Känslostormar

Så har man åkt från dagis med tårar nerför kinderna då. Jag använder ordet dagis fortfarande för jag tycker om det bättre än förskola. Blödig mamma kanske men det känns i hjärtat att det är lillhjärtats sista dagar på småbarnsavdelningen. Sista dagen imorgon och sen är det sommarlov och så nya äventyr bland stora barn och nya pedagoger. Helt rätt i tid och det kommer bli toppen på alla sätt och vis, men det värker i mitt lilla mammahjärta ändå. Otroligt duktiga, empatiska och trevliga pedagoger lämnar vi. Både jag och Noah trivdes från första stund. Minns de där första dagarna under inskolningen som en liten mysig bubbla. Livet var sig väldigt olikt från nu med oro och rädsla och extrem utmatthet. Ord och begrepp som advokat, vårdnadstvist, rättegång, familjerätten och neonatalen var vår vardag. Jag minns lillhjärtats andra dag och hans första vila. Alla barn la sig snällt på sina blåa madrasser efter lunchen och kröp ihop till små bollar. Vissa somnade direkt medan andra låg och lyssnade på sagoskivan och fingrade på snuttefiltar eller nappen. Mitt lillhjärta låg och tittade på allt och alla, även på mig. Som för att säkerhetsställa att allt var okej. Är det här en trygg och bra plats mamma? När han somnat och jag kunde se hans tunga andetag röra den lilla kroppen upp och ner kom mina tårar. På den här lilla blåa madrassen i ett rum med en massa små 1-3 åringar kände jag mig riktigt trygg för första gången på länge. Jag ville också börja på dagis och bli ompysslad. Jag låg kvar och sov en stund jag med, nära det finaste jag har. Kanske är det såna minnen och tankar som gör att det känns extra svårt att släppa taget?

Gårdagen var full av känslor kan jag lova. Från galen segerdans då antagningsmailet kom till fullständig besvikelse och förvirring. Jag kom alltså in, på båda kurserna jag sökt men troligtvis blir det inget pluggande ändå. Allting måste klaffa och just nu är det svårt att få till det av olika anledningar. Har inte gett upp tanken än men har ingen lösning här så vi får se. I mitt huvud var jag redan där på Universitet med en massa kunskapstörst så jag måste landa i allt detta innan jag kan se det med nya ögon tror jag. Vi får se vad som händer!

Härliga dagar i Roslagen väntar med mina hjärtan och andra goa människor. Jag ska lägga yrke/studier, innebandyfix och allt annat i pauslådan och bara vara. Njuta av "här och nu" och verkligen ta sommarlov på riktigt. Hoppas att ni får en härlig midsommar bland nära och kära och att vi får lite sol och värme på oss. Allt blir liksom lite roligare då. Sköt om er, många kramar!

Trött tuffing efter operationen




Besked om framtiden

Frukostdags och lite fjärilar i magen. Idag får jag besked om jag kommit in på Lärarlyftet eller inte, om det kanske blir Universitetet till hösten. Inte heltid dock men ändå... Man måste ju tänka sig för gällande lärarleg och sitt CV än mer nu än någonsin, se efter sitt eget hus liksom. Jag vill verkligen plugga och kommer bli besviken om det inte blir som jag vill. Men platserna lottas så det kan gå hur som helst. Ska snart lämna lilleman på förskolan och ta en långpromenad, reka ett nytt spår jag ska börja springa. Dags att testa en längre distans. Resten av dagen bjuder på poolhäng hemma hos finaste Maria, innebandymöte och så lite zumba. Håll tummarna för mig nu! Dags att ta tag i ett störande problem också, blir så less på människor som sitter på höga stolar och inte kan bete sig proffessionellt. En annan ska ställa upp och tappa arbetstid, lön och stressa runt som en nickerdocka för att vara flexibel. I andra änden får man bete sig hursomelst och nonchalera mail och kontakt. Dessutom inte ge utlovad betalning. Sådant gillar inte jag och det tänker jag inte vara tyst med. Things to do so let's get started! Kiss and a cuddle!

Drömbilen



Sommarlov!

