Tillbakakaka

Högsta febern jag kan komma ihåg, ont i varenda del av min kropp, yrslig och lägg till halsfluss på det. Underbar kombo då lilleman är hemma från dagis och verkligen vill leka och busa. Men han klappar, blåser på och sköter om sin mamma sötisen!

Eleven jag skrev om förut, hon som skrev den gulliga kommentaren. Hon läste min blogg och skrev ett inlägg om den i sin. Hon hade även en bild från förra årets bal på oss två. Så tillbakakaka på dig :) Ni hittar hennes blogg via mina kommentarer om ni vill kika mer...

Jag vet fortfarande inte vem Karl-Bertil Jonsson är trots lite efterforskningar. Nyfikna Johanna får helt enkelt ge sig verkar det som.

Håll nu tummarna för att jag blir frisk till lördag, då ska det nya året firas in och det ska det göras med de allra bästa


Julaftonsmys
Julklappspyssel
Lillhjärtat

 





God Jul från oss!

God Jul från oss
Busbild
Mitt älskade lillhjärta


You deserve it!

Sitter i soffan med en kopp te och läser elevernas utväderingar efter terminen. Det är lite av en rutin jag har! Knyta ihop säcken efter terminen och få idéer och inspiration till vårterminen som sakta men säkert kommer... Måste få dela med mig och "skryta" lite över vad en elev skrivit. Vet att hon läser min blogg ibland också och då jag aldrig fick en chans att säga tack i skolan, gör jag det här. Tack fina du, dina ord värmer! I lärarjobbet får man sällan positiv feedback även om man vet och ser att eleverna trots allt är rätt nöjda. Men det är mycket gnäll och klagomål på allt mellan himmel och jord. Så såna här fina ord sparar man långt in i hjärtat länge...

"I'm satisfied with my grade but next year I will work harder. It's sad and I'm sorry for your car accident but I'm happy (and everyone else) that you made it and it may be hard but you are a strong woman and probably the strongest person I know. You are a good teacher, a good person and a good mother (from what we have seen) and we all love you as a teacher. I hope everyting with your headache is going to be fine and have a nice christmas. I just want to give you some credit cause you totally deserve it"

Nu ska jag vänta in Erika och lilla söta Sofia för lite fikamys innan det blir lite julklappsshopping



What to say?

Vilken dag! Avslutning, julbord, en massa fina ord i utvärderingarna från eleverna, små julkort och dikter, grym julklapp från jobbet och då jag kommer hem så ligger det där. Kuvertet från Karl-Bertil Jonsson. Ni vet den där snälla pojken med rött hår och runda glasögon som alltid visas på julafton. Han, just han har skickat ett brev till mig. Till lilla mig. Jag är fortfarande chockad och lite skakig. Vem, varför och hur? Kontrollfreaket i mig har svårt att reda i situationen. Men jag är glad såklart, förbannat glad om jag ska vara ärlig. Inte bara för sakens skull, utan för den aktiva handlingens skull. Det finns hopp för mänskligheten ;) Ska försöka att inte klura hela natten nu, utan sova gott och lyckligt. Du Kalle-Berra, TACK!

Trevlig Lucia

Trött och snörvlig här hemma och ska hoppa i säng tidigt idag. Vill bara dela med mig av två bilder från lillhjärtats luciatåg imorse. Det var mörkt och kameran är inte den bästa... Men så otroligt mysigt det var! Alla fina små sötisar, stolta och förväntansfulla. Lite snö hade varit pricken över i:et men den kommer väl hoppas jag. Sov så gott, puss och kram!

Luciatåg
Sötaste pepparkaksgubben!


One day

Helgen avslutades igår med att se en film. Har velat läsa boken med samma titel en längre tid men tiden har liksom inte räckt till. Det har varit lite mycket med rättning och betygssättning kan jag lova. Filmen var bra, en sån där film som rör runt det i magtrakten. Den varvar lycka, ångest och sorg. Man får sig en tankeställare. Jag tänker i och för sig rätt ofta så ändå. På att vara tacksam, se vad man har och inte på allt det där man eventuellt inte har, att leva här och nu och att glädjas åt det lilla och framförallt åt andra människor. Det är viktiga delar för att må riktigt bra tror jag. Men även jag glömmer och behöver bli påmind. Filmen har gjort sig påmind idag också, den fastnar liksom!

Ikväll myser vi hemma med massor av tända ljus, äppelglögg, åttondelsfinal i handboll på TV och förberedelser inför morgondagens luciatåg på dagis. Lillhjärtats första, är nog mer pirrig än vad han är :) Min mamma ska följa med och det är jag jätteglad över. Mysigt att få dela ögonblicket! Hoppas nu bara feber och hosta håller sig borta, lilleman har varit lite hängig idag. Håll tummarna! Pussar & Kramar ♥

Pepparkakspuss