Home sweet home

Nu är det nära! Det lutar starkt åt att vi får komma hem imorgon. Det ska fixas och trixas med lite samtal, genomgångar, inhämtning av andningslarm osv men sen så... Märklig känsla men mestadels total lycka. Idag har det varit många nya föräldrar på Neo och jag har sett några riktigt små bebisar. Det fick mig såklart att tänka tillbaka på vår första tid på Neo och det känns så otroligt avlägset. Det finns så mycket tankar, känslor och tacksamhet så jag kan inte ens få ner det i ord. Vill så gärna göra något för personalen på avdelningen för allt arbete och stöd de gett oss. Men vad, vad kan jag/vi ge eller göra för att ens komma i närheten av att visa den tacksamhet man känner? Tips mottages gärna! Jag vet att det finns en del personal som läser det här också, ni kan väl tipsa :)

Vill ännu en gång passa på att tacka för all värme och kärlek vi fått genom mail, sms och här på bloggen, för alla fina presenter och för att ni finns. Nu är vi på väg tillbaka till er, till den värld som finns utanför Danderyds sjukhus och till det vanliga livet. Dock med ett litet undantag, tillsammans med vår älskade Noah


Puss & Kram

Bilder och stor nyhet!

Det var några dagar sen nu! Tiden rinner iväg som småbarnsförälder och det ska amningstränas, pumpas, nattas, bytas blöja och så vore det ju finfint om man själv hann med något att äta och ett toabesök därimellan :) Men det är mysigt och tröttheten liksom försvinner då jag ser vårt lilla knyte. Han är så fin!

Den stora nyheten är att det efter dagens rond diskuterades om att vi skulle få åka hem redan denna vecka. Tänka sig! Först blev jag jätteglad och lycklig, sen rädd och nu mest vilsen. Jag som levt med en knapp att trycka på om jag undrat över något i snart 6 veckor. Vilken knapp kan jag trycka på nu då jag känner mig snurrig, bullat upp med allt inför amning men glömt att hämta mjölken i kylen eller bara behöver några goda råd? Kommer jag att fixa det här? Trappan där hemma känns helt plötsligt lite läskig... Jag som avfärdat alla andras oro över den. Han har ju ingen säng än heller... Många tankar men i grund och botten är jag ju såklart överlycklig. Tror att mina tankar är rätt vanliga för alla som blir föräldrar för första gången? Eller?

Så nästa gång jag skriver är vi kanske hemma, åhh hoppas! Här kommer lite mysiga bilder från veckan. Hoppas att alla kära bloggläsare mår bra och njuter av våren som verkligen kommit. Prosit, just det välkommen älskade pollensäsong :)

Pussar och kramar i massor!

Vem är störst?
Noah med mormor och mosterNy stor napp
Sleeping Beauty






Föräldrar på riktigt

Tänk att den dagen äntligen är här! Idag ska Noah få flytta in till oss (till ännu ett nytt rum) och vi blir en familj på riktigt. Det kanske låter märkligt att säga så men det känns faktiskt så. Att få ha sitt barn nära dygnet runt för första gången sen förlossningen känns så häftigt och efterlängtat. Jag längtar efter att trösta, vagga, nynna ja till och med efter att byta blöja och torka kräks. Jag vill ha allt! Jag vet också att jag om två tre dagar kommer känna mig galet trött och säkerligen svikta i humör osv men det hör ju till. Så idag känns det på riktigt, idag närmar jag mig den bild jag burit inom mig under alla år av längtan efter barn. Att få lägga sitt barn på bröstet efter den långa graviditeten, att få ha honom nära och känna att han är vår, han är här för att stanna och han mår bra. Idag drömmer jag om champagne och flagga på rummet (som alla andra fick på KS utom vi, kändes det som iaf), blommor och lyckönskningar. Jag gillar inte ens champagne och blommor får man ju egentligen inte ha på sjukhus, men ni förstår säkert tanken? Den där bilden av hur det borde vara eller alltid varit sitter rätt hårt insvetsat. Det blir bra hur det än blir, bara Noah är nära. Åh, härliga underbara dag!

