Sovmorgon is lovely

Fredagar är sköna dagar. Man har helgen framför sig och för en gångs skull är det varken innebandy eller jobb på Sats på schemat. Inga planer utan vi tar flyttfix, IKEA, städning och mys som det kommer. Kan lova att jag somnar ovaggad nuförtiden. Det var väldigt länge sen jag somnade så här tidigt och sov så gott om natten. Det är utvecklingssamtal på jobbet, träning, rehab, kartonger i massor och fix mest hela tiden. Men det är härligt! Jag och lillhjärtat njuter just nu av sovmorgon och frukostmys i soffan. Älskar att inte stressa och få lite tid att vakna på morgonen. Hoppas att ni mår bra därute och att ni får en grym helg på alla sätt och vis. Glöm inte att; "What doesn't kill you makes you stronger" Kramar!


Att hitta hem

Det packas och fixas för fullt. Lägenhet ska bli hus. Balkong ska bli tomt. Ensamstående ska bli sambo. Två ska bli fyra. Lillhjärtat är väldigt förväntansfull och lycklig, hans mamma likaså såklart. Mitt i allt detta fix och trix, bland kartonger, fotoalbum och gamla minnen har jag funderat på detta med att hitta hem.

För mig är det jätteviktigt att känna sig trygg och trivas där jag bor. Jag har aldrig behövt ha det senaste inom inredningstrenderna, tekniska superapparater eller det största och nyaste huset på något sätt. Men en känsla av harmoni och trygghet är ett måste. Visst har jag mina idéer och små regler för mig men de är ändå inte så många. Inte för mycket saker framme och framförallt inte en massa blommigt, mönstrat och färgglatt. Ordning och reda tycker jag om, men på en lagom nivå. Jag har alltid längtat efter att flytta till hus och har provat på det en gång men den tiden blev tyvärr förstörd av så mycket annat. Nu är drömmen snart sann men det är inte det som är poängen...

Det jag vill komma fram till är att jag funderat på det här med att hitta rätt, hitta hem ett tag. Det sitter inte i huset eller i platsen man bor på, inte ens med vem man lever med eller i vems famn man somnar i på kvällen. Det är viktigt och en fantastisk bonus om det känns rätt och fint men i mitt fall så har jag hittat hem alldeles själv. I hjärtat och i magen känner jag, att jag och lilleman har hittat hem. Efter en kaotisk start på vår resa och efter år av slit, oro och frustration har jag landat och vi har tillsammans skapat allt jag innefattar ett hem. Kanske låter det luddigt och konstigt, men jag vet hur och vad jag menar och jag är så förbannat stolt och glad för det. För ingen eller något ska få förstöra det jag har byggt upp. Aldrig någonsin! Att jag nu dessutom har världens tur att ha träffat någon som lyfter det jag redan skapat och får allt annat att kännas helt fantastiskt är en ynnest jag knappt vågar uttala. För jag är så förbannat rädd om den. Trodde aldrig jag skulle ha sådan tur.

Lycklig är jag en lördagskväll med pizza, ett glas rött, sambo och två små lintottar i soffan till Ice Age. Livet är bra enkelt ibland och det finns ingenstans i hela världen jag hellre skulle vilja vara just nu ♥

Uppe bland molnen


Busy busy

Det är mycket på agendan nu och det är intensiva dagar. England närmar sig med stormsteg, längtar! En massa utvecklingssamtal ska planeras. Lektionsplaneringar ska göras. Träningen är i full gång och jag försöker fokusera på både rehab och styrka. En hel del annat är också på gång som upptar min tid, både trevligheter och mindre trevliga "måste" saker. Men tar det senare ;)

Har förresten hört att man kan köpa semlor nu, det är bland det bästa jag vet. Måste nog bli en sån till helgen tror jag... Nu ska här laddas för grymmaste passet på Sats, crosstraining. Ville bara kika in och kolla lite, extremt många besökare igår men få kommentarer. Tjuvkikare där :) But that's the beauty with blogging, puss och kram!

Bloggkändisar

Sötisarna är med i bloggvärlden i sina fina onepiece de fick i julklapp. De hittade jag då jag surfade runt en kväll på nya bloggar och letade efter inspiration. Den här tjejen är riktigt duktig och är snabb på att svara och erbjuder fantastisk service. En perfekt present till era små juveler. Titta in här på hennes blogg för att se alla fina bilder. Jag blir så imponerad då folk är duktiga och brinner för sina intressen så jag ger mer än gärna lite reklam och lovord genom bloggvärlden. 

Det är faktiskt något speciellt med bloggvärlden, man hittar favoriter och fastnar i människoöden trots att man inte alls känner personerna. Vissa bloggar följer jag varje dag och andra läser jag någon gång i månaden. Jag följer både kändisars, totalt okändas, elevers och matbloggar. Jag har haft min egen blogg i fem, sex år och det är riktigt kul att gå tillbaka och läsa och kika på bilderna. Men varför bloggar jag då? 

Jag bloggar för att det ger mig mening på något sätt. Jag bloggar för att det är kreativt och för att jag älskar att skriva. Jag bloggar för att jag har mängder av idéer. Jag bloggar mig ur tystnaden. Jag bloggar mig in i kommunikationen. Jag bloggar … för att du läser mig ;) Puss & Kram!

Sötnosar i Onepiece


Äntligen!

Idag har jag försökt pressa in en massa saker för att de sista lediga dagarna inte ska vara fullbokade av en massa måsten. Så imorse ringde klockan strax efter 7.00 och en yrvaken Johanna vaknar och vet varken var hon är eller vad det är som låter :) Efter lite frukost så har hon dock hunnit med att promenera i ett morgontrött men ack så vackert Stockholm, gå på ett möte, lämna in bilen för service, hämta lånebil, läkarbesök, banken, fika med en gammal vän och pratat minnen och framtid, haft tvättstuga och tränat på Sats. Vid niotiden då lillhjärtat somnade sjönk hon ner i soffan med ett glas rött, lite nachos och guacemole och här sitter hon kvar. Här ska hejas på Sverige i JVM-hockeyn. Imorgon blir det betydligt lugnare, men för säkerhets skull börjar hon med avvänjningen inför jobbet redan nu. Klockan får ringa 08.30, lite lagom sådär. Antagligen får hon väcka sin sjusovare till son

Vackra Stockholm


Gott Nytt År

Dags att säga farväl till 2011 och välkomna 2012. Jag lämnar fantastiska minnen blandat med hemska ögonblick bakom mig. Inga nyårslöften i år, bara en förhoppning om lite mindre otur och klantigheter :) Ett år fullt med möjligheter som man alltid säger, men jag har på känn att det faktiskt blir ett riktigt fint år. Året firades in med fina vänner, fantastiskt god mat, spralliga barn och champagne. Vid tolvslaget tände vi en massa asiatiska papperslyktor och släppte iväg upp i skyn, riktigt vackert var det. Jag har hört att man får önska sig något då man släpper sin lykta så det gjorde jag såklart, men det kan jag ju inte avslöja;) Puss & Kram på er!

Nyårsafton