Årskrönika

Det är väl kanske på sin plats att summera lite tankar från det gångna året. Jag har kikat runt lite bland andra bloggare och insett att det går att få ner sina rader på lite olika fiffiga sätt. Jag hittade denna och tyckte att den fick med det bästa. So here it goes!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Hmm, kanske gjorde jag en del utan att tänka efter så noga. Jag chansade och bara va!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, det tycker jag nog. Se till att komma mer i tid (har blivit lite av en tidsoptimist) och tänka mer på mig själv.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja både nära vänner och mindre nära, men lika mycket grattis och värme till er alla!

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov! Men jag blir ändock illa berörd (såklart) då de som står mig nära förlorar någon kär.

5. Vilka länder besökte du?
England två gånger :)

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Mer snö till julen och mer tid med vänner och familj, både spontan och planerad.

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
14/7 förlovning
13/10 datum då vi visste att vi var med barn

8. Vad var din största framgång 2007?
Min nya lilla familj

9. Största misstaget?
Oj, svårt att säga. Kanske att jag ventilerat och varit väldigt personlig/privat med många. Det kan bli lite för mycket liksom!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Som alltid så har vi ju några stukade fötter då det begav sig på innebandyplanen. Är sällan sjuk men sen jag blev gravid så har det varit både influensa, ont i kroppen och feber.

11. Bästa köpet?
Det vet jag faktiskt inte, bilen kanske. Måtte den hålla och gå bra några år till...

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Familjebilen

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är mycket. Naturligtvis beskedet om graviditeten. Att mina känslor var besvarade i våras och att det som många/vi själva kanske inte trodde på visade sig vara på riktigt. Att det finns så många fina människor runt omkring en som stöttar och som alltid kommer betyda massor för mig.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Hallelujah i alla dess olika versioner. Finns säkert en hel del pop låtar från i somras också men ingen mer speciell än någon annan.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och faktiskt, mycket passion och glädje och en hel del tårar av olika anledningar.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Sagt ifrån och lyssnat till mig själv + träffat vännerna mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lyssnat fför mycket på andra

18. Hur tillbringade du julen?
Med kärleken och hans familj i Norrland

19. Blev du kär i år?
Mycket

20. Hur många one night stands?
Nada

21. Favoritprogram på TV?
Prison Break

23. Bästa boken du läste i år?
Det får nog bli den goa presenten jag fick av Erika, en mamma bok av Ann Söderlund och Hannah Rosander

24. Största musikaliska upptäckten?
Måste nog faktiskt säga att som allätare så är en av få nya positiva upptäckter gruppen Takida

25. Något du önskade dig och fick?
Givet en liten krabat i magen

26. Något du önskade dig men inte fick?
Rent materiellt så har jag länge önskat mig en bra plattång men icke sa nicke. Annars så har jag väl alltid önskat att alla nära och kära ska må bra, komma överens och umgås mycket tillsammans. Men man kan ju inte få allt har jag lärt mig. Känns ändå rätt okej!

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Blev uppvaktad på jobbet med 27 röda rosor, överraskad med ny soffa av goa grannarna och så middag med STORA kärleken på kvällen. Kalas med familjen var det först till helgen...

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det väl kanske alltid men i det stora hela är jag tacksam och lycklig över allt som varit och hänt. Det finns mycket mer som skulle kunna varit sämre så jag vill inte tänka så...

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Som jag nämnde ovan lite mer "bara göra" och inte tänka så mycket. Jag har försökt bli lite mer ego och bara göra saker som jag vill, lyssna på kroppen och hjärtat och gå mina egna vägar.

31. Vad fick dig att må bra?
Kramar, närhet och känslan av att veta att det finns många runt omkring som bryr sig.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Suget har minskat men Alexandersson är ju alltid en favorit :) Oj vad jag irriterar många nu, hehe!