Bonusen på alltihopa är att det lät troligt att vi får komma hem om ca två veckor och det känns mer än överkomligt. Så ni vet ni det, alla nyfikna och goa själar! Tänk vilken känsla! Så det finns lite att stå i kan man säga. Spjälsäng och alla dess tillbehör behöver köpas, krockkudden måste kopplas ur i bilen, bilbarnstolen ska sättas på plats, städas och fejas hemma. Helst så skulle jag önska att frysen och kylen var full av massa god hemlagad mat också :) Tror ni att jag hintar om lite assistans, inte jag heller :) Skojar bara, det löser sig alltid! Än en gång, bara Noah och vi får komma hem så är jag nöjdare än nöjdast!

Dags att sätta fart nu, längtar efter lilleman!

Önskar alla en toppendag i solskenet och tack familjen Westergård för en mysig och händelserik morgon, kul att se er igen!

Pussar & Kramar

Hipp hipp Hurra

Idag fyller lilla älsklingen 1 månad, tänka sig! På sin bemärkelsedag firade vi med lite seriös amning och jag måste säga att den känslan av samhörighet är obeskrivlig. Noah har blivit så himla duktig och jag tror inte det dröjer länge innan han ammar på riktigt, trots sin ringa ålder :) Han är ju egentligen i vecka 33 + 4, tänk att han egentligen fortfarande skulle vara i magen.

Idag blev det flytt igen, till ett större rum men tyvärr i samma tysta korridor. Här kommer vi få bo tills vi får flytta ihop med Noah. Idag fick jag en liten hint om att det kanske kan ske om en vecka. Då fick jag lite fjärilar i magen och blev varm i själen. Tänk att få ha honom nära hela tiden, mysigt!

Då det närmar sig "riktigt" bebisliv så försöker jag vara hemma så mycket jag kan, fixa med praktiska saker som försäkringar, personnummer, försäkringskassan osv, röja lite hemma och vila. Har även hittat på lite mysiga och roliga saker senaste dagarna. Jag var ju med Sanna och såg finalen i innebandy i Globen i lördags. Helt slutsålt och rätt spännande match. Såg en del välkända ansikten men inte alls så många som jag trodde. Igår var jag och Micke i stan för att äta lunch och så överraska min klass som skulle på visning på ett museum. Så himla kul att se dem alla. Kom en liten lyckotår, saknar dem faktiskt. Mysig dag med sol, glass och promenad vid slottet.

Puss & Kram

Noah 1 månad
Final i Globen

Kortis

Bara några rader innan det är sovdags. Är så himla trött verkligen! Otroligt mysig dag med en glad och pigg Noah. Han klarar sig toppen utan cpapen och visar fin form, gullunge! Kul att träffa Sara och Tilde idag också, tack för alla goda råd och tips. Middag hos mamma, tack för en mysig kväll! Skönt att höra från norr att allt är bra där och att vissa saker löst sig. På ett annorlunda sätt än vad jag trodde men desto bättre.Tror eller snarare vet att ett stort och fint hjärta andas lite lugnare inatt, det är bra! Kryptiskt det blev nu men men, allt lämpar sig inte för blogg :)

Imorgon blir det mys med lilleman, innebandy i Globen och så "pyjamas party" med Malin. Kanske att Noah får sitt första bad i morgon, tänk vad häftigt! Jag blir inte ett dugg avundsjuk, hehe!

