Det onda går upp och ner

Precis just nu känns det rätt okej med örat. Väntar på nybakat bröd i ugnen och ska ta en sen kvällsfika. Jag och Noah jobbade halvdag idag och sedan sov vi i tre timmar här hemma. Vi har myst hemma med film, pussel och böcker. Sedan ville vi ut så då lurade vi med mormor till Edsviken och tog en kvällspromenad. Jättemysigt! Imorgon vill vi jobba och vara på dagis, snälla då! Kram!

Med på jobbet
På klipporna vid Edsviken
Bus i parken
Gungeligung mormor


Det gör ont

Önskar att jag bara syftade på Lena Ph:s schlagerlåt men tyvärr inte. Både jag och lillhjärtat har åkt på öroninflammation igen och det gör så förbannat ont. Vi var till Akuten igår, startade penicillin kuren igår kväll men har fortfarande så ont. Kan inte tänka klart, orkar inte vara trevlig, orkar knappt göra ett dugg här hemma och snart ska jag jobba. Lilleman verkar tåligare än sin veka mamma :) Usch och blä! Mycket annat som händer, sms som får hela min kropp att frysa till. Vad händer? Vad ska nu starta? Inget eller hela karusellen? Info jag fått via olika forum som gör mig spyfärdig men som jag måste lära mig att leva med. Allt jag skriver här iakttas och analyseras med största sannolikhet. Borde jag sluta skriva?

Boken ska jag köra ut i veckan, nu är det banne mig dags! Inte råd med all porto så jag kör en tur till huvudstaden en eftermiddag istället. Två veckor kvar tills eleverna slutar, tre veckor kvar till semester, lite extrajobb sedan långledigt. Kom igen Johanna, du klarar det här!

Du är mitt allt!



Mamma vs. son i maj

Så här mycket brunare än mig är Noah nu. Det är otroligt vilken fin färg han får. Jag smörjer in solskydd på morgonen och förskolan gör samma sak vid lunch. Bra pigment men blir ändå lite orolig över den starka solen. De är ju ute så mycket det bara går, hur ska man skydda bäst? Mysig dag idag med massage och te med mamma i eftermiddagssolen. Sedan kinamat med familjen och så komma hem till fina, fixade väggar. Kram!

Lite skillnad


Hantera stress...

... har jag alltid varit bra på förut men inte just nu. Hela mitt inre löper amok och magen växer. All stress samlas där och magen jäser och idag till exempel såg jag ut som jag gjorde med Noah i magen i vecka 16. Idag då vi kom hem blev det inte bättre direkt. Jag kom på en bluffaktura och startade hus i helvete, ringde runt, sökte info på nätet. Noah ville ha uppmärksamhet och började slå på tangentbordet och låste det på något märkligt sätt. Jag kunde inte skriva en bokstav ens. I samma veva häller han ut alla sina russin och smetar runt sin bananbitar från sin skål på golvet. Suck! Tålamod och pedagogik efter 8 timmar på ett högstadium, tror ni det finns mycket kvar? Dessutom har vi målare hemma som ska fixa en massa sprickor jag klagat på så det är rörigt värre och det gör mig alltid extra stressad. Allt är löst, jag har koll på läget. Ledsen att jag drog in så många i mitt dilemma och sedan inte ens var vidare trevlig... För att återställa balansen i magen och själen är det massage bokat imorgon efter jobbet. Nu ska jag göra ett litet effektivt ryck här hemma och sedan vid 21 ta ett bad och bara slappa tills ögonen ger upp. Tror ni på min plan? Kramis!

Bra start på veckan!

Jag har haft en bra måndag, tuff men jämfört med hur det känts den senaste tiden så är jag tacksam för det lilla :) Noah blev hämtad av mormor och Matte och det var skönt, riktigt skönt att inte behöva stressa till dagis med andan i halsen. Men jag har saknat mitt sötsnöre idag, massor! Nu på kvällen har vi badat och myst i soffan. Jag har en del att fixa med men orkar nog inte göra ett endaste dugg till, så trött! Tar min bok och hoppar i säng, allt det andra löser sig! Här är en fin bild från mormors kalas igår, min mammas alltså. Puss & Kram!

Gott med kaka


Då var man 30 år då...

Då har man passerat 30-års strecket. Är galet trött så det börjar illa :) Igår gick jag och la mig vid 22 och det händer aldrig annars, då hade jag dessutom redan halvsovit i soffan i två timmar. Det kostar att ligga på topp!

Festen var toppen, alla verkade nöjda och glada och mina allra närmaste var där. Tyvärr blev det inte så många foton från min kamera då mitt minneskort blev fullt efter en liten filmsnutt.  Kanske är det någon som vill skicka mig någon fin bild? En del finns på fb, både fina och mindre fina :)

Jag fick fantastiska presenter, så tacksam! Jag ser fram emot luftballongsfärd, spamys, att bära mina fina smycken, min nya klocka och laga mat i min snygga gratängform. Pengarna jag fick ska jag bara satsa på mig själv. Vad vet jag inte riktigt än... Tack till ALLA som var med på min dag!

Johanna 30 år
Bus innan gästerna kommer
Morfar & Noah
Sångstund


My day

Tänka sig, dagen är här. Tiden har gått så fort den sista tiden, på gott och ont. Idag fyller jag alltså 30 år, herregud! Det blir en mysig dag med de närmaste. Först frukost med alla syskon, lite fix i lokalen och så tjejmys hemma hos Erika där jag ska få bli ompysslad. Sedan dags att ta emot alla gästerna! Det blir livemusik, lite tävlingar och en massa kärlek!

