillebror hörde av sig angående Väsby Damernas match mot Japans landslag och självklart ville jag kolla på det. Jag tog med mig Noah och hans nya lilla fina klubba (från min kollega)
och kikade på första halvleken. Noah älskade farten, musiken och bänkarna i Smedis :) Upp och ner, under, rulla runt och hoppa, min lilla vilding! Han somnade på rekordtid i sin lilla säng. Kvällen har bestått av lite tvättfix, jobbande och bloggläsande. Finns så många kloka människor därute som skriver om livet i stort och smått. Med en kopp te och mysisarna på, kryper jag upp framför datorn och berörs.

Idag kommer min fina mamma hem från solen, har saknat dig mamma

Hej hej till publikenMamma älskar dig!




Min tvättassistent


Mammas assistent
Coolingen NoahVisit Eds kyrka