Natti natti

Myskille

Flytt numero 7

Då var det dags igen att flytta. Igår kändes det tungt men idag nu då det är gjort så känns det väl okej. Rummet är mini litet, utan tv, med en säng, längre bort från Noah och väldigt omysigt. Men allt går att vrida och vinkla så om jag provar så är det också, med ny utsikt, mer kondition för benen då jag ska till köket eller Noahs sal, spis på rummet, lugnare korridor och med ett uttag för nätverkskabel. Ändå får jag inte den bärbara att fungera :(

SM-final på lördag i innebandy, vill gå och har blivit erbjuden bra biljetter. Tack än en gång gulliga Rydan! Vill gå men vem vill följa med? Tänk att man kanske ska vistas i Globen och se en massa människor, galna tanke! Vore kul att göra något annorlunda och släppa sjukhuset ett litet tag. Ska försöka sova lite mer hemma nu också innan man är helt fast i amningsträsket, jag längtar faktiskt!

Fick ett känsloladdat och härligt samtal igår från Finland, trots vissa tråkigheter så kommer du alltid betyda mycket för mig

Ja just det, min härliga present från Åsa & Pär. Så klockrent tänkt med ljudböcker och Cd freestyle. Precis vad jag ville ha. Började lyssna idag då Noah sov i min famn och det var väldigt avkopplande. Så skönt så att jag somnade sista 15 min av skivan men det går ju alltid att backa tillbaka :) Tusen tack gulliga ni!

Puss & Kram

Ps. Om man får passa på att önska sig något så önskar jag att frågan, när tror du att ni får komma hem slutar att ställas. Jag lovar att då jag vet något så är det något ni kommer få höra på ett eller annat sätt. För jag längtar galet mycket, det gör vi nog alla. Förstår att det är av omtanke men det blir lite jobbigt faktiskt... Hope you see my point of view!?

Vår i luften

Solen skiner och det doftar vår ute. Våren är min absoluta favorit årstid och jag vill så gärna vara glad och njuta. Det går vissa stunder på dagen men sen känns det tungt. Tack för fina peppande ord, det är framförallt skönt att höra att det är normala tankar. Att jag inte är helt ute och cyklar liksom... Försöker dock cykla åt det lite mer positiva och energirika hållet men cykeln är bångstyrig. Livet är fullt av prövningar, det är en sak som är säker.

Noah växer och mår fint, han börjar få ett riktigt humör. Jag var inne en sväng nu innan jag gick hit till biblioteket och sköterskan bytte cpap på honom. Oj, vilket liv det var :) Men alla säger att det är ett sundhetstecken så det är väl bara att le åt det hela. Det är fler barn och föräldrar på avdelningen nu, på gott och ont. Kul med lite rörelse förstås!

Här kommer lite vårbilder från helgens promenad. Ska se till att det blir fler såna framöver, det behövs för kropp och själ.

Många kramar till alla goa nära och kära

Vårblommor
Favoritställe
Vårtecken

Fira eller deppa?

Ja hur ska man tänka och känna egentligen? Imorgon är det exakt 1 månad sen vi åkte in till KS på inrådan av barnmorskan på Mvc. 4 veckor på sjukhus och mitt gamla liv känns väldigt avlägset. Jag älskar mitt nya liv, min nya roll och framförallt så älskar jag Noah. Ändå så brottas jag med märkliga känslor och ändå kan jag känna mig ledsen. Är det konstigt och är jag då en dålig människa? Jag kan sakna min stora fina mage. Att gå och längta efter Noah, mysa med eleverna i skolan, mysa hemma och bara må gott. Jag känner mig dum som inte är glad och tacksam för jämnan och försöker knuffa undan de dumma tankarna, men det går inte alltid. Idag har det inte gjort det. Vill inte känna mig iakttagen hela tiden, kämpa med pumpningen, fråga om det går bra att jag tar upp Noah just nu osv.

Hade skrivit ett långt inlägg men allt försvann och detta ovan var vad som fanns kvar. Nu orkar jag inte börja om. Lämnar mina virriga tankar här och går in till Micke & Noah istället, som sitter och kvällsmyser.

Önskar alla en toppenbra vecka!

Flyttlass igen...

