My Sisters Keeper

Precis sett klart en film här hemma. Alldeles själv i sängen med lite godis och en kopp te. Slutade dock äta och dricka rätt tidigt. Det går inte så bra med en klump i halsen. Filmen handlade om en tjej som får leukemi och om hennes yngre syster som fötts för att kunna rädda henne. Kanske blev jag extra berörd då både mormor och farmor gick bort i cancer alldeles för tidigt? Kanske var det alla scener från sjukhusmiljön som påminde mig om min värsta tid i livet? Jag har inte gråtit så här mycket på flera år, det bränner på kinderna och på halsen. Det gör ont i hela mitt hjärta. Jag hatar sjukdomen cancer och vad den gör med människor. Jag ligger kvar i sängen mer eller mindre apatisk och hoppas att det jag skriver nu ska lätta på trycket jag känner i huvudet och i bröstet. Fy vad den här filmen var jobbig, men fin! Ska sova bredvid Noah inatt, hålla den där lilla söta varma handen och bara andas. Vara tacksam och lycklig! Och imorgon då jag vaknar ska jag fortsätta med det... Bilden är från tidigare idag då jag och Noah var vid Eds kyrka och klappade lite på farmors grav. Han var så söt då jag sa att man kan klappa här, för mammas farmor finns här. Näää mamma, hon finns i himlen ju och så pekade han upp mot de gråa molnen. Älskade lilla kille! Var rädda om er, kram!

Klappar på farmor!




Tassande små fötter

Älskar verkligen att höra ljudet av små tassande fötter på morgonen. Lillhjärtat sover ju fantastiskt bra om nätterna oftast och vaknar runt åtta tiden, ibland ännu senare. Imorse kom han med mysfilt och täcke släpandes efter sig vid halv nio. Han kröp ner bredvid mig och bara ligger där, nära. Otroligt mysig start på dagen! Sen kom frågan, vad ska vi göra idag? Hehe, ivrig liten kille :) Idag ska vi titta på en massa innebandy och sen blir det MiniSats då mamman i huset tänkte köra lite crosstraining. Jag har galet ont i kroppen efter två tuffa bandymatcher i veckan men vill inte missa passet. Kanske kan en bastu efteråt hjälpa till med alla spänningar och stela leder/muskler...

Noah fick massor av fina kläder av en snäll vän med stora barn i fredags. Perfekt då han växt ur mycket den senaste tiden. Tack tack tack! Polis t-shirten och Sverige overallen är stora favoriter kan jag lova! Så tacksam! Fick hjälp med barnvakt under gårdagens match av en annan snäll vän, lite oväntat kanske men även det är jag väldigt tacksam för. Spontanbesök igårkväll med semlor, chips och popcorn. Härliga tider! Hade dock en annan läskig dröm inatt men den handlade inte om mig, men om någon jag tycker mycket om. Ska mota bort den med massa glad musik nu och en lång frukost. Hoppas ni har en fantastisk söndag? Puss & Kram!

Sportlov och helg!

Äntligen är fredagen här och det är inte vilken fredag som helst, nu är det sportlov och ledigt i 9 härliga dagar. Jag och lillhjärtat har handlat hem en massa gott och ska verkligen bara mysa här hemma ikväll. Det har varit alldeles för mycket flängande och stress i veckan. Skönt att komma hem och veta att jag inte ska ut igen förrän imorgon fm då det är dags för match. Vi spelade match igår också, mot några av mina elever som spelar i Grimstas juniorlag. Roligt påhitt och sjukt tuff match, alltid skillnad att spela mot killar.... Ont i kroppen idag kan jag lova, men vi vann så det var värt det. Retats lite idag på jobbet, men bara lite... :)

Känner ni igen känslan av tårar som bränner bakom ögonlocken hela tiden utan att man riktigt vet varför? De finns där hos mig just nu och har gjort det ett tag. Kanske förstår jag dem ibland då saker och ting inte riktigt går som jag vill, men ibland ligger de där på lut mitt i den gladaste stund. Jag känner mig ovanligt känslig. Igår kväll blossade tankar/minnen från tiden på sjukhuset upp, all ångest, all oro, den fruktansvärda ensamhet jag kände då. Jag drömde häromnatten att jag blev allvarligt sjuk och blev inlagd på sjukhus. På morgonen då jag vaknade hade jag panik över vem som skulle ta hand om Noah medan jag var sjuk. Känslan har inte riktigt släppt taget... Var får man allt ifrån och hur stänger man av? Det är svårt ibland...

Igår fyllde lilla Sofia i England 1 år, tänk vad tiden går fort alltså. Snart fyller mitt lillhjärta 3 år också. En liten Alva har kommit till världen och henne vill jag träffa snart. Kanske nästa vecka då det är lediga dagar? En liten Ludwig har fötts till världen också i onsdags och jag tänker på hela den nyblivna lilla familjen och det söta lilla rödlätta håret jag sett på bild ♥

Här kommer två härliga bilder från en fantastiskt rolig kväll med Sats gänget. Dansade och skrattade hela natten med våra scarfs och vårt smink som gick i temafärgen orange. Blir glad av att titta på dem och är så glad att jag följde med den dagen/kvällen. Trevlig helg alla finingar!


