Uppsala it is!

Heldag i Uppsala idag hos fina kollegor. Det ska rättas nationella prov i engelska, uppsatser. Det brukar vara ganska roligt. Många av eleverna har skrivit om kärlek över gränser, att träffa nya människor och om kommunikation. Spännande att ta till sig av deras tankar och reflektioner. Massa kul som händer nu, maj bli en intensiv månad. Känner mig barnsligt glad och tacksam! Allt flyter på och jag är lycklig, underbart! Önskar er en toppendag allihopa, kram!

Tillbaks till verkligheten

Sitter och rättar lite men det går trögt. Hade velat bocka av allt som stod i det där tidigare inlägget, stör mig lite! Men sol, värme, familj, vänner och mys kom före, som sig bör också antar jag. Man måste få vara ledig och njuta lite också. Kramats med finaste lillhjärtat länge ikväll, han är så kramig just nu så jag smälter! Läste precis att en fin tjej jag tycker mycket om förlovat sig. Någon som har haft det obeskrivligt jobbigt, drbbats av det som absolut inte får hända och som är värd all lycka i livet. Massa fina bilder på lyckliga barn och vuxna. Det värmer i hjärtat och jag fällde faktiskt en liten tår då jag såg det. Helt underbart, grattis Fia! Tror jag tar en lång paus nu med ett bad så blir det sista rycket sen. Puss & Kram!

Bye bye littlebrother

Syskonkärlek
Robin & NicoKärlekMys med morbror


Today is the day!

Lillhjärtat sover än och jag passar på att jobba undan lite. Idag är en speciell dag, finaste lillebror flyttar till Egypten. Har en liten klump i magen men mest är jag stolt och förväntansfull för hans skull. Idag väntar promenad med en kollega i solen, massa rättning, fysträning med herrarna, avsked på Arlanda och så ännu mer rättning. Kommer nog aldrig klara tre bockar till lunch men innan kvällen iaf. Får bli jobb imorgon också även om jag hade tänkt att sista dagen på lovet skulle vara helt ledig. Vill göra något skoj imorgon, ligga på en brygga och mysa, eller sitta på en uteservering i stan eller ta en båtutflykt. Vi får se! Tror det blir lite middagsmys hos pappa och Marie iaf, då ska det pressas på altanen. Ha en fin dag allihopa, puss!


Familjemys

Idag ska vi hänga tillsammans hela dagen hos mamma och Matte. Lillebror ska firas av då han flyttar till Egypten imorgon för jobb. Känns vemodigt men spännande... Jag tycker han gör helt rätt, samla på sig livserfarenheter och se sig om i världen. Imorgon ska det vinkas av på Arlanda och då lär jag inte vara lika kaxig. Då kommer tårarna! Imorse hade vi sovmorgon tll kvart över 10, inte många småbarnsföräldrar som får det tror jag. Noah var ju hängig igår och igår natt ska vi inte prata om. Feberyrade och kräktes, blev inte många timmars sömn för någon. Jag tror vi båda behövde sova helt klart... Härlig torsdag med Gunnes Gård, spontan middag och mys, en lugn fredag hemma och en liten tur till huvudstaden och Söder hos faster, myskväll i soffan där jag och lillhjärtat kramades länge. Ett glas vin i kvällssolen på balkongen fick jag till också med mina nyplanterade blommor. Läst ut två böcker nu på påsklovet så sista dagarna ska fokuseras på att bocka av checklistan. Tappat stinget lite då jag klarade första delmålet, skorna är inköpta och jag gillar dem verkligen :) Vad ska jag ha för delmål nu? Minst tre bockar till innan lunchtid imorgon... And what's in it for me? Förutom härliga känslan i magen av att börja bli klar förstås...Får klura vidare på den under dagen, idag blir det inget jobb iaf... Frukost och sen mot la familia för massa mys och grillning. Pussar och kramar!

Södermys
Balkongmys


Glad Påsk från oss!

Glad Påsk


Förhandling pågår!