... men denna gång enbart positivt och det gäller lilleman. Vi fick igår veta att han skulle få flytta från kuvösen till en öppen säng. Vi hade tänkt åka på innebandy och se Täby - AIK och jag var så laddad för innebandy. Tack snälla Rydan som hjälpte till och fixade och trixade. Då den glada nyheten om flytt kom så var ju valet självklart och det blev en helkväll med Noah och pyssel med den nya sängen. Två stolta föräldrar somnade gott igår!

Nya vattensängen

Stolta och lättade rader

Först och främst, så himla skönt att höra att Noahs blåsljud är borta, visst har jag väl skrivit att de hörde det förut? De gjorde ultraljud och såg att "ductus" var helt öppen. Noah fick ju medicin och tänka sig att det kunde gå så fort och smidigt för den att växa igen. Även om jag förstått att det inte är alltför ovanligt så känns det otroligt skönt att den biten är borta. Noah äter fullt igen och idag har varit en stor dag. Jag är väldigt privat och personlig då jag skriver, men that's me :) Han låg vid bröstet på förmiddagen och faster var på besök och satt i stolen bredvid. Noah tar sats och gapar sitt allra största gap, slänger sig mot bröstet, söker rätt och börjar suga. Den lille krabaten är stark och det var en så häftig känsla, jag kände mig som mamma på riktigt. Tänk hur viktigt det kan vara med amningen, eller för mig är det ju uppenbarligen det i alla fall. Nu hade jag precis pumpat så lilleman fick nog högst i sig en droppe och det är ju lika bäst då jag äter medicin men snart så kanske?

Dagarna går sin gilla gång och vi mår bra. Jag är väldigt trött om dagarna och har huvudvärk men i det stora hela så är det okej. Ner med axlarna och sucka har jag fått som tips! Självklart längtar jag hem men det är väl inget nytt. Trivs ändå bra och är så otroligt tacksam för alla proffsiga och vänliga människor runt omkring oss. Orken är lite mindre men sinnet är lite gladare igen. En dag i taget!

Tack faster för mysig lunch idag och tack Erika & Sanna för lunch, sällskap och fina presenter igår. Kul att ni är hemma igen och skönt att höra att ni har haft det bra. Inte ett dugg avundsjuk på er solbränna?

Två nytagna bilder på lillprinsen. De snälla sköterskorna har tagit den första under vägning och kontroller och det är så mysigt att få se Noah utan mössa och cpap (masken för näsan). Visst är blöjan lagom stor :) Den behövs kan jag säga, hehe! På den andra bilden sover han så sött på mitt bröst och det är verkligen höjdpunkten på dan att ha honom så nära.

Pussar & Kramar


Vägning
Sover sött





Flyttlass nummer 6 på denna resa

Nu har vi uppgraderats till ett av de finare familjerummen här på Neo. Lite mysigare rum med dusch precis utanför och med tv på rummet, så himla skönt. Enda minuset är att det inte finns uttag till nätverkskabeln där men man kan kanske inte få allt. Skönt med tv i alla fall! Räknade lite hur många flyttlass det blivit på denna än så länge tre veckors långa resa, om jag minns rätt så är det nu det sjätte rummet jag bor i. Tänk att Noah fortfarande fanns i min mage för tre veckor sen, känns så overkligt. Så lite jag visste då! Då jag satt med Noah i famnen ikväll och han sov sött läste jag vidare i boken om andra föräldrars tankar kring sina prematura barn och dagarna på Neo. Så himla skönt att läsa, en form av terapi faktiskt! För de allra flesta går det ju bra och tack gode gud att det gjorde det med älskade Noah. Det gäller verkligen att inse att aldrig ta något för givet, det hade kunnat sluta annorlunda. Vill inte ens tänka den tanken!

Än en gång tack till alla duktiga änglar som jobbar här på Danderyd, ni är guld värda!

Nu ska jag ta det sista, typ datorn :) och bära bort till det nya hemmet. En lång varm dusch och så sovdags, just det inte glömma pumpningen. Mycket att hålla reda på! Det tar ett tag att vänja sig vid allt det nya!

Kram & Godnatt

Några morgontrötta rader...