Födelsedagsbarnet


En sak är säker...

... efter bokprojekt och födelsedagsfest kommer jag ha sjukt mycket tid över. Inga nya projekt, möjligtvis ett som heter Johanna :) Vila, träna, läsa böcker, ut i naturen med lilleman och bara vara. 2 days to go now! Pussar och trötta kramar!

Gloslista del 2

jeps = keps
tåj = tåg
taab = saab
daudi = audi
dicka = dricka
töllar = stövlar
lamsen = ambulansen
angen = vagnen
bimba = simba
kyckin = kyckling
missemass = mini sats

På väg ut
Handlar med mamma
Hjälper till och tvättar
Noahs fina armband


Ett utdrag

Jag behöver lite pepp och en push. Boken är klar och det ska bara fixas kuvert, frimärken, printas ut och bestämmas vilka jag ska posta till. Orken och självförtroendet finns inte riktigt. Jag är nog lite rädd! Här är ett litet kort utrag... Tell me what you think!

"Jag går tillbaka till neonatalen, slår automatiskt in den inpräntade koden och känner lukten. Det är det här som är hemma nu! Det är en märklig känsla mellan trygghet och ångest. Jag stannar ofta upp och tittar på den fina "tack väggen". Där har alla föräldrar skickat in fina foton på sina barn, med tack hälsningar och lovord. Jag funderar på vad vi ska skicka. Jag slår genast bort tanken, jag vågar inte tänka så än. Man ska aldrig ta ut något i förskott! Jag går förbi mitt första rum, det var stort och opersonligt, lyhört och kallt. Jag tittar inte in men vet att det bor nya föräldrar där nu. De är två, lite äldre. Mamman verkar stark och pappan omtänksam. Han ser så stolt ut och avundsjukan i mig är obeskrivlig. Jag kommer fram till det röda rummet där sonen ligger. Han är det minsta barnet i rummet, det minsta barnet de har haft på länge har de berättat. Jag ser att det står fyra personer runt hans kuvös i vita rockar. Blodet i mig isar och hjärtat känns som om det ska hoppa ur min kropp. Vad är det nu? Vad har hänt? Det var väl ingenting speciellt idag? Jag går in, bryr mig knappt om att tvätta och sprita händerna. En av sköterskorna ser min oro men lugnar mig och berättar att de bara flyttar en nål och samtidigt passar på att ta lite prover. Jag står där en stund och ser på men känner mig yr och går bort till mitt rum. Det här är mitt finaste rum hittills, med eget kylskåp och tv. Jag slår på tv:n som sällskap, tar en av sonens gosedjur och lägger mig på sängen. Jag känner tårarna komma, tårar av utmattning och uppgivenhet. Ångesten tränger sig på, känslor av att jag borde vara där, stå bredvid och vara intresserad. Jag oroar mig för att de ska tycka att jag smiter undan men samtidigt vet jag att de förstår. Hela tiden orolig i magen, vad är rätt och fel? Hela tiden en känsla av allt går på högvarv och jag står utanför och tittar på. Jag är så trött, blundar lite, så fruktansvärt trött".

Noahs gloslista

nöt = snö
morsan = morfar
tumpa = strumpa
posit = prosit
kopper = helikopter
bissplan = flygplan
mölk = mjölk
tacksimicket = tack så mycket

Jag älskar dig mina fina lilla goa Noah ♥

Kloka ord från Tumadres blogg

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare.

Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto.

Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle?

Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag.

Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto!

Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID.

Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat.

Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid.

Om du inte utnyttjar dagens insättning så är det enbart ditt val.

Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning.

Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång.

Lev medans du LEVER, för du är död i en evighet...

Mamma Mia

Tiden går och det är sjukt mycket att göra just nu. Jag letar handbroms och andningshål hela tiden. Snart är det i alla fall sommarlov! Misstolka mig inte nu för jag gillar då det är full rulle och många projekt men nu är det banne mig för mycket! Mycket har med jobbet att göra, nationella prov, slutprov, läxor och allt det vanliga. Snart är det utvecklingssamtal också! Jag jobbar i snitt 3-4 timmar varje kväll hemma, oftast då Noah har somnat för tiden med honom är ovärderlig. Den som har åsikter om att lärares tid måste styras än mer, ungefär som om att vi INTE jobbar. Ni kan dra dit pepparn växer! Jag blir lika arg varje gång jag läser olika debatter om det där. Det finns så måna politiker och allmänna tyckare som skulle behöva sätta sin fot ute i skolans värld och verkligen se  vad vi gör. Hur mycket vi sliter och hur mycket vi engagerar oss i barnen och allt runtomkring. Man är inte bara lärare utan man är även, extramamma, psykolog, läxhjälp, jourhavande kompis, städare, polis, spion och viktig vuxen. Jag älskar mitt jobb men jag börjar tycka att slitet tar ut sin rätt alldeles för fort. Det skrämmer mig! Hela synen på skolans värld är lite skrämmande. Jag får skriva mer om detta tror jag! Nu måste jag skriva omdömen, 75 stycken ska vara klara tills imorgon kväll. Kom igen!

Valborgsmässoafton igår med älskade familjen! Toppenkväll med mycket skratt och fina minnen. Noah spelade fotboll med Robin och Nico och älskade det, hans skratt värmde i den annars ganska kalla vinden. Tack för igår!

Noah Valborg 2010