Fina kollegor
Jag & Kattis

 



Englandsmys 2 weeks ago

Englandsmys


Äntligen helg!

fantastiskt jäkla skönt med helg alltså! Tung dag på jobbet så jag är trött, trött, trött... Nu är vi hemma och myser med trolldeg och fika och laddar för en härlig helg. Ikväll ska mamman i huset mysa lite och Noah ska busa med morbror Robin och Nico. Han är extremt förväntansfull och längtar efter dem! Imorgon väntar Kistamässan och lite inspiration av Äntligen hemma gänget med Erika och några goa tjejer till... Söndag är det match och Mini som gäller. Lite roliga planer men ändå inte fullbokat, helt perfekt!

Fått en del kommentarer på sista tiden om att jag måste varva ner och vara hemma mer, inte skaffa barnvakt hela tiden. Vet ni att detta gör mig lite arg och irriterad. Varför det? Både jag och Noah tycker om att göra mycket saker. Är vi hemma så blir vi griniga och klättrar på väggarna. Jag älskar att ha en dag hemma och bara skrota omkring i mysisar och raggsockor, bygga pussel, rita, bada och mysa men efter den dagen vill jag ut och träffa folk, Noah också. Att fixa barnvakt för aktiviteter utöver jobb och träning ca en gång varannan vecka, är det mycket? Hmm, jag blir lite irriterad då det är så lätt för folk att ha åsikter men som aldrig suttit i samma sits. Prova på ensamstående mamma livet innan ni yttrar er kanske... Jag vet att jag måste varva ner lite i livet och hitta andningspauser, men det kan man göra på andra sätt. Alla har sina metoder och jag försöker verkligen hitta mina! Släpper det där nu och går vidare in i helgens underbara värld.

Klappar mig själv lite på axeln också efter en tung vecka med massa jobb, grym träning, extra lektioner hemma och annat fixande och trixande. Hoppas ni har en fantastisk fredag och helg alla fina bloggläsare!

Fantastisk stund

Sitter med balkondörren öppen, hör fåglarna kvittra därute, en kopp varmt te, solen värmer i ansiktet. Tänker lägga huvudet på kudden ett tag här (fortfarande med solen i ansiktet) och vila mig och bara njuta. Fy fasiken vad bra jag mår just nu.  Haft en toppen helg, men skriver mer om det en annan gång. Puss & Kram!

Tröttmössa

Herregud vad jag är trött. Haft föräldramöte ikväll och det värker i både huvudet och i kroppen. Träningsvärken från tisdagen och onsdagens pass gör sig påmind också. Lite massage och en kram nu vore inte helt fel ;) Bäddat ner mig i sängen redan för en timme sen med en kopp te och massa tända ljus. Vill bara se sporten och vädret och sen ska här sovas. I riktigt bra tid för en gångs skull... Imorgon blir det etxremt lugnt känner jag, vi behöver en lugn kväll jag och mitt älskade lillhjärta. På lördag väntar spännande äventyr! Puss och godnatt!

Ledsen + glad = sant

Det verkar som om min kamera är borta, troligtvis i fredags då jag var iväg med klassen. Det känns helt osannolikt men verkar som om någon faktiskt tagit den ur min väska, en elev eller kanske någon på tåget. Hur tråkigt som helst och det gör mig både arg och ledsen. Jag som älskar att fota och dokumentera allt vi gör, känner mig nästan tom utan den. Ska bara dubbelkolla på jobbet så den förvirrade mamman/fröken inte lagt den där.

Annars är jag mest glad då jag har lägenheten full av fina familjen Mancey. Sofia och Noah leker och vi pratar, myser och planerar inför framtiden. Det är en massa tråkigheter som hänt därborta och än en gång blir jag påmind om allt det enkla som betyder mest. Att vi är friska, att vi har tak över huvudet och att vi har varandra.

Klarblå himmel därute och det är snart dags för match, inte så taggad än men jag blir då jag kommer dit. Känner mig inte helt hundra i kroppen. Har tagit det väldigt lugnt och som alltid då blir jag lite hängig och slö. Vackert vinterväder och jag längtar tills vi ska ut och springa och snacka lite skit :)

Berättade en hel del för min kära kusin och vän om mitt nya singelliv sen i somras igårkväll och tänkte roat att om jag skulle skriva ner allt jag berättat även här skulle denna blogg säkerligen få ett lyft :) Om hemliga möten, om skamliga förslag, om oväntade inviter, knasiga sms, om skratt och tårar, om fjärilar i magen och om besvikelse. It's a crazy world out there :)
Kanske kommer det ett sådant inlägg framöver, ska sortera lite bara bland alla intryck och galenskaper. Hoppas ni får en fantastisk dag i solskenet, kärlek till er alla!

Training for Runners

Ikväll ska jag och Erika testa ett nytt pass på Sats. Det ska tydligen vara sjukt tungt men vi har tränat på bra så det ska bli roligt. Efter det blir det nog en film och bara mysa, inget jobb. Varit alldeles för mycket rättande och fixande på kvällarna och för lite vila. I helgen kommer älskade Englandsfolket och ska bo här, vi längtar! Sköt om er alla finingar! Puss & Kram!