Är uppe tidigt för en gångs skull då mitt mosiga och trötta lilla huvud glömde fixa parkeringstillståndet för idag redan igår. Klockan 06.00 börjar parkeringsvakterna knata härute och jag ville inte riskera att få böter så det var bara att snällt ställa klockan och bita i det sura äpplet. Svårt att hålla koll på alla bitarna ibland, framförallt med tider. Har hört att det är rätt vanligt då man bor här :) Idag är det läkarsamtal som gäller och lite annat smått och gott. Mys med Noah såklart, dagens höjdpunkt som alltid. Så kanske jag ska iväg till andra sidan stan och kika på en barnvagn jag fastnat för på blocket. Ringde igår och den finns kvar. Nu handlar det mer om hur den ser ut i verkligheten och hur den känns att köra. Vill inte lägga ut någon bild ännu då jag blev så beviken sist barnvagnstanken stöp så jag avvaktar tills jag vet hur det gått. Lite vidskeplig får man väl vara! Egentligen är det ju ingen panik då vi troligtvis bor här i minst 1 månad till men det känns viktigt rent mentalt för mig att få känna lite på det verkliga livet därute och på det som kommer så småningom. Tänk att få utgå hemifrån och ta ut älsklingen i vagnen och gå ut och gå en solig vårdag, gärna runt Eds kyrka eller varför inte på Djurgården. Jag längtar!

Jag har förresten hittat en så hemlig mysig plats här nere vid Edsviken. I förrgår var jag ute och gick och samlade tankarna lite och då hittade jag  min nya hemliga plats, mitt smultronställe. En liten klippa med utsikt över vattnet, ingen som ser mig menj ag har full uppsikt över alla. Någon dag i framtiden ska jag ta med Noah dit! Nästa gång jag går dit ska jag ta med kameran så att ni får se. Nu ska jag nog krypa ner under täcket ett litet tag och bara vara.

Pussar & Kramar

Gullungen min!

När livet känns som tyngst slår han upp sina ögon lite försiktigt, greppar mitt finger och lipar lite försynt. Mitt hjärta smälter och jag blir varm ända in i benmärgen. Om det lilla knytet bara kunde förstå hur otroligt mycket jag älskar honom. Jag sitter och väntar otåligt på röntgensvar på lillemans tarmar/mage. De tog bilder idag igen för att utesluta tarmproblem och jag har en liten orosklump i magen. Håll tummarna!

Ps. Nu har provsvaren kommit och tack och lov så såg allt bra ut och lilleman får äta lite igen blandat med dropp. Han sussar gott nu efter en mysig och lugn kväll på mammas bröst. Han har i dagarna fått både större mössa, större blöja och en större storlek på toffeln han ligger i inne i kuvösen. Han växer och charmar alla goa sköterskor här på avdelningen.

Kramar!

Tårfylld dag

Idag har varit en riktig berg och dalbanedag . Kände mig stark på förmiddagen och åkte iväg och handlade lite mat och en tidning. Satte mig i solen och njöt av värmen och kände lycka. Funderade en liten stund på att till och med åka och tvätta samt dammsuga bilen men sköt upp det till en annan dag. Sen så kom smällen och tårarna, hopplösheten och den ständiga oron. Vet inte vad som hände, eller det vet jag kanske men vill inte skriva om allt här men det går så fort i svängarna och med humöret. Det satt en äldre man, en typisk snäll farbror på bänken bredvid mig. Han kikade mot mitt håll då tårarna smög sig fram och jag önskade så innerligt just då att han skulle säga, kom hit lilla vän. Låter kanske konstigt men jag ville bara få krypa upp i hans famn och få en bamsekram. Få höra att allt är okej, att allt ordnar sig, att jag klarar mig fint och så... Får en liten "deja vu" upplevelse nu då detta har hänt förut men så kan det vara!