Jag sitter och förhandlar med mig själv för att komma igång. Jag har sammanställt vad som ska göras och ska nu sätta press på mig själv offentligt för att lyckas :) Här kommer min checklista som ska vara klar innan söndag. Delmål är viktigt så om jag lyckas bocka av minst 3 punkter idag så får jag köpa de där fina skorna jag sett och lagt undan. Tycker själv jag är en mäkta bra förhandlare ;) Wish me luck!

* Rätta engelska läxförhör så 7, check!
* Rätta matteläxor så 7, check!
* Rätta matteläxor så 8
* Rätta mattediagnoser så 8
* Rätta matteprov så 7, nästan check
* Rätta hörförståelseprov så 6
* Rätta eng prov så 7, check!
* Rätta eng prov x 2 så 8, en klass check
* Läsa och bedöma nationella prov i eng, uppsatser så 9
* Planera nytt för alla klasser/grupper

Noah hejar på morbror




Bildbeviset

En lärares lott!


Sorg och glädje

Ända sedan jag fick höra om fina Henkas bortgång har jag känt mig nedstämd. Det går liksom inte att skaka av sig de där olustkänslorna. Skickade blommor igår till familjen och några tröstande rader men vet att det inte gör någon större skillnad. Hålet, smärtan och saknaden finns där hos dem oavsett såklart... Drömde om farmor inatt och vet att allt det här gör att jag saknar henne ännu mer än vanligt. Samma jäkla skitsjukdom! Påsken närmar sig också och det var ju då hon blev sjuk. Påsken är känslosam för mig av den anledningen. Ingenting var liksom sig likt efter just den långfredagen. Noah föddes för tre år sen vid påsk, på Påskafton. Den långfredagen var en av de värsta dagarna i mitt liv, jag mådde så fruktansvärt dåligt och trodde verkligen jag skulle dö. Allt det där har jag ju skrivit om förut. Men gamla, jobbiga minnen måste bytas ut mot nya traditioner och erfarenheter, så måste det bli för att man ska orka. Jag försöker klura ut en lagom avancerad skattkarta/jakt till lillhjärtat. Jag och syrran fick alltid leta påskägg hos farmor och farfar och den traditionen ska absolut leva kvar. Glömmer aldrig då mitt påskägg låg i den upp och nervända kanoten bakom vedtraven vid garaget, tror jag letade i en timme minst. Saknar tiden men minns med glädje... Klart det har varit just glädje idag också, spännande möte på Östermalm, en solig stund på Gärdet på en filt, en härlig cykeltur med lillhjärtat, fina vännen och lilla sötsnöret. Sorg blandat med glädje alltså, man är nog lite förvirrad i huvudet ibland!

Idag var jag med lillhjärtat på Löwet igen och det konstaterades att han ska få rör i öronen och skrapa lite på körtlar bakom näsan. Enligt doktorn är det lätta ingrepp men bara tanken av att älskligen ska sövas ner och att vi ska vara en hel dag på Danderyd ger mig kalla kårar. Platsen jag älskar men samtidigt hatar. Jag kan varenda korridor och vrå på det där bygget. Jag kunde inte stoppa en liten tår från att falla då jag satt där och fick all info av sjuksköterskan efteråt. Kanske är jag extra känslig just nu? Men det blir bra, no more öroninflammationer förhoppningsvis.

Nä, nu ska här nattas och fixas lite. Ikväll måste det hända något med jobbhögen, den är sjukt hög kan jag lova. Tror nästan jag måste ta en bild på den senare för att visa att påsklov inte riktigt är så härligt som det kanske låter. Inte för oss lärare iaf, eller åtminstone inte för den här läraren som aldrig lär sig att INTE planera in proven precis innan lovet. Som sagt, bildbevis kommer! Ha en trevlig kväll, kramisar!

Jag vann!