33. Vem saknade du?
Farmor som alltid och under vissa stunder i år mer än någonsin.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Har inte blivit så många nya människor, kvar på samma jobb, samma gamla innebandygäng :) osv. Måste säga hjärtat och hans familj samt den lilla som växer i magen. Vi har ju visserligen inte träffats än men det känns som om vi redan känner varandra.

Gott Nytt År Allihopa!
Vill passa på att önska familjen Westergård en underbar resa till Thailand. Var rädda om er!
Många Kramar Johanna


Då var det väl dags...

... för lite bildbevis tillslut :) Tänkte att jag skulle visa upp min lilla mage :) Detta är taget då vi var i Norrland och är i vecka 17. Vi var till Mvc i onsdags och allt ser och låter bra, skönt att veta! Annars är det lugna dagar här hemma med mycket film, vila, läsa böcker och bara vara. Mer uppdatering om livet kommer imorgon...

Lägger upp två bilder till. Den ena är min fina julpresent från en elev och hans mamma. Jag bara älskar den! Den andra är från pimpeldagen i Norrland. Önskar alla en riktigt mysig lördag kväll!

Kramisar!

Pimpelvy
Magen vecka 17
Fin present



God fortsättning allihopa!

Redan juldag och dagarna har minsann gått fort. Men härligt har det varit, lugnt och skönt, god mat, mysiga stunder och harmoni. Hoppas att alla bloggläsare har haft det detsamma? Vi är kvar i Norrland och jag sitter i källaren och tar igen lite datortid :) Jag har medvetet hållit mig borta ett tag och verkligen varvat ner, så himla skönt! Idag kom dock suget igen efter att hålla sig lite uppdaterad via tidningars nätsidor, mail och bloggar.

Micke har varit ute och pimplat hela dagen med vänner och jag åkte förbi en sväng och med solen, isen och all snö fick jag en riktig lyckokänsla i kroppen. Jag var till Östersund på förmiddagen och knatade runt i stan alldeles själv, kikade i skyltfönster, tittade på gamla fina hus och tände ljus i kyrkan. Skrev lite i gästboken också och sände en massa tankar till barn och familjer som har det tufft eller till de som är ensamma nu i juletider. Tänker på en familj speciellt och önskar er alla styrka och kraft till att orka vidare!

Nu ska jag snart bege mig ut på vägarna igen för att hämta de två änglarna på varsitt håll. Sen blir det nog en lugn helg med god mat, lite spel och kanske en bastu. Imorgon bär det av hemåt igen och förhoppningsvis så snart det bara går träffa vänner och familj.  Det finns ju lite julklappar kvar att dela ut :)

Jag önskar alla en god fortsättning och sköt om er samt era nära och kära. Jag hade hoppats på att få skriva att bebisen gett sig till känna och sparkat lite så här i juletider, men inte än. Magen har dock växt mycket och det känns att det händer saker. Snart så!

Puss & Kram allihopa!


Skolavslutning!

Nu har vi haft avslutning och efter det blev det julbord med kollegorna. Mumsigt!  Alla är så otroligt goa och trevliga, det är härligt att känna så på sitt arbete. Jag har varit så trött nu igen i några dagar så jag har verkligen längtat efter att få gå upp när jag vill och bara gosa i morgonrocken hela dagen lång :)

Måste bara få skriva att jag/vi fick så många fina julkort av eleverna under veckan, det gör mig alldeles tårögd och varm i själen. De är för goa, mest hela tiden! En otroligt fin present och ett kort av en elev/förälder gjorde min kväll igår.

I onsdags var det julshopping på högsta nivå och otroligt nog så hittade jag nästan precis allt. Jag har haft två shopping dagar, en med Hanna & Andrew i Täby och så igår med lillebror i Väsby C. Båda gångerna har jag sprungit på kända personer. Me like :) I Täby var det Christer Fuglesang och igår i Väsby var det Paolo Roberto. Jag som alltid samlat på autografer i mina yngre dar vågade knappt titta, hehe. Man blir fegare på äldre dar, eller kanske är det så att man har mognat på sig lite?