Idag har jag läst mycket om för tidigt födda barn, om krisen som allt som oftast drabbar föräldrarna, om oron, alla ångesttankar, rädslor och andra knasiga tankar. Skönt att få läsa att det som jag har inom mig är helt normalt. Läste en "kängurupappas" blogg och den fick mig både att le och fälla en tår. Det är mycket som händer och det är en lång process och resa vi har framför oss. Vissa dagar känns starka och andra svaga, idag har definitivt varit den svagaste för mig hittills. Det kan bero på att Noah fått göra en hel del prover och tester idag och det är klart att det skrämmer och tar energi. Han har inte tagit till sig all mat idag via sonden vilket har gjort att doktorn tagit röntgenbilder på hans mage samt stoppat maten och satt in dropp istället. Lillkillen fastar! Bilderna skickades till KS men de kunde inte se tillräckligt bra då tarmar låg i vägen så nya bilder ska tas imorgon. Just det här med att vänta och inte riktigt veta är tungt, det gör liksom ont ända in i själen. Jag är inte rädd och jag är stolt över att jag ändå är så lugn, men klart att jag är orolig. Tro mig då jag säger att hjärtat hoppar upp i halsgropen då man går förbi Noahs sal och ser ett helt gäng med vita rockar vid hans kuvös. Jag stod med och höll handen idag då de satte in nålen för droppet, Noah sa inte ett knyst utan låg fint och snuttade på sin napp. Duktiga och modiga lilla kille! Nu ska jag gå och ta en lång varm dusch och så försöka sova lite.


Många kramar till alla fina omtänksamma människor därute, ni vet vilka ni är och jag älskar er! Tack till den snälla sköterskan som hjälpte mig att äntligen få igång internet på den bärbara datorn. Jag behövde verkligen få skriva av mig lite.

Sov gott!


Lite bilder från veckan...

Här kommer lite fina bilder på sötnosen från veckan som varit. Han växer och mår fint och vi stora kämpar på som vanligt :) Noah har börjat le och det är en så häftig känsla, hela mitt hjärta bara smälter. Röstresurser har han också, då det pillas för mycket så säger han ifrån. Det är en bestämd liten herre, men det är bra! Många känslor upp och ner är det nu, blev så besviken igår då det visarde sig att jag måste fortsätta med medicinerna. Först sa doktorn några veckor men då mina tårar hittade fram så backade han till 1 vecka. Men detta så länge blodtrycket håller sig nere, vi kikade idag och det såg jättebra ut. Jag vill ju få amma min lilla plutt, eller i alla fall få spara mjölken. Många tankar också om vilken tur vi haft att allt ändå gick så bra, vilken tur vi har som hamnat här på Danderyd. Alla är så himla snälla och hjälpsamma! Jag känner så mycket tacksamhet och kärlek! Det slår mig gång på gång jag tittar på Noah, tänk att kärlek kan vara så gränslös

Jag vet att jag är dålig på att höra av mig, ni är många som ringer och skickar uppmuntrande sms. Orken räcker inte riktigt till och då mobilen inte får vara på inne på Neo så blir det liksom lite krångligare. Ett hett tips är att prova vid lunchtid för då brukar jag försöka gå ut och gå lite eller sitta här på biblioteket. Tack för alla hälsningar och  tack för fina presenter som skickats hit till avdelningen, det värmer enormt!

Puss & Kram

Med napp
Utan mössa
Lilleman

Några rader...

Enligt vanlig tradition numer så har jag letat mig bort till biblioteket efter lunchen. Solen skiner ute och jag & Noah har haft en jättemysig morgon där han legat vid mitt bröst och snuttat. Doktorn sa igår att det var bra och okej att börja träna upp det redan nu trots mina mediciner, Noah får aldrig i sig några större mängder, han är för liten. Det var en härlig känsla, en efterlängtad känsla att se honom ligga där och prova sig fram. Annars är jag väldigt trött idag, sov inte så bra inatt och så upp vid halv sex för att åka med då Micke åker till jobbet. Jag vet att biverkningar från mina mediciner är bland annat trötthet så det är väl inte ett dugg konstigt men ändå tråkigt då jag vill vara pigg och full av energi. Jag undrar just hur mina värden kommer se ut imorgon?