Härligt att få börja veckan som en vinnare :) Jag vann den där bloggtävlingen jag nämnde och väntar nu på min goodiebag med bland annat biobiljetter. Skön start på veckan! Vilken mysig helg det har varit och vilket sagolikt härligt väder alltså! Solen och värmen gör mig lycklig, annat också iofs ;)

Vill tipsa om en bok jag själv vill ha och tänker köpa vid tillfälle. Den heter
"Våga leva våga dö" och min fd. svägerska är med i den och berättar om tiden då hennes man och deras två döttrars pappa gick bort alldeles för tidigt. Så starkt att komma tillbaka och skriva om det. Vet att hon föreläser en del också och jag skulle gärna lyssna då jag tycker att sorgearbete och livsöden är intressant. Fruktansvärt ledsamt och tragiskt men det berör och det är ju det livet handlar om. Jag fick tråkiga nyheter igår, då en vän till familjen förlorat sin man i skitsjukdomen cancer. Jag träffade dem senast i somras och de hade så många härliga planer för framtiden och verkade alldeles nykära efter massor av år tillsammans. Man vet aldrig vad som händer och det kan gå så otroligt fort. Det gör så ont mig att veta att begravningen är imorgon, familjens alla tankar och känslor inför det sista farvälet. Ett ljus brinner här hemma för fina Henka ikväll. Hälsa min farmor och alla andra änglar däruppe. Var rädda om er allihopa och njut av vardagen och det lilla här i livet ♥


Påsklov

Påsklovet började på bästa sätt med familjemys i huvudstaden igår kväll. Vi såg musikalen Hair och fick uppleva en massa flower power. Det är så mäktigt att gå på musikal, jag älskar det! Stämningen, musiken, kläderna, inlevelsen och de där små knottrorna man får på armarna då och då. Lillhjärtat var hemma med morfar och verkade såklart helnöjd med det. Imorse sov vi båda till 9, me like!

Jag har en hel del att fixa med under lovet, byta däck på bilen (lite sent ute jag vet), möte med studievägledare inför kurser, återbesök för lillhjärtat på Löwet och så sisådär sjuttioelva tusen prov att rätta. Men först ska jag ha en lugn och mysig helg. Ikväll blir det grillat och en annan ska få bli bortskämd. Ibland har man tur, inte sant :) Ut i solen ska vi också såklart, man måste ju passa på. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa klart min bok innan dagen drar igång på riktigt. Se så många fina påskkort jag fick av mina elever igår, sådant värmer mitt lärarhjärta!
Puss & Kram

Påskhälsningar
Bus med lillebror




Vilken dag!

Långpromenad med eleverna, sett massor av tussilagos och krokusar, soligt och varmt, härligt sms som värmde i hjärtat, friskt lillhjärta, utvilad mamma och snart helg! Ska nog ta mig ut på lunchen en sväng också för att snacka lite mer med den älskade solen, helt underbart! Är med i en bloggtävling där vinnaren presenteras imorgon, håll tummarna för mig! Må så gott, puss och kram!

Sjukstuga

Vi är hemma igen! Det blev ett kort besök på jobb och förskolan. Lillhjärtat var feberfri och pigg men efter en och en halvtimme igår ringde de och sa att han var ledsen och helt sänkt. Ville inte leka med någon, ingen fick komma nära och tårarna sprutade. Det är väldigt olikt Noah så det var bara att släppa allt för händerna och åka och hämta. Jag hade planerat in en massa prov och såklart inte hunnit förbereda något. Det är svårt att kopiera upp prov hemifrån :) Så vi åkte tillbaka till jobbet och lillhjärtat fick hjälpa mig lite. Han älskar att vara på mammas jobb verkligen! Springa omkring i korridorerna, leka med alla elevskåp, få uppmärksamheten av alla nyfikna barn, spela biljard i cafeterian och busa. Då allt var roddat och klart sov lilleman i två timmar i bilen. Skönt att få sitta sovandes då man är hostig så vad gör man... Kör runt i vilda Väsby och tittar på hus :) Jag körde till Kairo och Runsa, mot Rosersberg, mot Rotebro och lite överallt. Det finns sjukt mycket fina hus!