Allt gick toppen igår och vi kom hem redan till lunch. Trötta var vi och det blev en hel del film i soffan. Lillhjärtat är mestadels pigg även om jag tror det värker i näsan och halsen. Aptit har han och det är ju ett gott tecken :) Träffade en hel del trevliga föräldrar igår och då jag låg på uppvaket bredvid min trötta lilla hjälte i sängen tänkte jag på hur otroligt bra vi har det i Sverige och i världen i stort. Så imponerad av alla hjältar som jobbar inom sjukvården, de vi stötte på igår var helt fantastiska mot både Noah och mig. De fångade upp allt och var otroligt lyhörda. Kan säga att alla, precis alla, kommenterade Noahs bruna ben och fötter :)

Nu är det faktiskt sommarlov på riktigt, lite svårt att ta in men underbart då jag tänker på det. Sovmorgon och så lite planer som möjligt i kalendern. Den är ovanligt blank i år vilket är rätt skönt. Men lite Halmstad ska det bli, kanske en tripp till London och så mysiga dagar med kärleken. Lillhjärtat ska lämnas hemma med mormor och morfar i augusti och vi ska vara ifrån varandra i några dagar. En natt är det längsta någonsin så det kanske är på tiden :) Tror det kommer bli en grym sommar och den som missat det, jag är så vannsinnigt glad och lycklig över att ha hittat balans, harmoni, trygghet och kärlek.
För varje dag som fortsätter så känner jag att ryggsäcken från tidigare år blir lättare och lättare. Underbar känsla! Nu kommer Sanna och Ludwig hit på lite fika och mys så bäst att hoppa ur morgonrocken och få på sig lite kläder. Stor kram!

Nervös mamma

Sitter och funderar lite på morgondagen... Med ett glas vin, lite vit choklad och tända ljus. Tycker faktiskt det är skönt att få krypa ner under filten och tända lite ljus, helt okej med nåra svala kvällar. Imorgon ska Noah opereras. Rör i öronen, skrapa körtlar och eventuellt ta bort halsmandlarna. Han är stencool och förväntansfull min lilla tuffing. Vi har tittat på en infofilm för barn på nätet som var helt suverän så till och med jag känner mig lite lugnare. Egentligen är jag inte så orolig, men just alla minnen och känslor kring att vara tillbaka på Danderyd rör till det lite i hjärtat och i huvudet. Omedvetet känner jag mig alltid olustig då jag närmar mig Danderyd och Mörby trakterna. Morfar följer med som stöd och det är jag väldigt tacksam för! Då vi kommer hem imorgon kan vi slappna av på riktigt och njuta av sommarlov och lediga sköna dagar. Tänk på lillhjärtat imorgon bitti är ni snälla, puss och kram!

Mammas spexare


Bal och skolavslutning

Två av de bästa dagarna på hela läsåret har precis passerat. Kvällen med niornas skolbal och så skolavslutningen. Inte för att de är de sista dagarna inna sommarlovet utan mer för att det är så glada dagar. Glada och lyckliga barn och ungdomar. Avslappnade, positiva och gnällfria elever. Eller ja, nästan iaf :) Tänk att några trots allt måste börja skolavslutningsdagen med att sucka och säga, meeeh hur länge måste vi stanna här idag... Bara för att gnälla liksom! Men strunt i dessa få... Idag går mina tankar till alla vackra ungdomar igår på balen, till röjet på dansgolvet, jublet då vi lärare dansade loss, de duktiga åttorna som serverade och dagens fina avslutning med sol, sång och lite tårar. Många föräldrar med i klassrummet vilket jag ser som en stor vinst och lite av en seger. Fina avslutningspresenter och massor av kramar. Då elever från andra klasser söker upp en i sitt hemklassrum för att ge en sommarkram smälter mitt lärarhjärta. De här två dagarna ger så mycket energi så de senaste veckornas hets och stress med betyg, omdömen och slutprov känns som bortblåsta. Tråkiga avsked idag också, verkligen men i det stora hela en riktigt fin dag. Lägger ut lite bilder och hoppas att de duktiga eleverna inte har något emot det. De har egna bloggar och slänger ut bilder till höger och vänster på nätet så har svårt att tro det. Tre av mina favoritlåtar spelades idag och det var tur jag hade solglasögonen på mig då tårarna rann på kinderna. Glad sommar och ta hand om er

Utan dina andetag

Handens fem fingrar

Sommarpresent




Sista rycket!

Trötta ögon vid datorn nu, men ville bara skriva en rad. Det är sista rycket på jobbet nu, betygen är satta men det finns fortfarande massor att fixa och stå i. Mindre än två veckor till semester, underbart! Långhelgen var härlig med sol, bad, bus och mys. Ingen kan säga att jag är en badkruka längre ;) Massa skoj på gång men får skriva mer om allt en annan kväll. Hoppas ni mår bra och njuter till fullo av sommarvärmen och alla fina dagar och kvällar? Puss & Kram!