Ville ju skriva i Noahs blogg idag också men nu kommer jag inte in där, suck! De säger att jag har fel lösenord, snurrig mamma på vift eller vadå? Måste maila jobbmailen och vänta in besked, typiskt! Tog en bild på vårt lilla underverk igår iaf som ni får se här. Visst ser han lite större ut vår älskling? Något att vara glad över är att de släppte på besöksförbudet här på sjukhuset igår, ang RS virus och så. Nu får närmaste familjen hälsa på lilla Noah och först ut var mormor Lotta och mammas morbror Micke igår. Noah sov mest hela tiden men slog upp sina blå (tror vi) lite då och då. Väldigt skönt att få ta emot besök tycker jag då dagarna är rätt ensamna annars! Nu ska jag ta mig en promenad i solen och lite frisk luft så får vi se hur vi löser det med älsklingens blogg sen. Han är ju skrivsugen :)

Pussar & Kramar

image222

Bloggfamiljen är utökad!

Nu har Noah tjajat så länge så jag orkar inte stå emot längre :) Han har en egen blogg där ni kan följa hans/vår resa och se bilder. Ni hittar den här;

www.noahwiksten.blogg.se

Lite uppdatering

Äntligen kommer jag in på bloggen igen och jag har så mycket att skriva om. Det händer spännande saker varje dag med vår lilla krabat. Han växer och passerade i helgen 1 kg gränsen och det firades på avdelningen med flagga vid lillemans kuvös. De flesta slangarna är numer borta och det är lättare att se parveln. Imorse var jag uppe tidigt och fick vara med vid vägning och mätning och då åkte mössa och den mackapär som sitter vid näsan bort så att jag fick se det mörka vågiga håret och hela det söta ansiktet. Han är så fin! Sköterskorna är så nöjda med honom, han är stark vid förflyttningar, har fina värden och allt ser bra ut. Jag hoppas innerligt att det fortsätter så!

Mamma och pappa mår också bra :) Vi har sovit hemma några gånger och det är väldigt skönt för själen, även om det känns tomt. Jag brottas med känslor av tomhet och frustration och humöret går upp och ner men i det stora hela så känner jag mig stark. Det underlättar när man börjar få in lite rutiner i sitt sjukhusliv, i alla fall så är det så för mig. Det gäller att våga/vilja njuta lite också! Idag efter lunchen köpte jag mig en glass och satte mig ute i solen en stund och bara myste. Det är mycket som händer i kroppen och i huvudet, landningsprocessen är lång! Idag då det var rond på Noahs rum så fick jag sitta med hörlurar med radio i för att inte höra allt vad gäller de andra barnen på rummet. Då kom en lugn låt (kärleksballad) som handlade om saknad, vill aldrig vara utan dig osv, ja ni vet! Då rullade krokodiltårarna på mamma Johanna kan jag säga. Mitt lilla knyte i famnen, han kramade om mitt finger och så de tonerna i örat. Tänk, att jag har blivit mamma!

Idag ska vi kanske göra handavtryck till Noahs lilla dagbok, spännande! Annars ser våra dagar ganska lugna ut. Vi sitter och myser i några timmar på förmiddagen och på eftermiddagen. Jag försöker vila lite mitt på dagen och läsa eller så. Micke har börjat jobba idag så vi provar oss fram för att se hur vi får till våra dagar. På torsdag ska jag på återbesök för att se hur mitt blodtryck ligger till och förhoppningsvis så slipper jag min medicin då och kan få börja amma lite.

Än en gång tusen tack för alla lyckönkskningar och all värme och kärlek ni ger, genom bloggen och via telefon. Mer uppdatering och bilder kommer framöver nu då bloggen verkar funka igen och jag hittat till Danderyds bibliotek.


Många varma vårkramar!