Igår kväll var han seg, bilden är från igår då han somnade på soffan. Men idag är det full rulle med tågbana, pusselbyggande, disco och film. Vi håller oss hemma såklart och bara är. Jag ska rätta lite då det blir tillfälle! Ringa lite samtal och styra upp framtiden, har lite spännande planer! Nu ska jag dansa vidare till Lena Ph:s engelska version av Dansa i neon med Dead by April. Myror i brallan, vårkänslor, en massa energi och ett lätt och glatt sinne. Behöver jag säga att det är en välkommen och underbar känsla :) Hoppas ni mår toppen trots att solen lyser med sin frånvaro? Imorgon kommer den igen! Puss & Kram!


Lilla sjuklingen


Underbara vår!

Favoritårstiden är här alla kategorier... Värmen i ansiktet, fåglarna som kvittrar, barnen som cyklar och blommorna som så sakteliga knoppar ut i rabatterna. Jag älskar det!

Vårtecken


Älskar helgmorgon!

Ligger fortfarande i sängen med en kopp te, Nyhetsmorgon på TV, datorn i knäet och bra musik spelas på Spotify. Precis så om jag vill ha det! Det är livskvalitet för mig! Lillhjärtat kommer in då och då från sin film eller sitt bilgarage och kramas lite. Febern är borta men han hostar och är förkyld. Igår hade vi lite fredagsmys hos bästa familjen Fridner. Ludwig var där med sin familj också och det var så fantastiskt mysigt att få hålla och snusa lite bebisdoft. Den känslan gör mig lugn på något sätt. Var rätt irriterad och upprörd över lite olika saker igår, blir så trött på vissa människors beteenden och då var det skönt att få prata av sig med fina vänner och få lite bebismys. Men i vanlig ordning är det inget att lägga energi på, fokusera på sitt eget och se till att själv vara det bästa man bara kan vara. What goes around comes around... Fotograferingen igår gick bra, spännande att se bilderna sen. Fick lite tips av ett proffs också :)

Dags att sätta lite fart här hemma tror jag, de där omdömena spökar fortfarande och en liten promenad skulle sitta fint. Hoppade shape passet nu på fm då jag har lite ont i ryggen och även i knäna faktiskt. Måste skärpa mig med min rehab. På måndag är dags för naprapaten igen och jag vill att han ska säga att det blivit bättre. Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg alla fina, kram!

Mys med Ludwig
Busgrabbarna


VAB it is

Kände att det var på gång... Hostigt lillhjärta i veckan och lite seg igårkväll. Inatt vaknade han med 40-graders feber och feberyrade som bara den. Liten var vaken mellan tre och halv sex imorse, tittade på film och yrade. Piggare idag men det är klart vi är hemma. Noah äter glass och myser medan jag försöker jobba lite. Haft en hel del att rodda i idag från gårdagen samt de där omdömena ni vet jag skrev om förut. Inte ens börjat! Jag som ville vara klar ikväll! Vill bara vara och njuta den här helgen ju... Hoppas att Noahs febertopp ger med sig snabbt då det är fotojobb på agendan för mig ikväll. Inga stora saker men ändå lite kul att göra något nytt och helt annorlunda tycker jag. Jag har världens finaste vän som lovat att ha Noah på sin soffa då jag är borta några timmar. Vad skulle jag göra utan dig/er? Sen blir det en lugn och mysig helg med massor av sol hoppas jag!

Påsklov om en vecka, Grekland närmar sig, vi ska på musikalen Hair med familjen, vännen Sofia från Göteborg kommer upp en helg och våren är här! Bästa tiden på året helt klart! Hoppas att ni mår bra och att ni får en fantastisk helg? Många kramar från mig och lillprinsen! På bilden testar han cykeln nere i förrådet. Snart ska den ut och då ska det tränas :)


Noah testar cykeln


Bloggrekord!

