Myskväll

Ligger i soffan och tittar på True Talent. Sett tre otroligt duktiga sångerskor/sångare! Ni vet, såna där röster som får en att rysa, få tårar i ögonen och som man bara vill höra mer av. Grymt! Bra dag på alla sätt och vis avslutas med lite jobbfix, festfix, föräldramötefix, tvättfix och rehabfix :) Värmeljusen och tekoppen är en självklarhet! Puss på er!

Njuta av vardagen

Idag har jag verkligen lyckats med det. Lillhjärtat och jag åkte och köpte varsin glass och sen iväg till en liten skog med ett kärr där det finns massa spännande att leka med. Vi åt vår glass, kastade stenar i vattnet, hoppade bland stora stenar och gick på upptäcktsfärd. En timme i skogen med det finaste jag har gav mig massor av energi. Sen städade vi hans rum, åt middag med massa skratt och badade länge. Det om något är underbart!

Ingen stress med samtal som måste ringas, förberedelser att göras, prov att rättas eller annat. Det finns att göra i all oändlighet men jag prioriterar för att orka. Jag är så trött på eftermiddagarna så kvällarna måste jag ha snudd på fria från jobb. Men jag kan inte slappna av för mycket, för då kommer bilderna. Små fragment av olyckan, ljudet då bilen dunsar i asfalten, glas som träffar plast, sirenerna som närmar sig, lillhjärtats gråt och rädda ögon. Hur jag än kämpar får jag inte bort dem. Hur positivt och tacksamt jag än försöker tänka så kommer de helt oförberett upp. Såret i huvudet svider och kliar, nacken värker och jag kan fortfarande bli så förbaskat trött. Bara att kämpa på och ta en dag i taget och glädjas åt allt härligt som händer runtomkring!

Har massor av fina bilder i mobilen som jag behöver föra över till datorn, så länge får ni se min lilla cooling hänga på Östermalm en härlig sommardag. Ha det bäst, många kramar!

Lillhjärtat på Lisapåtorget




Frisk luft och motion

Hemma och vänder efter en lång dag. Lillhjärtat och jag har ätit middag på balkongen i solen, mysigt! Jag är jättetrött idag, tuff dag på jobbet och mycket som snurrar i huvudet. Försäkringar, remisser, föräldramöten, läkarbesök och annat vardagspussel. Känns grymt skönt att snöra på sig löparskorna och träffa innebandylaget om ett litet tag. Då de kör fys och innebandy tar jag ett extravarv i spåret. Mamma kommer hit och myser med Noah så då jag kommer tillbaka blir det en kopp te och lite kvalitetstid :) Sen väntar soffan och nytt spännande musikprogram på TV. Hoppas ni mår bra alla fina? Kram!

Söndagsrutin

Söndagar är en dag fylld av tankar och planering för veckan som kommer och det måste ju helt enkelt vara så att det är extra skönt att skriva av sig då, eftersom mina inlägg oftast kommer till då. Vi har ätit lite middag här hemma efter några timmars jobb på Sats bland goa barn. Men huvudvärken kom som ett brev på posten och nu ligger jag och lillhjärtat i varsin soffa. Massor av tända ljus, en gammal Espen Lind skiva på Spotify och Postis Per på dvd:n. För första gången på länge är raggsockorna på, lite kyligt här hemma. Vägrar släppa sommaren men igår kväll då vi gick hem bland trädgårdar, äppelträd och blöt asfalt kände jag tydligt doften av höst. Imorgon kommer eleverna! Ska titta på en bil. Ska göra ett ärligt försök att köra lite softare pass på Sats. Ska till naprapaten. Ska planera en liten tripp till underverket Jacob och hans fina familj i England. Tror det blir en bra vecka, puss och kram!

Noah kör traktor


Back to business

Det verkar som om söndagar är bra bloggdagar :) Lugnet har lagt sig här hemma efter mysmiddag med wok och lillhjärtats favorit, räkchips. Nu sover han sött med kaninen, Ambus och mysen i sin säng. Vi har haft en hel del duster senaste dagarna och det finns mycket trots och provokation i en sådan liten kropp. Det sliter en del så när lugnet har lagt sig kan man andas ut en smula. En stor kopp te står bredvid, massor av tända ljus, Melissa Horn på Spotify, en STOR hög med tvätt som ska vikas och en ny läroplan att läsa. Perfekt söndagskväll med andra ord... Skulle gärna se en mysig film och kramas under filten men det kommer såna kvällar också!

Imorgon är det alltså dags för jobb igen, som vanligt börjar vi med konferens och övernattning. Det brukar alltid vara roligt att träffa alla fina kollegor och smygstarta med att rymma från skolans lokaler. Men jag känner mig inte riktigt redo, minns inte om jag brukar göra det iofs. Men det här är första sommaren jag inte jobbat något extra och jag har verkligen varit ledig. Kanske blir jobbångesten ännu större då, tror nästan det! Förutom olyckan så har detta varit den bästa sommaren på många år, så oavsett jobb och vardagscirkusen som börjar, så finns det måna fina sommarminnen att blicka tillbaka på.