Dags att ge sig ut idag igen för att fixa det sista. Mysigt att träffa familjen idag, längtar!

Kram på er allihopa!

Julmys

Nu är det mycket som händer! Idag hade vi liten träff alla kollegerna hemma hos gulliga Ulrica som bakat massa gott och fixat. Granen stod klar och julmusik spelades, fick en sådan julkänsla. Ville bara ligga kvar i hennes soffa och njuta! Men det gick ju inte... Iväg och handla lite och så iväg på nästa julmys med laget. Jag borde slå in julklapp och göra mig klar, fick bara sånt behov av att skriva lite.  På något underligt sätt så är ju detta avkoppling för mig :)

Kul att prata med både Monkan och Sofia i telefon igår. Långa telefonsamtal hör inte till vanligheterna i mitt liv. Man är ofta på väg någonstans eller är stressad. Skönt att höra att lilla Noah mår bra också! Även skönt att höra från en expert att mitt trötta beteende är helt normalt. Tack Monkan!

Just det, den där fortkörningsflashen jag nämnt. Tror ni att jag klarade mig? Jag trodde ju det, naiva lilla Johanna :) 2000 kr vill de ha, suck och stön! Från och med nu är det cruise control som gäller för hela slanten. För att öka på tråkkontot så var jag hos tandläkaren imorse. Fy bubblan vad ont det gör, bara de pillar och kikar lite så ilar och värker det. Då har jag ändå bra tänder, har jag fått höra. Låg med tårarna rinnande och höll tummarna för att få komma tillbaka om minst ett år, helst två. Icke sa nicke, ett hål, stort var det också. Återbesök i januari, blä!

Dags att röra på sig... Många extra varma kramar till Berit & Ron som är sjuka i norr, älsklingen som är sänkt fortfarande och kära grannarna som ställer upp i vått och torrt. Jag har ju nämnt att de har en liten mini livs hemma hos sig. Nu har de öven börjat med hemkörning, så himla bekvämt! Bättre grannar och vänner får man leta efter ♥

Puss & Kram allihopa!

Sista veckan innan jul...

Nu är det inte många dagar kvar innan jullov och mys med nära och kära. Det ska bli så himla skönt! Utan att överdriva så älskar jag att vara på mitt jobb men att få sova så länge man vill och bara glida omkring i tofflor och morgonrock hela dagarna känns väldigt lockande just nu... Eleverna kollar status varje dag, hur mår magen, har ni bestämt namn än, vet ni om det blir en tjej/kille osv. De är för söta!

Lugn och skön helg uppe i Norrland med bastubad och badkarsbad, kan det bli mycket bättre? Massor av snö och vackra vinterdagar. Tyvärr var lilleman hängig däruppe men det var mysigt att ses ändå. Tyvärr igen så verkar både Micke och svärfar ha åkt på samma släng och är sängliggandes. Usch och blä, jag har haft mitt och vill inte ha mer! Tänkte råda bot på det genom att åka och träna ikväll och inandas en massa frisk luft!

Vill passa på att gratulera Gun (x-tra farmor eller gammelfaster som jag har för mig att vi ibland kallade dig) till bröllopet. Verkligen jättekul att höra, all lycka till er


Nä, nu mår jag ju faktiskt också lite illa. Ska lägga mig och vila lite och be till han däruppe att det går över.

Här kommer lite fina vinterbilder att få julstämning till, kram på er!

Norrland by winter
Vinterlandskap

Updates

Det är lite tyst emellanåt här på bloggen, jag vet! Mest beror det på att jag är så himla trött då jag kommer hem från jobbet så jag sover en stund och sen försvinner kvällen bara. Sen så har vi ju haft besök i några dagar och då har jag lagt all energi på att vara social. Underbara mysiga Hanna & Andrew, jag saknar er redan! Ni är några av mina allra närmaste Vänner!