Så här många bloggläsare har jag inte haft sedan lillhjärtat föddes och oroliga vänner och familjen följde utvecklingen på sjukhuset via bloggen. Roligt med så många unika besökare verkligen! Kanske är det eleverna som är inne och kikar, eller kan det vara länkarna på fb vid vissa inlägg som gjort susen? Så många besökare men så få kommentarer, skriv en rad vetja! Ligger hemma i soffan med magont och lite tandvärk. Åkte lite tidigare från jobbet då jag knappt kunde stå upp, hem för att vila och varva ner lite. Försökt ringa några viktiga samtal men kommer ingen vart, invecklat ska det vara såklart. Vill så gärna träna på Sats ikväll men som magen känns nu så vet jag inte. Träning brukar reda bot på det mesta men då det sliter och drar i magen och trycker upp mot bröstet vete tusan om det är så bra. Lite te med honung och skön musik nu så får vi se. Ska snart hämta älsklingen på dagis och jag längtar. Han är så vansinnigt mysig just nu med kramar, pussar och kärleksförklaringar. Han kan själv och vill alltid hjälpa till, helt underbart! Ett sista försök nu med telefonen sen ger jag upp för dagen, ha en fin dag/kväll allihopa! Puss & Kram!

En unge i minuten

Ligger i soffan och tittar lite på tv och funderar på formuleringar till mina omdömen. Har en vecka på mig att bli klar, målet är att vara klar redan på fredag. Tror ni jag klarar det? Två klasser ska skrivas... Har dock fastnat för programmet "En unge i minuten" och kan inte sluta titta. Lite läskigt, lite spännande men mest av allt HELT fantastiskt! Vilket jobb de har barnmorskorna, att få vara med om det bästa i världen! Ett nytt litet liv! Alla föräldrar som ser såna här program tror jag kastas tillbaka till sin graviditet/förlossning och sin största stund i livet, så även jag. Ser allt det där som jag inte fick vara med om men känner inte lika stor sorg och saknad som tidigare, mest tacksamhet! Jag fick inte vara gravid i 9 månader, jag fick inte vara närvarande och vaken då det var dags, jag fick inte hålla det nyfödda barnet i mina armar och fälla den där lyckotåren, jag fick inte någon bricka med flagga, smörgås och glas att skåla med. Nästan det värsta av allt, jag fick aldrig dra omkring min lilla juvel i de där plastlådorna som en stolt nybliven förälder efter förlossningen. Jag satt ensam då det skulle ätas och tittade på alla förväntansfulla och lyckliga ansikten. Jag tog min oro och rädsla i handen, åkte med hissen några våningar ner till en helt annan värld. Till neonatalen, där mirakel händer! Allt det där är en del av mig, som sakta "suddas" ut men för alltid kommer finnas kvar. Nu finns bara tacksamhet och glädje, jag fick Noah. Min älskade lilla Noah och det är allt som räknas. Var rädda om er! Puss & Kram!

Pics from the week

Härlig lördag med massor av energi och fjärilar i kroppen! Noah och jag har tagit en premiärtur med cykeln, tvättat, hoppat i vattenpölarna och dansat här hemma. Nu blir det lunch och sen ska det laddas för vårfest med Sats och gänget där. Innebandyklubben har avslutningsfest också men tyvärr krockar det. Kanske hinner jag förbi där en sväng också, man vet aldrig! Nu ska jag dansa in de högklackade skorna tills spagettin har kokat klart, låten för stunden är Rihannas Only girl in the world :) Bara att glömma gårdagens eftermiddag med hårda ord och oförskämda kommentarer från några ungdomar som inte vet bättre. Bara att svälja klumpen jag fick i halsen då ett stort paket låg i brevlådan från England igår, saknaden efter de fina där är stor just nu. Fokusera på allt härligt och fint som händer. Både jag och lilleman har gjort fotojobb där jag med spänning väntar på bilderna och vill se resultatet. Musikaler, konserter, Grekland, påsklov och annat mys stundar, life is good and I'm enjoying the ride. Puss och Kram!

Bus med morbror
Skräckblandad förtjusning
Noah posar inför fotojobb