På tal om olyckan... Jag har ju känt mig så himla lugn och inte gråtit många tårar över den tidigare. Men idag blandat med söndagsångest, lite oro och trötthet, kom de stora och ostoppbara tårarna. Under filten i soffan på kärlekens balkong, sådär lite i smyg. Från ingenstans kom bilderna upp på näthinnan, hur bilen såg ut, hur blodet rann över ansiktet, glaset som knastrade i min mun, rädslan i lillhjärtats ögon och oron innan jag fick höra att allt var okej med honom på sjukhuset. Men tårar är befriande och det känns redan mycket bättre alltihopa. Imorgon är vi laddade för första turen med buss till dagis och sen tar jag väskan över axeln och hoppar in i kollegans bil och är redo för en ny termin. Bring it on!

Mys i stan


Fruktansvärt gripande bok

Jag ligger i soffan under filten och kan knappt andas. Det är höstväder utanför och det är massor av ljus tända. Igår kväll började jag läsa Emma Jangestigs bok om det fruktansvärda som hände henne och hennes två små barn, Max och Saga. Det går inte att sluta att läsa, trots att kroppen skriker av obehagskänsla och tårarna rinner. Vissa stycken är så gripande att min mage vill vända sig ut och in och jag vill slå på något.

"Det visade sig att kvinnan faktiskt visste hur det såg ut innanför kistlocket, mannen som hade lagt Max och Saga i kistan hade nämligen berättat det för henne. Max låg på den högra sidan med sin favoritelefant i famnen. Hans vänstra arm var utsträckt, och på den låg Saga och vilade med sin docka. De hade täcke över sig och låg på mjuka kuddar. Kläderna som familjen valt ut hade de på sig. Och det fanns gott om plats, Emma kunde inte riktigt veta om hon kunde tro på allt detta, men då hon hörde det blev hon alldeles varm i kroppen. Hennes två änglar var fortfarande tillsammans".

Man kan välja att inte läsa såna här böcker, att inte bli berörd, förbannad och ledsen. Men jag har alltid dragits till att läsa om verkliga människoöden. Jag tycker det är viktigt på något sätt. Att tillåta sig att känna sig in i andras situationer, att känna empati och att inte blunda för alla galenskaper som faktiskt händer. Nu har trycket från bröstet släppt lite då jag fått skriva av mig. Nu ska jag läsa klart och sen gå och snusa lite i nacken på mitt älskade lillhjärta. Puss & Kram!



Barcelona

Det har varit några riktigt härliga dagar i Barcelona. För första gången var jag iväg utan mitt lillhjärta. Tidigare har det bara handlat om en natt i stöten så lite pirrigt var det allt, mest för mig såklart! Visst fanns det stunder då jag saknade mitt yrväder, framförallt på morgonen då han brukar komma stapplandes med trött morgonfrilla och sin blåa mys släpandes efter sig.

Men det har varit väldigt skönt med lite vuxentid med underbara människor. Sammanfattar dagarna med sol, bad, sangria, daiquiries, shopping, tapas, värme, kärlek, skratt, dans, avkoppling, glädje och trygghet.
Barcelona är verkligen en cool stad, så mycket konstverk och vackra platser. Storstadsliv och strand, rent och fräscht och bra shopping. Me like! Hittade tillbaka till en del gamla favoriter från tidigare resor dit. Lokalsinnet satt i trots tio år sen sist :) Puss & Kram!

Barcelona





Yet another Sunday

Söndag igen och nu bara en vecka kvar tills jobbet drar igång. Tiden går så himla fort! Haft fantastiska dagar i Barcelona med underbara människor, värt ett inlägg för sig så småningom :) Vill bara samla lite tankar och som alltid så gör jag gärna det genom att skriva. Hemma för första gången på länge och kört ett race med dammsugaren och skurmoppen. Doftar underbart här hemma och det är ju alltid skönt att komma hem till sitt. Även om jag känt mig väldigt hemma hela sommaren ändå, vart jag än har varit faktiskt.

Idag har varit en sån där dag då jag sprungit på bekanta på väg till affären, i affären och pratat i tel med vänner och kollegor. Många har frågat om olyckan och jag blir förvånad över hur nyanserat jag ser på det hela. Det är nästan som om jag pratar om någon annan. Är det mitt eget försvar eller är det helt enkelt så att tacksamheten tagit över chock och rädsla? Verkligheten är här nu oavsett med vardagar utan bil. Cykel pch buss får det bli för mig och lillhjärtat ett tag framöver. Inte redo att köpa ny bil än känner jag... Men det kanske har ändrat sig om en vecka eller så :)

Nu ska jag natta liten här hemma och sen ta ett långt varmt bad innan det blir soffhäng med ostkaka och ett glas vin. Ska klura ut lite Barcelona skvaller till nästa inlägg, många kramar!

Mammas badpojke!