Det har inte blivit mycket träna av på sista tiden, alldeles för mycket sjuk och nu senast ont i magen och slut. Jag var nere på MVC häromdagen, just för magonten och ville kika. Skönt att höra att allt såg bra ut och att magontet är helt normalt då allt växer och rör på sig därinne. Dock högt blodtryck så att lugna ner sig och lyssna på kroppen är viktigt! Tar därför alla tillfällen i akt och vilar, i bilen, på soffan, i mysrummet på jobbet vid behov och som igår framför brasan hemma hos goa arbetskollegan Annika! Se vilken fin julkrans jag gjorde hemma hos henne, eller kanske mer likt ett julägg :)

Nu är det dags att sova lite, mysigt med lucia i morgon! Just det, vet ni vad jag gjorde idag då vi var i Täby C... Provade mamma byxor :) Vilken fiffig uppfinning, så otroligt skönt att dra så högt över magen. Varmt, mjukt och skönt. Me like och ska skaffa, börjar bli dags!

Många kramisar!


Julkrans
Familjemys

Många grattiskramar till Sofia och Monkan!



Grattis kramar!

Idag är en stor dag för två goa personer i min närhet! Många kramar till Sanna och Felix på er födelsedag! Jag hoppas att ni får en underbar födelsedag på alla sätt och vis. Sannas kunde ju få börja med en vinst här om några timmar, eller i alla fall bländade spel och lite mål :) Felix har kalas senare ikväll och jag hoppas att du får massor av fina presenter och har roligt med alla vännerna.

Lillebror har kalas ikväll också så det är mycket firande bland nära och kära. Det ska bli mysigt att träffa familjen och att de äntligen träffar Hanna & Andrew igen ♥

Pussar och kramar!

Glömde...

Önskar pappa och Kristoffer några härliga dagar i Barcelona. Hoppas innerligt att ni får fint väder, bra fotbollsmatcher att kika på och att allt blir toppen. Det är ni värda! Tusen tack pappa för stödet och de kloka orden igår, då stress, press och tröttheten bara sa stopp. Ibland tror jag att jag kan fixa allt, men det är bara att inse att man är ingen superhjälte och det bästa av allt är, man behöver inte vara det heller. Tack för att du finns pappa! ♥

Äntligen helg!

Åh, så skönt med helg! Det har som ni säkert läst och förstått varit en tröttsam vecka och jag har inte alls varit i toppform. Förkyld, ont i halsen och väldigt trött. Det känns mer än vänligt skönt att det är helg och det är många roliga saker som väntar och som säkerligen ger energi. Igår kom Hanna & Andrew från England vilket är toppen att ses igen. Vi ska gå på lite julmarknad, träffa släkten, kalasa med lillebror samt äta gott och bara umgås. Alltid lika lättsamt och härligt att vara nära dem. I love you guys!

Igår hämtade jag bilen från verkstan i Åkersberga där vi lämnat den. Tänk att man ibland kan få ha lite tur då det gäller bilar, eller jag åtminstone. Av ren slump så fick vi ett utskick till just de här herrarna och direkt i telefonen så kände jag att de var äkta och hjälpsamma. Jag är så glad över att det inte var så illa ställt med bilen som vi trodde och att servicen varit så bra och att det inte blev så dyrt som jag var rädd för. Dit kommer vi att återvända framöver, då det säkerligen kommer behövas, för någon gång kommer ju oturen. Mecken ska höra av sig om lite andra grejer, fixa displayen, lacka lite på huven och ett nytt klistermärke i fram. Kommer se sprillans ut ju :) Tusen tack goa herrarna i Åkersberga! På tal om bilar, så har jag ännu inte fått fortkörningsboten, tänk om jag klarar mig? Åh, snälla gode gud. Jag lovar att köra långsammare och tänka mig för och vara en god människa. Please!

I förrgår bakade vi färdigt vårt pepparkakshus, eller vi försökte i alla fall. Det var svårare än vad jag trodde och slutresultatet är väl inte så imponerande men det var roligt så länge det varade. Det får bli pepparkakshusbitar till helgen istället antar jag, hehe! Bilderna nedan talar nog för resultatet! Lägger även upp lite andra bilder som kanske ger lite julstämning och må bra känslor!?

Massor med kramar och hälsningar till alla nära och kära.
Passar på att önska alla en riktigt mysig andra advent!

VardagsrumsfönsterJulmysPepparkakshusPepparkakshusbitar

"Livet är en gåta, vem har gåtans svar"
Okänd


Grattis lillebror!

Många grattiskramar till världens bästaste lillebror i hela världen. Ha en underbar 17-års dag så ses vi på kalaset på söndag om inte tidigare. Leta fram turtles utrustningen tills dess :) I love you!

Spelarbild

Bild från i somras då vi hade några härliga dagar i England!





Tröttmössa

Vägrar bli sjuk men har riktigt ont i halsen idag, blä! Sov mest hela dagen igår, sov bort träningen. Noll koll! Är jättetrött idag trots en hel natts sömn, men det är väl såna tider antar jag. Mörkt och tråkigt väder samt en liten annan krabat som tar den lilla energi som kroppen min har? Bara att kämpa på! Tråkigt väder ute, längtar efter sol och värme eller riktig vinter.

Ikväll blir det fika med laget hemma hos Eva, mysigt! Skönt att få lifta med Sanna och bara slappa i baksätet. Sen blir det mys hemma, längtar!

Ha en bra dag och skicka gärna lite energi, snälla!
Puss & Kram!

Ps. Skumt, detta inlägg blev inte publicerat då det skulle. Vad är fel på blogg.se. Nåväl, här kommer det iaf, ca en dag försent! Energin behövs idag med, trust me! Glad och lycklig men ack så trött!

Vill ha...



Titta vilket fint smycke jag hittat på nätet! Tänk om tomten skulle kunna höra mina önskningar :)

"Bola, även kallad graviditetspingla eller änglaklocka är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra ljudet.
Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det".

www.lillamirakel.se

Det är på riktigt!

Snart är den otroligt lugna och härliga helgen över, alldeles för fort i vanlig ordning! Det har blivit mycket sova och vila, småpyssel hemma och full aktivitet på gården. Ny granne, morbror var här en sväng och så lite lunch och mys med "the old neighbours". Ikväll står pepparkakshus och smörkola på schemat, samt lite rättning och förberedelser för veckan. Tiden går så himla fort nu, snart dags för betyg och de sista proven samt läxförhör... Snart jullov så det är bara att kämpa på! Det är mysigt på jobbet så jag klagar absolut inte, det är bara mycket att hålla koll på och jag är rätt säker på att minnet blir än sämre då man är gravid, det känns så iaf! Barnen är glada och frågar mycket om magen, hur jag mår och om tilltänkta namn. De ger mig energi och glädje!

Att jag verkligen är gravid och att det finns en liten krabat därinne blir alltmer verkligt i och med gratulationer, lyckönskningar och presenter. Vi fick de första bebispresenterna i helgen. Tusen tack gulliga Erika & Pontus för superrolig och intressant bok och mysig tröja och tack till Mamma, Matte & Robin för gulliga sandaler :) Det är dags med lite magfoton snart så att man så småningom kan jämföra och minnas svunna lättare tider, hehe! Jag har planer på att göra ett litet album till den lilla med bilder, tankar och kommentarer under de här månaderna som h*n sen kan få då h*n blir äldre. Det är du Sara som lärt mig att skriva sådär :) Men du visste, det gör inte jag!

Innebandyn då... Ja, förlust med A laget igår, än en gång! Nu vänder serien och vi får komma med nya tag. Allt kan hända och vi ger inte upp, de vet jag med säkerhet! Jag såg fram mot B lags match idag men våra motståndare lämnade WO så det bidde inget. Tråkigt!

Här kommer en bild på de fina presenterna, önskar alla en mysig första advent!
Jag tog lite fler foton på mitt julpyssel, men de blev så stela och visade inte alls det myset som jag känner här hemma så ni får se om/när ni kommer förbi istället!
Många kramar!

Presenter